Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To już jest kwestia zapisów umowy z ITS i jego elastyczności.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
jacek
- Zbanowany
Akurat kwestia tej umowy, dotyczaca obsługi 801, jest na rękę ITSowi,ze wzgledu na bliskosc dojazdu, więc obsługa 732, tez by była wskazana.inż. Glonojad pisze:To już jest kwestia zapisów umowy z ITS i jego elastyczności.
Domniemywam, że firma ITS , wolałaby mieć w obsłudze takie linie, jak 705,723,731,732,801, czy nawet E4, aniżeli 167, czy 195
Z całą pewnością , tylko że od czasu kiedy większość linii na krańce dociera na "Przejeździe Technicznym" ZTM ma to głęboko w d... bo za to nie płaci , tylko dojazd i zjazd jest na koszt przewoźnika. O ile taka ignorancja w stosunku do ajentów jest jeszcze do zrozumienia , o tyle w przypadku MZA te wozy na dojazdach i zjazdach w pewnym sensie spalają paliwo na koszt miasta , nie wspominająć już że te wozy przez długie przeloty na pusto , na krócej starczą.jacek pisze:Domniemywam, że firma ITS , wolałaby mieć w obsłudze takie linie, jak 705,723,731,732,801, czy nawet E4, aniżeli 167, czy 195
-
jacek
- Zbanowany
Już kilkakrotnie poruszałem, ta kwestie i juz brak mi słów, do tej totalnej głupoty ztmuSadek pisze:Z całą pewnością , tylko że od czasu kiedy większość linii na krańce dociera na "Przejeździe Technicznym" ZTM ma to głęboko w d... bo za to nie płaci , tylko dojazd i zjazd jest na koszt przewoźnika. O ile taka ignorancja w stosunku do ajentów jest jeszcze do zrozumienia , o tyle w przypadku MZA te wozy na dojazdach i zjazdach w pewnym sensie spalają paliwo na koszt miasta.jacek pisze:Domniemywam, że firma ITS , wolałaby mieć w obsłudze takie linie, jak 705,723,731,732,801, czy nawet E4, aniżeli 167, czy 195
I znowu to biedne MZA jest poszkodowane. A ajenci? Kto by tam się przejmował ajentami. Przecież to prywatneSadek pisze:O ile taka ignorancja w stosunku do ajentów jest jeszcze do zrozumienia , o tyle w przypadku MZA te wozy na dojazdach i zjazdach w pewnym sensie spalają paliwo na koszt miasta , nie wspominająć już że te wozy przez długie przeloty na pusto , na krócej starczą.
Co do ITSu. Tam jeszcze były dorzucone gminy ościenne, a więc w tym przypadku gminy Izabelin, Łomianki, Jabłonna, Nieporęt i Marki. Co rozwiązuje ewentualną kwestię 732, a nie rozwiązuje kwestii 801.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zaraz, była Jabłonna a nie było Legionowa? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A, takie buty... rzeczywiście, nie jest. Było do umowy wpisać powiaty 
A wierzysz w ITS na 732pawcio pisze:Co do ITSu. Tam jeszcze były dorzucone gminy ościenne, a więc w tym przypadku gminy Izabelin, Łomianki, Jabłonna, Nieporęt i Marki. Co rozwiązuje ewentualną kwestię 732, a nie rozwiązuje kwestii 801.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Przecież ona nie wyjeżdża za miasto dalej niż nasze podmiejskie pokroju 721Colony pisze:Ja nie widzę powodu, żeby nie brac przykładu z Krakowa gdzie świetnie funkcjonują takie linie jak 238.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co rewelacyjne (około) półtora godziny ;>