Niestety muszę potwierdzić... Raz testowałem dojazd na uczelnię 1/2+16 i okazało się, że jadę 10-15 minut dłużej niż 4....Piotrek pisze:Jazda tramem w Al. JP II faktycznie jest be ze względu na dramatycznie wolny czas przejazdu
Koordynacje rozkładów
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tramwaj na Jana Pawła jest rzeczywiście dość powolny (stąd m.in. modernizacja w planie), ale jednorazowa próba jest warta, ahem... guzik.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
pasażerom na ogół wystarcza do wybrania sobie drogi dojazdu i wyrobienia opiniiTramwaj na Jana Pawła jest rzeczywiście dość powolny (stąd m.in. modernizacja w planie), ale jednorazowa próba jest warta, ahem... guzik.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przykre. Podobno forum miało jednak dbać o poziomo powyżej przeciętnego pasażera?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
nie wiem co ma metro do trójskładów na 36 i ich braku na wymienionych liniach... Poza tym ktoś pisał, że na 4 to trójskłady nie są tak potrzebne... Glon chyba pisał.solaris8315 pisze:A na takim 36 jeżdżą puste 3x105Na... 1, 4, 17 i 26 bardziej by je potrzebowały w godzinach szczytu... No ale jak tramwaj jest be, a metro jest the best to mamy takie efekty...inż. Glonojad pisze:Na Jana Pawła nie będzie dobrze, dopóki nie wróci rozkład co 10 albo 16 nie będzie co 6 albo 17 co 4.
[ Dodano: 2007-12-20, 00:57 ]
ale jakoś tłok w związku z tym nie malejeTm pisze:pasażerom na ogół wystarcza do wybrania sobie drogi dojazdu i wyrobienia opiniiTramwaj na Jana Pawła jest rzeczywiście dość powolny (stąd m.in. modernizacja w planie), ale jednorazowa próba jest warta, ahem... guzik.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- fik
- Naczelne Chamidło
No podaj mi inną drogę dojazdu z Centrala na Miłą, no dalejTm pisze:pasażerom na ogół wystarcza do wybrania sobie drogi dojazdu i wyrobienia opiniiTramwaj na Jana Pawła jest rzeczywiście dość powolny (stąd m.in. modernizacja w planie), ale jednorazowa próba jest warta, ahem... guzik.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A nawet mieszkańcy Puławskiej (ja się do nich nie zaliczam, choć oferty nie były aż tak straszne), w tym Jego Sułtańskość.MeWa pisze: Poza tym ktoś pisał, że na 4 to trójskłady nie są tak potrzebne... Glon chyba pisał.
jakikolwiek forum by miało poziom, nie wpłynie to zachowanie pasażerówinż. Glonojad pisze:Przykre. Podobno forum miało jednak dbać o poziomo powyżej przeciętnego pasażera?
może własnie dlatego, że jeden przejazd jest niewiarygodny i ludzie wracają do sprawdzonego wariantuMeWa pisze:ale jakoś tłok w związku z tym nie maleje
ke?Fikander pisze:No podaj mi inną drogę dojazdu z Centrala na Miłą, no dalej
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
- R-9 Chełmska
To rzadko dosyć te tramwajki jeżdżą... Ja bym już wsiadł na autobus i nie czekał dwóch godzin na tramwajFikander pisze: Realizacja wygląda tak, że o 14.29 byłem na przystanku i zobaczyłem tyłek czegoś, a potem o 16.40 przyjechało 17+17+16, wszystko nabite po dac
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Ty nie gadaj bo masz ,,401 pod klatkę'' i sam mówiłeś, że dla Ciebie to tramsy wogóle nie muszą jeździć.R-9 Chełmska pisze:To rzadko dosyć te tramwajki jeżdżą... Ja bym już wsiadł na autobus i nie czekał dwóch godzin na tramwajFikander pisze: Realizacja wygląda tak, że o 14.29 byłem na przystanku i zobaczyłem tyłek czegoś, a potem o 16.40 przyjechało 17+17+16, wszystko nabite po dac
[ Dodano: 2007-12-20, 19:30 ]
,,Przecież możesz się na Dolinie Służewieckiej przesiąść''. Tak, oczywiście, wspaniała koordynacja Al. Wilanowskiej z innymi busami w kierunku Ursynowa i na odwrót. O tym nikt nie pomyśli, a sytuacja się ciągle pogarsza. Bo rozkład jest jaki jest, a nic się nie zmienia, a samochodów przybywa.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- fik
- Naczelne Chamidło
W jaki autobus byś wsiadł?R-9 Chełmska pisze:To rzadko dosyć te tramwajki jeżdżą... Ja bym już wsiadł na autobus i nie czekał dwóch godzin na tramwajFikander pisze: Realizacja wygląda tak, że o 14.29 byłem na przystanku i zobaczyłem tyłek czegoś, a potem o 16.40 przyjechało 17+17+16, wszystko nabite po dac
(abstrahuję już od tego, że między ONZetem a Feminą wzięliśmy dwie brygady 510, a trzecią między Anielewicza a Stawkami
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ja po Centrum poruszam się w godzinach szczytu tylko i wyłącznie na szynach. No, chyba że jest nieco inna sytuacja. Wczoraj jechałem jedynie 131 z Sadyby do Centrum, który z resztą miał -10, ale to było w celach focenia, nie śpieszyło mi się. 
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
(DŚ) Rabarbarowa
Dolina Służewiecka
To dzisiejszy wieczorowy rozkład. W Czwartek poprawi się nieco ( 710 i trochę 117), ale tylko tak. Co prawda to wieczór i chwialmi autobus jest co 2 minuty. Tylko fajnie. Akurat linie, które kursują co 2 godziny stykają się w ostępie 2-5 minutowym z tymi, które w godzinie mają 2-3-4 kursy, później nic nie ma...
I wygląda to tak, że jest ich nawał, jeden za drugim często niepunktualnie, a potem pół godziny, nawet czterdzieści minut nic. Boże Narodzenie? Jakoś rozkład 724 nie zmienił się od 2005 roku...
Co ciekawe, o 19.28 jest zarówno 710 jak i 725...
Jest w DP więcej takich przykładów odjazdów z M. Wilanowskiej i nie tylko, w DŚ jeszcze więcej...
W DP jest lepiej z częstotliwością, ale jest źle, bo są korki...
Naprawdę, tu potrzebna jest porządna reforma rozkładu. Czy mieszkańcy cywilizowanych osiedli muszą być skazani na podmiejskie autobusy, które kursują co 120 minut? Dla 117 to chyba za poważne zadanie... A 710 i 139 nie mają chyba tego na celu. Naprawdę, do węzła ( skrzyżowania) jest 500-600 m... A iść w DP się nie opłaca, choć często trzeba, szczególnie w dryugim kierunku, kiedy wspaniałe światła robią prezent dla oczu, gdzie uciekają dwa autobusy... I tu nie chodzi o to, że 500 m jest do skrzyżowania ,,To przecież można sobie dojść''... Jeśli ktoś tak mówi, to rzeczywiście myśli...
Woła to wszystko o pomstę do nieba, a to tylko przykład.
Kod: Zaznacz cały
117
| 18 |[06] [26] [46] |
| 19 |[06] [33] |
| 20 |[03] [33] |
139
| 18 |[10] |
| 19 |[41# |
| 21 |[02# |
| 22 | [24# |
710
|18 | 08 [48]
| 19| 28
| 20|[06] 46
724
|18 |[41]
|20 |[56]
725
|18 |[17]
|19 |[28]
|21 |[12]
I wygląda to tak, że jest ich nawał, jeden za drugim często niepunktualnie, a potem pół godziny, nawet czterdzieści minut nic. Boże Narodzenie? Jakoś rozkład 724 nie zmienił się od 2005 roku...
W DP jest lepiej z częstotliwością, ale jest źle, bo są korki...
Naprawdę, tu potrzebna jest porządna reforma rozkładu. Czy mieszkańcy cywilizowanych osiedli muszą być skazani na podmiejskie autobusy, które kursują co 120 minut? Dla 117 to chyba za poważne zadanie... A 710 i 139 nie mają chyba tego na celu. Naprawdę, do węzła ( skrzyżowania) jest 500-600 m... A iść w DP się nie opłaca, choć często trzeba, szczególnie w dryugim kierunku, kiedy wspaniałe światła robią prezent dla oczu, gdzie uciekają dwa autobusy... I tu nie chodzi o to, że 500 m jest do skrzyżowania ,,To przecież można sobie dojść''... Jeśli ktoś tak mówi, to rzeczywiście myśli...
Woła to wszystko o pomstę do nieba, a to tylko przykład.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
JacekM pisze:1 1 7 !ziomal pisze:Czy mieszkańcy cywilizowanych osiedli muszą być skazani na podmiejskie autobusy, które kursują co 120 minut?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney