Szczególnie, że osiedle będzie się rozwijać z pewnością.Jarek pisze:będą tylko prowizorką.
Komunikacja w Starej Miłośnie
Moderator: Wiliam
Aleksander2634 pisze:Jakim znowu problemem jest Sulejówek, co????!!!!!! A obecne rozdysponowanie brygad na 173 jest w sumie b.dobre, 1x U15 lub U18, 1x ik280 i 3x Scania w DP, moim zdaniem idealnie jak na obecny rozkład...Andrzej pisze: Nie!
Już jest częściowo przegubowe, a powinny być wyłącznie częstsze solówki.
Najchętniej połączyłbym 173 z 315 w jedną linię co 15/20/20 (i zgrać z 514 jako zapowiadaną linią zwykłą o podobnej częstotliwości)
Ale najgorszym problemem dla nas jest Sulejówek..
Nie wiem skąd taka Twoja wielka chętka na autobus na Gościńcu. Zauważ, że bardzo blisko jest Trakt Brzeski, który będzie modernizowany w Starej Miłosnej właśnie pod autobusy.
Autobusy kursujące zarówno Traktem jak i Gościńcem byłyby tak niekorzystne jak jednoczesne linie na Armii Krajowej i Głowackiego.
-
Robert 514
W takim razie po ukończeniu budowy ul. Jana Pawła 173 powinno wrócić w rejon poprzedniej trasy, ale na obecnej obsadzie z długimi postojami wyrównawczymi.JotPeCet pisze:Korek 173 łapie na Trakcie Brzeskim, gdzie czasem potrafi być zakorkowany lewy pas mniej więcej w połowie od 1. Praskiego Pułku do Piłsudskiego. Niestety przez to również blokuje się i prawy pas (opóźnienia dla innych linii).
Zapomniałem dodać że wraz z wprowadzeniem tymczasowych tras w Starej Miłosnej - czyli prawdopodobnie już od niedzieli, przystanek PŁOWIECKA 02 dla linii 502 i 525 przestanie obowiązywać. Z przeprowadzonych na nasze zlecenie pomiarów (moje i Jarka) wynika że przejazd estakadą pozwala zaoszczędzić nawet 7 minut w szczycie.
Dzięki temu poprawi się trochę czas przejazdu obu linii.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wielkie brawa dla Was za toJotPeCet pisze:Zapomniałem dodać że wraz z wprowadzeniem tymczasowych tras w Starej Miłosnej - czyli prawdopodobnie już od niedzieli, przystanek PŁOWIECKA 02 dla linii 502 i 525 przestanie obowiązywać. Z przeprowadzonych na nasze zlecenie pomiarów (moje i Jarka) wynika że przejazd estakadą pozwala zaoszczędzić nawet 7 minut w szczycie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
BTW: 502 od niedzieli jak rozumiem pojedzie do pętli Stara Miłosna przez "obwodnicę" Jana Pawła II
Ech - jak już skróciliście tą trasę to teraz kolejnym krokiem powinno być wpisanie wtyczek w rozkład
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Czapki z głów, Panowie.JotPeCet pisze:Zapomniałem dodać że wraz z wprowadzeniem tymczasowych tras w Starej Miłosnej - czyli prawdopodobnie już od niedzieli, przystanek PŁOWIECKA 02 dla linii 502 i 525 przestanie obowiązywać.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
W perspektywie budowy ronda jest to dobra decyzja.JotPeCet pisze:Zapomniałem dodać że wraz z wprowadzeniem tymczasowych tras w Starej Miłosnej - czyli prawdopodobnie już od niedzieli, przystanek PŁOWIECKA 02 dla linii 502 i 525 przestanie obowiązywać. Z przeprowadzonych na nasze zlecenie pomiarów (moje i Jarka) wynika że przejazd estakadą pozwala zaoszczędzić nawet 7 minut w szczycie.
A na razie raczej dobra.
W przypadku 525 ( i 125) dojazd z Płowieckiej i tak był wypaczony, bo rozbity na dwa przystanki. W przypadku 502 niby podobnie, ale zostają tylko podmiejskie o częstotliwościach PKSu.
** Osobiście dla mnie jest to złe.
Teraz, gdy w weekend ucieka mi 514 z Politechniki, zmniejsza się możliwość zdążenia/dojechania na 173 na Płowiecką (które teoretycznie jest 15 minut później,,).
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jakby te trzy podmiejskie zsynchronizować (nie wiem na ile pozwoliłby rozkłady) to sumaryczna częstotliwość dla Starej Miłosnej nie byłaby wcale taka PKSowa. Aczkolwiek lepiej żeby powstała linia stricte dla Starej Miłosnej jadąca z Wiatracznej.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Od której niedzieli? W rozkładzie na 02.01.08 jeszcze jest 502 i 525 na PłowieckiejZapomniałem dodać że wraz z wprowadzeniem tymczasowych tras w Starej Miłosnej - czyli prawdopodobnie już od niedzieli, przystanek PŁOWIECKA 02 dla linii 502 i 525 przestanie obowiązywać. Z przeprowadzonych na nasze zlecenie pomiarów (moje i Jarka) wynika że przejazd estakadą pozwala zaoszczędzić nawet 7 minut w szczycie.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.