Mi się to osobiście nie podoba, bo mało co przez nie widać..._DoMeL_ pisze:Przyciemniame szyby to całkiem fajny efekt
Autobusy testowane w Warszawie
- Solaris U10
- slawek4876
- Kontakt:
Tak, zgadzam sie z Tobą fajnie wygląda ten autobus z przyciemnionymi szybami. Przynajmniej, nie razi tak słońce, jak w pozostałych wozach. Autobus jest wygodny, cieplutki, robi wrazenie na pasażerach. Ale jest bardzo długi. Obawiam sie, ze takiego typu(długie) autobusu nie będą jezdziły na wszystkich liniach 
Efekt rzeczywiście fajny od zewnątrz i słońce pewnie w środku nie razi._DoMeL_ pisze:Przyciemniame szyby to całkiem fajny efekt
Ja jechałem nim o 21 i muszę powiedzieć że z wnętrza nie dało się odczytać prawie żadnego wyświetlacza na przejeżdżającym autobusie, poza tymi na mobilisowych solarkach.
Podobnie z nazwą przystanku i zorientowaniem się gdzie się jest, o ile to miejsce nie jest mocno oświetlone.
Poruszam się:
Zwykle - 105, 154, 523, 507
Czasem - każdym rzadkim busem i tramem który napotkam
Poza W-wa: Chrysler LeBaron Convertible '88
Zwykle - 105, 154, 523, 507
Czasem - każdym rzadkim busem i tramem który napotkam
Poza W-wa: Chrysler LeBaron Convertible '88
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie prawda. Wole dwa zwykłe przeguby co np. 8 minut niż jeden taki co 12jakaś tam gazeta zacytowała jednego z forumowiczów i pisze: Mateusz Kania: (...) Przy obecnych rozkładach jazdy na pewno takich autobusów przydałoby się więcej.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Pff, jeżeli chodzi o E-4 to rozkładu nie pogorszą, nawet jeśli jeździłyby takie na wszystkich brygadach...
Autobus bardzo ładny. Siedzenia wygodne (kolory tapicerki już nie tak piękne
). Jedynie głośny silnik. Porównywalny do MANów (pod wieloma względami), i dużo przyjemniejszy od solarisów... Jednak powinien wyjeżdżać na dodatki (jak już się uparli na te E-4). W międzyszczycie mało osób. Z 10?
Autobus bardzo ładny. Siedzenia wygodne (kolory tapicerki już nie tak piękne
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Ten drąg to jest tak na stałe, czy to kwestia zamówienia? Bo w d. NRD wszystkie Ikarusy nie miały kabinPerez pisze:gadacie że bardzo długi...... raptem 1m dłuższy od Lyonsa. A miejsce pracy kierowcy porażka. Zaledwie jakiś drąg oddzielający go od pasażerów.
A co do długości, tudzież pojemności. Jak ktoś mądrze zauważył, większość tej dodatkowej przestrzeni zajmuje buda z silnikiem. Podana pojemność to po prostu żal, nieco więcej niż w SU18 i... mniej niż w M181M
Generalnie chodziło mi o to, że ludzie są upychani w wozach a częstotliwości nie są zwiększane.R-11 Kleszczowa pisze:jakaś tam gazeta zacytowała jednego z forumowiczów i napisał/a:
Mateusz Kania: (...) Przy obecnych rozkładach jazdy na pewno takich autobusów przydałoby się więcej.
Nie prawda. Wole dwa zwykłe przeguby co np. 8 minut niż jeden taki co 12Obecnie rozkładom to potrzeba poprawy, a nie łatania dziur większymi pojazdami... Jednakże wiadomo, że obecnie to brzmi pięknie tylko w teorii. Podobnie jak większa ilość nowoczesnych i dłuższych pojazdów. Ale to inna bajka. Nie stać nas na rozwiązania zastępcze.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Przecież ta poręcz koło kierowcy jest od Ikarusa 411/417Mihau pisze:Ten drąg to jest tak na stałe, czy to kwestia zamówienia? Bo w d. NRD wszystkie Ikarusy nie miały kabinPerez pisze:gadacie że bardzo długi...... raptem 1m dłuższy od Lyonsa. A miejsce pracy kierowcy porażka. Zaledwie jakiś drąg oddzielający go od pasażerów.![]()
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
czy naprawdę niektórzy wierzą, że do m181m - węższego, ze schodkami zajmującymi częśc przestrzeni sekcji b, z mniejszą rzeźnią i większymi pudłami - wejdzie o 30 osób więcej niż do 313 czy u18? przeciez gołym okiem widać, że to niemożliwe.Mihau pisze:Ten drąg to jest tak na stałe, czy to kwestia zamówienia? Bo w d. NRD wszystkie Ikarusy nie miały kabinPerez pisze:gadacie że bardzo długi...... raptem 1m dłuższy od Lyonsa. A miejsce pracy kierowcy porażka. Zaledwie jakiś drąg oddzielający go od pasażerów.![]()
A co do długości, tudzież pojemności. Jak ktoś mądrze zauważył, większość tej dodatkowej przestrzeni zajmuje buda z silnikiem. Podana pojemność to po prostu żal, nieco więcej niż w SU18 i... mniej niż w M181M. Jak to ma być cudowny środek dla warszawskiej komunikacji to ja dziękuje
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo tu wszyscy przejmują się deklaracjami producentów, zamiast sprawdzić, z jakiej normy wyliczenia 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jechałem dziś z rana tym cudem i jakoś strasznie mnie nie zachwycił. Siedzenia rzeczywiście są wygodne, ale przecież jakby MZA chciało, to i w Solarisie można zamówić równie wygodne. Co do kabiny, to kierowca mówił, że bez problemu można zamówić kabinę pełną.
A czy któryś z formuowiczów mógłby powiedzieć jaka jest orientacyjna różnica w cenie między tym Mercedesem, a ostatnio zamówionymi SU18?
A czy któryś z formuowiczów mógłby powiedzieć jaka jest orientacyjna różnica w cenie między tym Mercedesem, a ostatnio zamówionymi SU18?
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo