Komunikacja w Starej Miłośnie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 22 gru 2007, 12:36

Jarek pisze:będą tylko prowizorką.
Szczególnie, że osiedle będzie się rozwijać z pewnością.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Andrzej

Post autor: Andrzej » 22 gru 2007, 15:24

Aleksander2634 pisze:
Andrzej pisze: Nie!
Już jest częściowo przegubowe, a powinny być wyłącznie częstsze solówki.
Najchętniej połączyłbym 173 z 315 w jedną linię co 15/20/20 (i zgrać z 514 jako zapowiadaną linią zwykłą o podobnej częstotliwości)
Ale najgorszym problemem dla nas jest Sulejówek..
Nie wiem skąd taka Twoja wielka chętka na autobus na Gościńcu. Zauważ, że bardzo blisko jest Trakt Brzeski, który będzie modernizowany w Starej Miłosnej właśnie pod autobusy.
Autobusy kursujące zarówno Traktem jak i Gościńcem byłyby tak niekorzystne jak jednoczesne linie na Armii Krajowej i Głowackiego.
Jakim znowu problemem jest Sulejówek, co????!!!!!! A obecne rozdysponowanie brygad na 173 jest w sumie b.dobre, 1x U15 lub U18, 1x ik280 i 3x Scania w DP, moim zdaniem idealnie jak na obecny rozkład...
:arrow: Ponieważ 173 mimo postoju w Starej Miłosnej nadal się spóźnia, i to po 15 -20 minut, nawet poza szczytem! Podejrzewam, że przyczyną są korki u was na al. Piłsudskiego przed przejazdem, bo chyba nie łapie spóźnień już w Starej Miłosnej?
:arrow: Ponieważ poskąpilibyście na dodatkowe kursy dla tej linii, nawet wieczorami (40 minut..).

Robert 514

Post autor: Robert 514 » 22 gru 2007, 22:24

aktualnie obsada 173 jest najbardziej własciwa z tych, które były do tej pory
- najbardziej oblegane kursy obsługują przeguby i SU15/18
pozostaje jednak 40 minutowa częstotliwość w DP już po 20 i w DS (rano i wieczorem 173 jedzie razem z 514)

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 23 gru 2007, 0:15

Korek 173 łapie na Trakcie Brzeskim, gdzie czasem potrafi być zakorkowany lewy pas mniej więcej w połowie od 1. Praskiego Pułku do Piłsudskiego. Niestety przez to również blokuje się i prawy pas (opóźnienia dla innych linii).
Polityka złym doradcą w pracy!

Andrzej

Post autor: Andrzej » 23 gru 2007, 21:20

JotPeCet pisze:Korek 173 łapie na Trakcie Brzeskim, gdzie czasem potrafi być zakorkowany lewy pas mniej więcej w połowie od 1. Praskiego Pułku do Piłsudskiego. Niestety przez to również blokuje się i prawy pas (opóźnienia dla innych linii).
W takim razie po ukończeniu budowy ul. Jana Pawła 173 powinno wrócić w rejon poprzedniej trasy, ale na obecnej obsadzie z długimi postojami wyrównawczymi.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 24 gru 2007, 10:34

Zapomniałem dodać że wraz z wprowadzeniem tymczasowych tras w Starej Miłosnej - czyli prawdopodobnie już od niedzieli, przystanek PŁOWIECKA 02 dla linii 502 i 525 przestanie obowiązywać. Z przeprowadzonych na nasze zlecenie pomiarów (moje i Jarka) wynika że przejazd estakadą pozwala zaoszczędzić nawet 7 minut w szczycie.
Dzięki temu poprawi się trochę czas przejazdu obu linii.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 gru 2007, 10:43

JotPeCet pisze:Zapomniałem dodać że wraz z wprowadzeniem tymczasowych tras w Starej Miłosnej - czyli prawdopodobnie już od niedzieli, przystanek PŁOWIECKA 02 dla linii 502 i 525 przestanie obowiązywać. Z przeprowadzonych na nasze zlecenie pomiarów (moje i Jarka) wynika że przejazd estakadą pozwala zaoszczędzić nawet 7 minut w szczycie.
Wielkie brawa dla Was za to =D> Sam postulowałem tą zmianę, wysyłając nawet pismo w tej sprawie. Mam nadzieję, że ustawione zostaną specjalne tabliczki kierujące prowadzących autobusy na estakadę. Dodatkowo myślę, że gdy zacznie się budowa rodna to ten zysk będzie pozwalał zaoszczędzić więcej niż te 7 minut.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 24 gru 2007, 10:53

Wystąpień o to było wiele. Nawet na ostatniej Radzie Dzielnicy Wesoła padła taka prośba.

I tylko czasem żałuję że muszę na niektóre odpisywać (nie mówię o PŁOWIECKIEJ 02 - bo ctrl+c i ctrl+v to żadna filozofia :D) zamiast zrobić więcej pożytecznych rzeczy :(

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 gru 2007, 11:02

BTW: 502 od niedzieli jak rozumiem pojedzie do pętli Stara Miłosna przez "obwodnicę" Jana Pawła II :?: Ech - jak już skróciliście tą trasę to teraz kolejnym krokiem powinno być wpisanie wtyczek w rozkład (-o<
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Rosa

Post autor: Rosa » 24 gru 2007, 12:51

Wielkie brawa za skasowanie Płowieckiej 02 :)

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 24 gru 2007, 22:44

JotPeCet pisze:Zapomniałem dodać że wraz z wprowadzeniem tymczasowych tras w Starej Miłosnej - czyli prawdopodobnie już od niedzieli, przystanek PŁOWIECKA 02 dla linii 502 i 525 przestanie obowiązywać.
Czapki z głów, Panowie.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 25 gru 2007, 11:54

=D> Rzeczywiście, bardzo dobrze! Brawo!
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Andrzej

Post autor: Andrzej » 25 gru 2007, 12:40

JotPeCet pisze:Zapomniałem dodać że wraz z wprowadzeniem tymczasowych tras w Starej Miłosnej - czyli prawdopodobnie już od niedzieli, przystanek PŁOWIECKA 02 dla linii 502 i 525 przestanie obowiązywać. Z przeprowadzonych na nasze zlecenie pomiarów (moje i Jarka) wynika że przejazd estakadą pozwala zaoszczędzić nawet 7 minut w szczycie.
W perspektywie budowy ronda jest to dobra decyzja.
A na razie raczej dobra.
W przypadku 525 ( i 125) dojazd z Płowieckiej i tak był wypaczony, bo rozbity na dwa przystanki. W przypadku 502 niby podobnie, ale zostają tylko podmiejskie o częstotliwościach PKSu.
** Osobiście dla mnie jest to złe.
Teraz, gdy w weekend ucieka mi 514 z Politechniki, zmniejsza się możliwość zdążenia/dojechania na 173 na Płowiecką (które teoretycznie jest 15 minut później,,).

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 25 gru 2007, 12:55

Jakby te trzy podmiejskie zsynchronizować (nie wiem na ile pozwoliłby rozkłady) to sumaryczna częstotliwość dla Starej Miłosnej nie byłaby wcale taka PKSowa. Aczkolwiek lepiej żeby powstała linia stricte dla Starej Miłosnej jadąca z Wiatracznej.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 25 gru 2007, 13:22

Zapomniałem dodać że wraz z wprowadzeniem tymczasowych tras w Starej Miłosnej - czyli prawdopodobnie już od niedzieli, przystanek PŁOWIECKA 02 dla linii 502 i 525 przestanie obowiązywać. Z przeprowadzonych na nasze zlecenie pomiarów (moje i Jarka) wynika że przejazd estakadą pozwala zaoszczędzić nawet 7 minut w szczycie.
Od której niedzieli? W rozkładzie na 02.01.08 jeszcze jest 502 i 525 na Płowieckiej
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

ODPOWIEDZ