A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Mahony2109

Post autor: Mahony2109 » 16 mar 2006, 18:01

JohnnyT pisze:Bullshit, wiem jedno moja siostra z wyzszym wyksztalceniem szuka pracy od ponad 3 lat i kupuje regularnie wszystkie gazety i chodzi na tysiace spotkan, na razie jest potrzebna tylko na kasie w Geanie...
Stary, nie ma to jak typowo po polsku się zacietrzewić. Opisana sytuacja przytrafiła się mojemu ojcu, więc nie jest żadnym bullshitem :grin: . Co więcej nie pierwsza i nie ostatnia kiedy nie może znaleźć pracowników. Zresztą już teraz połowa jest z Mazur, Śląska, czy Lubelskiego bo Warszawiacy wybrzydzają, chodzą na interview żeby "się sprawdzić", a pracy nie biorą itd. A firmie która ma leżące etaty, pracę do wykonania i za mało rąk do jej zrobienia naprawdę zależy na pracownikach, są poprostu konieczni. Za to nie wszystkim szukającym pracę naprawdę zależy, żeby ją znaleźć.

Jeśli natomiast "bullshit" miał się odnosić do danych to dzięki za uświadomienie mi, że całe moje studia są bez sensu, bo oficjalne (rządowe) oraz nieoficjalne (prywatnych firm badawczych) dane na których pracujemy są "bullshitem" :mrgreen: #-o

A swoją drogą żadna z rzeczy o których napisałem, nie wyklucza problemów konkretnych osób. Mogą miec niewłaściwe wykształcenie, mogą się za bardzo denerwować, mogą tak naprawdę nie chcieć pracować, mogą mieć poprostu pecha itd.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 mar 2006, 20:00

Phi. Moja ciocia do pracy w kiosku w Częstochowie (30% bezrobocia!) nie może znaleźć osoby. No, ale tu wysokie wymagania - wstać rano trzeba, z pieniędzy się rozliczyć, uprzejmym dla klienta byc :-s
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Mahony2109

Post autor: Mahony2109 » 16 mar 2006, 21:04

inż. Glonojad pisze:Phi. Moja ciocia do pracy w kiosku w Częstochowie (30% bezrobocia!) nie może znaleźć osoby. No, ale tu wysokie wymagania - wstać rano trzeba, z pieniędzy się rozliczyć, uprzejmym dla klienta byc :-s
No dokładnie. Przypomniałeś mi, że moja ciocia ma identyczny problem. Z tym, że koło stacji PKP Włochy.

Pzdr.

JohnnyT

Post autor: JohnnyT » 16 mar 2006, 22:14

Mahony2109 pisze:
inż. Glonojad pisze:Phi. Moja ciocia do pracy w kiosku w Częstochowie (30% bezrobocia!) nie może znaleźć osoby. No, ale tu wysokie wymagania - wstać rano trzeba, z pieniędzy się rozliczyć, uprzejmym dla klienta byc :-s
No dokładnie. Przypomniałeś mi, że moja ciocia ma identyczny problem. Z tym, że koło stacji PKP Włochy.

Pzdr.
Prosze o kontakt z ciocia mam paru chetnych, oczywiscie mam rozumiec ze zarobek powyzej sredniej supermarketowej?

Awatar użytkownika
Mahony2109

Post autor: Mahony2109 » 16 mar 2006, 22:20

JohnnyT pisze:Prosze o kontakt z ciocia mam paru chetnych, oczywiscie mam rozumiec ze zarobek powyzej sredniej supermarketowej?
OKi. Jutro zadzwonię spytać czy jeszcze szuka pracownika. Ale zarobek akurat tam jest dość supermarketowy, chociaż warunki lepsze niż w Geant. Oczekuj jutro priva.

Pzdr.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 17 mar 2006, 22:38

Tak patrząc na nazwisko Kaczyński,to wcale ono nie pochodzi od Kaczek,tylko raczej od kaczeńca.Tylko ktoś w przeszłości zamienił jedną literke.
Do takiego błyskotliwego wniosku doszedłem, patrząc na te bezbronne ptaki-kaczki pływające w kanałku Zastowskim :-s .
Tai OT w tym politycznym temacie.

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 17 mar 2006, 23:12

Krzysztof Sokołowski pisze:doszłem
pac!
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
406

Post autor: 406 » 18 mar 2006, 7:48

Znając życie za 3,5 roku będziemy mieli koalicję SLD-LPR-SAMOOBRONA-PO-PSL a PIS stanie w opozycji do samego siebie :-k

Awatar użytkownika
Mahony2109

Post autor: Mahony2109 » 18 mar 2006, 12:46

O polityce, ale też o policji, ale też w sumie o terrorze ala Białoruś... no ale zdecydowałem się na umieszczenie w temacie o polityce, bo w sumie pokazuje, że u nas nie jest tak źle, a prawa obywateli są u nas nawet przestrzegane, w porównaniu z np: stawianej nam za przykład, Litwy, tygrysa Bałtyckiego, która tak naprawdę niedaleko odeszła od ZSRR.

Mój kolega przeszukując point.lt (odpowiednik polskiej fotki) znalazł ciekawy profil i podał do niego linka na pewnym forum fotograficznym. Point.lt może przeszukiwać każdy, nie trzeba akceptować żadnych "terms and conditions" czy innych regulaminów. Okazało się, że po publikacji na forum fotograficznym linka dziewczyna z profilu, która podała swój mail na nim (a do maili na point dostęp mają wszyscy nie tak jak na fotce) zaczęła dostawać hatemail... Co na to zrobiła litewska policja... Zaczęli dobierać się do mojego kolegi, który nie złamał prawa! Zamiast do autorów hatemaili, którzy widocznie byli poza Litwą. Facet za opublikowanie linka ma szansę do więzienia iść za "groźby karalne"... Nie ważne, że jest to bzdura. Nie ważne, że mają "dowód" tylko na opublikowanie linka (co nie jest przestępstwem) i nieważne, że hatemail szedł z innych nielitewskich adresów IP. Nic nie ważne, policja może wszystko na Litwie...

I to dopiero jest terror i bezprawie ala Białoruś. Przy tym wyrzucenie ze szkoły za Playboya czy afera jak z Zielonej Góry (rozprawa za obrażenie burmistrza online) to mały pikuś. Więc nie martwmy się, u nas za PiSu naprawdę nie jest źle. W tak chwalonej za demokratyczne przemiany Litwie odchodzą jazdy u nas niewyobrażalne...

Pzdr.

Awatar użytkownika
406

Post autor: 406 » 18 mar 2006, 16:21

PIS na swojej konwencji ogłosiło chęć rozwiązania sejmu ](*,)

Awatar użytkownika
Ikarusomaniak

Post autor: Ikarusomaniak » 18 mar 2006, 17:04

406 pisze:PIS na swojej konwencji ogłosiło chęć rozwiązania sejmu ](*,)
Let's roll 8-)

Awatar użytkownika
406

Post autor: 406 » 18 mar 2006, 17:07

A Lepper i Giertych siedzenia grzać chcą i z sejmu wynosić się nie chcą :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mahony2109

Post autor: Mahony2109 » 18 mar 2006, 17:24

406 pisze:PIS na swojej konwencji ogłosiło chęć rozwiązania sejmu ](*,)
Ja chyba teraz jestem za. PiS i PO czyli jeszcze w miarę porządne partie mogą tylko na tym wygrać, a mamy się szansę pozbyć Leppera z Giertychem. Jak Platforma nie poprze, to traci mój głos :-D

Pzdr.

Awatar użytkownika
406

Post autor: 406 » 18 mar 2006, 17:26

Mahony2109 pisze: a mamy się szansę pozbyć Leppera z Giertychem
Pozbędziemy się śmiechu i (części tj. 2) debili z sejmu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 19 mar 2006, 2:22

Mahony2109 pisze:Ja chyba teraz jestem za. PiS i PO czyli jeszcze w miarę porządne partie mogą tylko na tym wygrać, a mamy się szansę pozbyć Leppera z Giertychem. Jak Platforma nie poprze, to traci mój głos
PiS nie jest powazną partią.

Zresztą PO z PiS sie nie dogadają. Jest 0% szans. Co najwyżej w samorzadach. Tam to PO z SLD się świetnie dogaduje.

ODPOWIEDZ