Komunikacja w Starej Miłośnie
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Owszem, ale dla linii o takiej, pożal się Boże, częstotliwości, kwestia rozkładowych odjazdów jest bardzo ważna.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Póki co to nawet wtyczki z niej zabierająrhemek pisze:Dzisiaj w dzienniku Polska pisze,że będzie zwiększona częstotliwośc kursowania 502 .
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Krzysiek_S
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Potencjalni pasażerowie także nie wiedzą.  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Gdybym był potencjalnym pasażerem wiedziałbym to pierwszego dnia nowego rozkładu.inż. Glonojad pisze:Potencjalni pasażerowie także nie wiedzą.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O brygadzie, której nie ma w rozkładzie? A z jakiego źródła?
Może powtórzę jeszcze raz mojego pierwszego posta w tej dyskusji, który wszystko wyjaśniał. Zmiana ta (zwłaszcza przy budowie ronda Płowiecka) dla większości jest korzystna. Zaś dla mniejszej liczby osób - w tym mnie - nie jest raczej na rekę, co w szczegółach opisałem. Generalnie jest więc w większym stopniu dobra niż zła, a ten stopień będzie zależał od realnego skrócenia czasu jazdy, co wyjdzie w praniu, ale nie stwierdzi się tego już po tygodniu od zmiany.rhemek pisze: A teraz wszyscy sa zadowoleni, poza paroma osobami, którzy myślą tylko w własnych tyłkach.
[ Dodano: 2008-01-03, 23:20 ]
Dlatego rano warto wyzerować, ale po południu byłbym bardzo, ale to bardzo ostrożny. Jak tylko będzie ciepło, będą weekendowe wyjazdy i w piątki będzie rozkład rozjechany, a w perspektywie przebudowa Płowieckiej.JotPeCet pisze: Będą robione pomiary, zobaczymy jak 502 funkcjonuje.
Już wiem że rano dużo osób jedzie z Jana Pawła II, czekają na krańcu i jadą dalej w kierunku Centrum.
[ Dodano: 2008-01-03, 23:21 ]
Owszem, ale w końcu tak dopieszczą to 502, że 198 co 10 minut do stacji straci sens...R-11 Kleszczowa pisze:Póki co to nawet wtyczki z niej zabierająrhemek pisze:Dzisiaj w dzienniku Polska pisze,że będzie zwiększona częstotliwośc kursowania 502 .Aczkolwiek wzrost częstotliwości jest jak najbardziej wskazany...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jaja chyba sobie robisz. Ludzie na przedmieściach, przy tak niskich częstotliwościach, wychodzą na konkretny kurs, nie sterczą po pół godziny na przystanku, bo "może coś przyjedzie", to raz.
Dwa, że jak coś się trafi, to skąd zwykły pasażer ma wiedzieć, że to wtyczka, a nie spóźniona brygada? Co, na 502 przy tym ruchu na TŁ i tym stanie węzła MarsaXPłowiecka opóźnienia się nie zdarzają?
Trzy, że całka może zniknąć z dnia na dzień, więc jak już się pocztą pantoflową info rozniesie, to potem będą przez kilka dni sterczeć na mrozie czekając na autobus, który nie przyjedzie. I o którego wycofaniu też nikt słowa nie puścił.
Zaiste, ciekawe masz podejście do informowania pasażerów,że może w takim razie skasujemy rozkłady jazdy, psażerowie się prezcież nauczą...
Dwa, że jak coś się trafi, to skąd zwykły pasażer ma wiedzieć, że to wtyczka, a nie spóźniona brygada? Co, na 502 przy tym ruchu na TŁ i tym stanie węzła MarsaXPłowiecka opóźnienia się nie zdarzają?
Trzy, że całka może zniknąć z dnia na dzień, więc jak już się pocztą pantoflową info rozniesie, to potem będą przez kilka dni sterczeć na mrozie czekając na autobus, który nie przyjedzie. I o którego wycofaniu też nikt słowa nie puścił.
Zaiste, ciekawe masz podejście do informowania pasażerów,że może w takim razie skasujemy rozkłady jazdy, psażerowie się prezcież nauczą...
Z tego co pamiętam, to ta wtyczka na 502 jest nieprzerwanie już ładnych kilka lat. Więc o jej los byłbym spokojny. Jej punktualność (zwłaszcza rano, kiedy ma to największe znaczenie) też nie powinna być problemem.
Choć niewątpliwie miłoby było, gdyby ktoś ją jednak w końcu do tego rozkładu dopisał.
Choć niewątpliwie miłoby było, gdyby ktoś ją jednak w końcu do tego rozkładu dopisał.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan