Oj wiem, wiem, ale czyż nie jest u nas na testach?MeWa pisze:bo drzwi nie służą do opierania, czego oczekujesz...marian pisze:Taa jak się oparłem o otwarte to sie nie mogły zamknąć...
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Autobusy testowane w Warszawie
Nie, on stał przy drugich drzwiach . Ogólnie jakoś mieli problem z obsługą drzwi. No i ten czasomierz do zamykania drzwi, można w łeb zarobić...mateusz72 pisze:Były to może 3 drzwi?marian pisze:kozioł napisał/a:
Mnie cieszą "normalne" drzwi, choć są one takie tandetne jak w Scaniach(chyba nawet ta sama firma robiła). A długości pojazdu nie odczułem w znaczący sposób
Taa jak się oparłem o otwarte to sie nie mogły zamknąć...
Bo już koło 15:30 jedna połówka nie chciała się otwierać.
[ Dodano: 2008-01-16, 20:10 ]
Nawet w supertłoku też ?No bo nie opiera się o drzwi które mają się zaraz zamknąć... Nie uczyli Ciebie tego, że również nie stoi się w przejściu albo w drzwiach?...
Podobno coś się z nim stało i nie będzie jeździł 
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
- MeWa
- Cukiereczek
jest, ale oczekujesz, że będzie bardziej wytrzymały? W innych pojazdach też opierasz się o drzwi nim te zaczną się zamykać?marian pisze:Oj wiem, wiem, ale czyż nie jest u nas na testach?MeWa pisze:bo drzwi nie służą do opierania, czego oczekujesz...Ale przekonało mnie to o tym, że drzwi są "tandetne"
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Kurde wszystko trza precyzować..MeWa pisze:jest, ale oczekujesz, że będzie bardziej wytrzymały? W innych pojazdach też opierasz się o drzwi nim te zaczną się zamykać?
Być może, ale pomysł zakupu średniopodłogowych wozów Mercedesa pojawił się tuż po zakupie 80 solarisów, za które zapłacono wyższą cenę ze względu na ich serwisowanie przez Solarisa. Obawiam się czy po tych kolejnych szaleństwach zakupowych znów nie odgrzebią pomysłu zakupu średniopodłogowych merców marki Mercedes argumentując, że na nic innego ich nie stać i trzeba oszczędzać.blinski pisze:wydaje mi się, że kluczem jest tutaj planowana zmiana systemu kredytowania.fraktal pisze:Moim zdaniem, te zapowiedzi są dziwne. Jeszcze nie tak dawno groziło nam 100 średniopodłogowców, bo MZA nie miało pieniędzy (a może jedynym powodem był fakt, że były marki Mercedes). Jakimś cudem z tych planów nic nie wyszło, ale przecież powodem zakupu neo-gniotów były także oszczędności. A teraz MZA nagle będzie stać na zakup dość drogich przecież wozów? I to gdyby chodziło tylko o Tarchomin, ale szef ZTM-u twierdzi, że mogłyby kursować również na liniach do Piaseczna, choć jeszcze nie tak dawno wieszczył zapaść komunikacji miejskiej, gdy nie przejdzie podwyżka cen biletów. To wszystko jest jakieś dziwne... Skąd ten nagły napływ funduszy?
Przepraszam że się powtarzam, ale czy jutro on wyjedzie, skoro radio coś gadało o problemach z tymi drzwiami.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
-
Krzysiek_S
W kursie z Nowodworów o 10:25 już był problem z trzecimi drzwiami, nie chciały się zamknąć. Kierowca przez głośnik zasygnalizował żeby chłopak odsunął się od tych drzwi. Dopiero wtedy drzwi się zamknęły.Filip7370 pisze:Przepraszam że się powtarzam, ale czy jutro on wyjedzie, skoro radio coś gadało o problemach z tymi drzwiami.
Podczas półkursu 2 razy miała miejsce taka sytuacja.
Wystarczy poszukać by być pewnym.Premo pisze: Mercedes na pewno ma do zaoferowania wersję 18-metrową tego autobusu.
A potem jak kierowca dojechał na Nowodwory ponownie, mechanik z serwisu (Mercedesa?) odłączył fotokomórkę która właśnie nie pozwalała zamknąć drzwi gdy ktoś stał zbyt blisko nich. Później nie było problemów.Krzysiek pisze:W kursie z Nowodworów o 10:25 już był problem z trzecimi drzwiami, nie chciały się zamknąć. Kierowca przez głośnik zasygnalizował żeby chłopak odsunął się od tych drzwi. Dopiero wtedy drzwi się zamknęły.
Podczas półkursu 2 razy miała miejsce taka sytuacja.
OIDP średniopodłogowce przestały być produkowane wraz z wprowadzeniem do oferty modelu LF.fraktal pisze:Obawiam się czy po tych kolejnych szaleństwach zakupowych znów nie odgrzebią pomysłu zakupu średniopodłogowych merców marki Mercedes argumentując, że na nic innego ich nie stać i trzeba oszczędzać.