Komunikacja w Starej Miłośnie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 sty 2008, 15:55

Owszem, ale dla linii o takiej, pożal się Boże, częstotliwości, kwestia rozkładowych odjazdów jest bardzo ważna.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 03 sty 2008, 10:04

Dzisiaj w dzienniku Polska pisze,że będzie zwiększona częstotliwośc kursowania 502 .

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 sty 2008, 10:32

rhemek pisze:Dzisiaj w dzienniku Polska pisze,że będzie zwiększona częstotliwośc kursowania 502 .
Póki co to nawet wtyczki z niej zabierają :roll: Aczkolwiek wzrost częstotliwości jest jak najbardziej wskazany...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 03 sty 2008, 10:34

R-11 Kleszczowa pisze:
rhemek pisze:Dzisiaj w dzienniku Polska pisze,że będzie zwiększona częstotliwośc kursowania 502 .
Póki co to nawet wtyczki z niej zabierają :roll: Aczkolwiek wzrost częstotliwości jest jak najbardziej wskazany...
Ta linia powinna kursować przynajmniej co 20/20/20/30 minut.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 03 sty 2008, 16:23

rhemek pisze:Dzisiaj w dzienniku Polska pisze
Kto pisze?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

lamero

Post autor: lamero » 03 sty 2008, 17:24

R-11 Kleszczowa pisze:Póki co to nawet wtyczki z niej zabierają
Czyli nie ma już tego autobusu około 7:05 ze Starej Miłosny?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 03 sty 2008, 17:30

Jedna wtyczka-dodatek wciąż w planie jest. Ale o której kursuje, to nie wiem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 sty 2008, 17:41

Potencjalni pasażerowie także nie wiedzą. ](*,)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 03 sty 2008, 22:48

MeWa pisze:
rhemek pisze:Dzisiaj w dzienniku Polska pisze
Kto pisze?
Red. Dzisiaj.

Nie mogę jakoś znaleźć wzmiankowanej przez Rhemka informacji :boohoo:

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 03 sty 2008, 22:52

inż. Glonojad pisze:Potencjalni pasażerowie także nie wiedzą.
Gdybym był potencjalnym pasażerem wiedziałbym to pierwszego dnia nowego rozkładu.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 sty 2008, 22:53

O brygadzie, której nie ma w rozkładzie? A z jakiego źródła?

Andrzej

Post autor: Andrzej » 03 sty 2008, 23:16

rhemek pisze: A teraz wszyscy sa zadowoleni, poza paroma osobami, którzy myślą tylko w własnych tyłkach.
Może powtórzę jeszcze raz mojego pierwszego posta w tej dyskusji, który wszystko wyjaśniał. Zmiana ta (zwłaszcza przy budowie ronda Płowiecka) dla większości jest korzystna. Zaś dla mniejszej liczby osób - w tym mnie - nie jest raczej na rekę, co w szczegółach opisałem. Generalnie jest więc w większym stopniu dobra niż zła, a ten stopień będzie zależał od realnego skrócenia czasu jazdy, co wyjdzie w praniu, ale nie stwierdzi się tego już po tygodniu od zmiany.

[ Dodano: 2008-01-03, 23:20 ]
JotPeCet pisze: Będą robione pomiary, zobaczymy jak 502 funkcjonuje.
Już wiem że rano dużo osób jedzie z Jana Pawła II, czekają na krańcu i jadą dalej w kierunku Centrum.
Dlatego rano warto wyzerować, ale po południu byłbym bardzo, ale to bardzo ostrożny. Jak tylko będzie ciepło, będą weekendowe wyjazdy i w piątki będzie rozkład rozjechany, a w perspektywie przebudowa Płowieckiej.

[ Dodano: 2008-01-03, 23:21 ]
R-11 Kleszczowa pisze:
Owszem, ale w końcu tak dopieszczą to 502, że 198 co 10 minut do stacji straci sens...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 03 sty 2008, 23:32

inż. Glonojad pisze:O brygadzie, której nie ma w rozkładzie? A z jakiego źródła?
Obserwacją naoczną. Takie trudne do wymyślenia?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 sty 2008, 23:36

Jaja chyba sobie robisz. Ludzie na przedmieściach, przy tak niskich częstotliwościach, wychodzą na konkretny kurs, nie sterczą po pół godziny na przystanku, bo "może coś przyjedzie", to raz.
Dwa, że jak coś się trafi, to skąd zwykły pasażer ma wiedzieć, że to wtyczka, a nie spóźniona brygada? Co, na 502 przy tym ruchu na TŁ i tym stanie węzła MarsaXPłowiecka opóźnienia się nie zdarzają?
Trzy, że całka może zniknąć z dnia na dzień, więc jak już się pocztą pantoflową info rozniesie, to potem będą przez kilka dni sterczeć na mrozie czekając na autobus, który nie przyjedzie. I o którego wycofaniu też nikt słowa nie puścił.
Zaiste, ciekawe masz podejście do informowania pasażerów,że może w takim razie skasujemy rozkłady jazdy, psażerowie się prezcież nauczą...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 03 sty 2008, 23:39

Z tego co pamiętam, to ta wtyczka na 502 jest nieprzerwanie już ładnych kilka lat. Więc o jej los byłbym spokojny. Jej punktualność (zwłaszcza rano, kiedy ma to największe znaczenie) też nie powinna być problemem.
Choć niewątpliwie miłoby było, gdyby ktoś ją jednak w końcu do tego rozkładu dopisał.

ODPOWIEDZ