Zmiana taryfy - 2008

Moderator: JacekM

desert_eag

Post autor: desert_eag » 11 sty 2008, 11:52

MeWa pisze: BĘDZIE GORZEJ i o jakimkolwiek powrocie to zwiększenia liczby kursów nie ma mowy.
I oprócz wielu wymienionych czynników jest to wina strachu przed podwyżkami przez sześć lat.
rhemek pisze: Ja moge płacić więcej, ale niech zacznie sie poprawiać kultura obsługi i czystość środków komunikacji miejskiej. Zresztą 100 zł za sieciówkę miejską to nie byłoby wcale tak dużo.
Ty zawsze o tym samym? :shock: Choć w sumie twoje postulaty są realne do zrealizowania.

dzidek

Post autor: dzidek » 11 sty 2008, 13:32

rhemek pisze:Ja moge płacić więcej, ale niech zacznie sie poprawiać kultura obsługi
Jak będą podwyżki to się poprawi.

michael112

Post autor: michael112 » 11 sty 2008, 14:36

Solaris pisze:Michael112 i inni , skoro jesteście przeciwni podwyżce cen biletów ze względu na stan taboru i częstotliwość kursowania komunikacji. To mam prośbę, wskażcie źródło finansowania następujących pozycji:
1) zakup nowego taboru - podwyższenie komfortu podróżowania
2) podwyżki dla kierowców i pracowników zaplecza technicznego - zwiększenie częstotliwości kursowania
3) zakup ON i energii - na czymś muszą autobusy i tramwaje jeździć
4) zakup części zamiennych
Tego nie zapewnia ZTM, tylko przewoźnicy. Przewoźnicy prywatni chyba nie mogą zmieniać cen zadeklarowanych w ofertach przetargowych bez uzgodnienia z ZTM, bo do tego zobowiązuje ich umowa. ZTM nie musi się zgodzić na podwyżkę ceny wozokm, na którą nie byłoby ich stać. MZA być może i może sobie próbować podwyższać (chociaż chyba też mają jakąś umowę), ale jest to obecnie jeden z najdroższych przewoźników i można zwiększyć udział ajentów w przewozach. Ich ceny za wozokm może będą droższe niż kilka lat temu, ale i tak da się wybrać ofertę tańszą niż MZA.
Dodatkowym źródłem finansowania mogła by być część środków przeznaczana na wysokie pensje urzędasów, a szczególnie na nagrody dla ruty, który prawie nic dobrego nie robi.
pawcio pisze:Ta podwyżka nie jest po to, aby było lepiej, ale by nie było coraz gorzej.
No to ja nie chcę takiej podwyżki, z której nic nie ma.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 11 sty 2008, 14:54

michael112 pisze:No to ja nie chcę takiej podwyżki, z której nic nie ma.
Nowy tabor to "nic"? Za darmo go dostaniesz? Uważasz, że skoro podwyżka może nie starczy na zwiększenie ilości wozów, to należy pozwolić, by rozsypały się te, które teraz jeżdżą? Rozumiem, że im bardziej będą się sypać, tym bardziej będziesz optował za obniżaniem cen biletów? Nie rozumiem, czemu chcesz zlikwidować komunikację miejską. Bo bez pieniędzy ona się sama kiedyś zlikwiduje.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

michael112

Post autor: michael112 » 11 sty 2008, 14:59

Bastian pisze:
Nowy tabor to "nic"? Za darmo go dostaniesz? Uważasz, że skoro podwyżka może nie starczy na zwiększenie ilości wozów, to należy pozwolić, by rozsypały się te, które teraz jeżdżą? Rozumiem, że im bardziej będą się sypać, tym bardziej będziesz optował za obniżaniem cen biletów? Nie rozumiem, czemu chcesz zlikwidować komunikację miejską. Bo bez pieniędzy ona się sama kiedyś zlikwiduje.
Odpowiedziałem wyżej na tego rodzaju pytania - odwołaj się do niej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 11 sty 2008, 17:29

michael112 pisze:Odpowiedziałem wyżej na tego rodzaju pytania - odwołaj się do niej
co za unik =;
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 11 sty 2008, 17:36

michael112 pisze:MZA być może i może sobie próbować podwyższać (chociaż chyba też mają jakąś umowę), ale jest to obecnie jeden z najdroższych przewoźników i można zwiększyć udział ajentów w przewozach. Ich ceny za wozokm może będą droższe niż kilka lat temu, ale i tak da się wybrać ofertę tańszą niż MZA.
Spokojnie, ZZ skutecznie storpedują takie pomysły, no i powiedz mi, skad ZTM weźmie na wyższą stawkę za wzkm dla prywatnego przewoźnika...?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 sty 2008, 18:16

michael112 pisze:
pawcio pisze:Ta podwyżka nie jest po to, aby było lepiej, ale by nie było coraz gorzej.
No to ja nie chcę takiej podwyżki, z której nic nie ma.
Ta podwyżka nie jest po to, aby było lepiej, ale by nie było coraz gorzej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

desert_eag

Post autor: desert_eag » 11 sty 2008, 18:23

inż. Glonojad pisze:
michael112 pisze: No to ja nie chcę takiej podwyżki, z której nic nie ma.
Ta podwyżka nie jest po to, aby było lepiej, ale by nie było coraz gorzej.
Daj spokój, nie dotrze.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 11 sty 2008, 18:35

Będziesz miał: utrzymanie obecnego stanu rzeczy... ](*,)
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Andrzej

Post autor: Andrzej » 11 sty 2008, 19:16

Koszałek pisze:Nie wiecie, czemu nie przeszły podwyżki? Czytajcie Super Głupka a nie te yntelygenckie gazety jak Wyborcza.
Jeździ w luksusie a nas chce wozić jak bydło!

Dyrektor ZTM Leszek Ruta ohydnie szantażuje warszawiaków
(...)
Brukowce są bardzo nieodpowiedzialne, ale na tym żyją. Na szczęście nie mają wielkiego wpływu.
Oby obecne władze Warszawy były odpowiedzialniejsze niż poprzednicy, i wreszcie odważyły się podnieść ceny biletów,,
ale łatwiej przypodobać się wyborcom i przerzucić konsekwencje na następnych włodarzy.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 11 sty 2008, 19:26

Wolfchen pisze:
michael112 pisze:MZA być może i może sobie próbować podwyższać (chociaż chyba też mają jakąś umowę), ale jest to obecnie jeden z najdroższych przewoźników i można zwiększyć udział ajentów w przewozach. Ich ceny za wozokm może będą droższe niż kilka lat temu, ale i tak da się wybrać ofertę tańszą niż MZA.
Spokojnie, ZZ skutecznie storpedują takie pomysły, no i powiedz mi, skad ZTM weźmie na wyższą stawkę za wzkm dla prywatnego przewoźnika...?
Widzę tu jakąś sprzeczność :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Solaris

Post autor: Solaris » 11 sty 2008, 21:13

michael112 pisze:Tego nie zapewnia ZTM, tylko przewoźnicy. Przewoźnicy prywatni chyba nie mogą zmieniać cen zadeklarowanych w ofertach przetargowych bez uzgodnienia z ZTM, bo do tego zobowiązuje ich umowa. ZTM nie musi się zgodzić na podwyżkę ceny wozokm, na którą nie byłoby ich stać. MZA być może i może sobie próbować podwyższać (chociaż chyba też mają jakąś umowę), ale jest to obecnie jeden z najdroższych przewoźników i można zwiększyć udział ajentów w przewozach. Ich ceny za wozokm może będą droższe niż kilka lat temu, ale i tak da się wybrać ofertę tańszą niż MZA.
Dodatkowym źródłem finansowania mogła by być część środków przeznaczana na wysokie pensje urzędasów, a szczególnie na nagrody dla ruty, który prawie nic dobrego nie robi.
Ujmę to tak, zwykłe, bezsensowne i nic nie wnoszące ble, ble, ble, kogoś, kto nie ma najmniejszego pojęcia o komunikacji miejskiej. Inaczej mówiąc, brak Ci jakichkolwiek sensownych argumentów.

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 11 sty 2008, 21:15

Solaris pisze:
michael112 pisze:Tego nie zapewnia ZTM, tylko przewoźnicy. Przewoźnicy prywatni chyba nie mogą zmieniać cen zadeklarowanych w ofertach przetargowych bez uzgodnienia z ZTM, bo do tego zobowiązuje ich umowa. ZTM nie musi się zgodzić na podwyżkę ceny wozokm, na którą nie byłoby ich stać. MZA być może i może sobie próbować podwyższać (chociaż chyba też mają jakąś umowę), ale jest to obecnie jeden z najdroższych przewoźników i można zwiększyć udział ajentów w przewozach. Ich ceny za wozokm może będą droższe niż kilka lat temu, ale i tak da się wybrać ofertę tańszą niż MZA.
Ujmę to tak, zwykłe, bezsensowne i nic nie wnoszące ble, ble, ble, kogoś, kto nie ma najmniejszego pojęcia o komunikacji miejskiej. Inaczej mówiąc, brak Ci jakichkolwiek sensownych argumentów.
Taaa i jeszcze te psudoprojekty zakładajace m. in. likwidację E-4

michael112

Post autor: michael112 » 11 sty 2008, 22:54

desert_eag pisze:
inż. Glonojad pisze: Ta podwyżka nie jest po to, aby było lepiej, ale by nie było coraz gorzej.
Daj spokój, nie dotrze.
Dokładnie takiego samego argumentu mogę ja użyć. Widzę, że nie sposób się dogadać.

ODPOWIEDZ