Problem tablic wynika z postępowania ich producenta, a nie tych, którzy zaplanowali i wykonali remont. Ile razy można to powtarzaćziomal pisze:Powoli dochodzę do smutnego wniosku, że modernizacja alej nic nie dała prócz względów ,,estetycznych'', z czym też jest różnie...
Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
Ale tu nie chodzi tylko o tablice.geograf pisze:Problem tablic wynika z postępowania ich producenta, a nie tych, którzy zaplanowali i wykonali remont. Ile razy można to powtarzaćziomal pisze:Powoli dochodzę do smutnego wniosku, że modernizacja alej nic nie dała prócz względów ,,estetycznych'', z czym też jest różnie...
Ciszej nie jest, szybciej nie jest, to po co właściwie była ta modernizacja i kilkumiesięczny paraliż Centrum? Nie lepiej było robić trasę WZ?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie jest szybciej, bo:Piotrek pisze:Ja to przede wszystkim narzekam własnie na to, że nie jest szybciej...
1) nie włączono priorytetu dla tramwajów(może jeszcze kiedyś to nastąpi...)
2) jakaś genialna głowa w TW doszła do wniosku, że na wszystkich mostach powinno być ograniczenie prędkości do 30 km/h. Bo a nuż jakiś tramwaj wypadnie z mostu*
Niech ta osoba nie idzie pracować do KM, bo będziemy jeździć 15 km/h mostem średnicowym...
Jeżeli jest jakieś inne wytłumaczenie, to słucham
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
To z tego co pamiętam miało być właśnie priorytetem a propos modernizacji. A nawet jeśli nie, to mocno sobie tego życzyliśmy...Bastian pisze:1) nie włączono priorytetu dla tramwajów(może jeszcze kiedyś to nastąpi...)
Wydaje mi się, że motorniczowie i tak się do tego nie stosująBastian pisze:2) jakaś genialna głowa w TW doszła do wniosku, że na wszystkich mostach powinno być ograniczenie prędkości do 30 km/h.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Tablice jako takie są średnio potrzebne bo tabor jest tak zróżnicowany ze z daleka można zobaczyć co jedzie 
Dalej odcinek miedzy Waszyngtona a Zawiszy tablic jako takich nie potrzebuje. Przynajmniej ci którzy sie na tym odcinku poruszają, bo o by nie przyjechało to i tak jedzie prosto.
Dopiero na Pl. Zawiszy ma sens. Bo linie w tym miejscu sie specjalizują które prosto które w prawo.
Prawdę mówiąc wystarczyła by informacja prosto ze zwrotnicy w która stronę będzie jechał tramwaj.
Czy ciszej? Ciszej by mogło być gdyby koła nie były kwadratowe.
Dalej odcinek miedzy Waszyngtona a Zawiszy tablic jako takich nie potrzebuje. Przynajmniej ci którzy sie na tym odcinku poruszają, bo o by nie przyjechało to i tak jedzie prosto.
Dopiero na Pl. Zawiszy ma sens. Bo linie w tym miejscu sie specjalizują które prosto które w prawo.
Prawdę mówiąc wystarczyła by informacja prosto ze zwrotnicy w która stronę będzie jechał tramwaj.
Czy ciszej? Ciszej by mogło być gdyby koła nie były kwadratowe.

-
matemaciek
- Kontakt:
Kiedyś zapytałem o to człowieka zajmującego się tymi tablicami - to zależy od tego, jak inwestor (TW) będzie chciał. Pierwotnie miały być małe i duże tablice (6/8 wierszy), teraz najlogiczniej byłoby wszędzie pokazywać 8...Hawk pisze:A ja mam takie pytanie. Czemu na jednych przystankach sa wyswietlane 4 najbliższe przyjazdy, a na innych 8. Od czego to zależy. Zauważyłem to jadąc 9 w stronę Okęcia. Na Dw. Centralnym były wyświetlone 4 a na Placu Zawiszy na obu tablicach (kierunek Okęcie i Wola) było po 8 najbliższych przyjazdów.
Error 404: signature not found.
- MeWa
- Cukiereczek
takie tablice powinny być standardem, pasażer niekoniecznie musi wiedzieć jaki tabor na jakiej linii jest, poza tym stopiątki na kilku liniach mogą być...Ryoga pisze:Tablice jako takie są średnio potrzebne
Natomiast nadal znikają tramwaje... Tak jakby w niektórych przypadkach tablice nie odnototywały też odjazdów pojazdu z przystanku...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Fakt, jednak w warszawie jest taki stopień zróżnicowania.MeWa pisze:takie tablice powinny być standardem, pasażer niekoniecznie musi wiedzieć jaki tabor na jakiej linii jest,
Tak czy owak podwójne linie (7 i 9) wala po oczach bo Okęcie lub Banacha czasami zajmuje całą tablicę, gdzieniegdzie pojawi sie 22, 24, lub 8. Najgorzej jednak jest kiedy tramwaje zaczynają wyprzedzać się nawzajem na tablicy lub właśnie znikają. Wprowadza to taką dezorientację ze w skrajnych przypadkach trzeba podejść do tablicy z papierowymi rozkładami i wczytać więcej.
Btw, gdzie jest tablica bez tekstu "test Systemu"?

Dziś przez chwilkę miałem okazje pooglądać tablicę na Pl. Narutowicza czekając na 1 do domu (10 minut). Podjechała 105Na na 9, pokazało, że tramwaj jest na przystanku. Wszystko ładnie cacy, tylko tramwaj znikł gdy już stał na Dalekiej... Inny dziwoląg, to kolejan 9 (123N) za dwie minuty, gdy podjechała na przystanek to się te 2 minuty skróciły... A moja 1 to hit. Gdy stała na Wawelskiej to tablica pokazywała 1 minuta, gdy ruszyła z przystanku pokazało 2... Ludzie też komentują te dziwolągi...