501 koĹczy w kursach "f" na Pl. Konstytucji
Moderator: Wiliam
Zgadzam się ! Linia tramwajowa łącząca Okęcie z Wolą jest zbędna dlatego wytypowane kursy zjazdowe do zajezdni Wola są najlepszym rozwiązaniem.MeWa pisze:no i to, że to jest dowód na to, że ta relacja nie generuje takich potoków, by wymagać bezpośredniego połączenia. Tramwaje jadące z Ochtoy do Centrum much nie wożą.dzidek pisze:No i ?
- MeWa
- Cukiereczek
Kursy zjazdowe z obleganej trasy mają sens wtedy, gdy nie są na niej już potrzebne, czyli poza godzinami szczytu, a nie w ich środku. Nie widzę argumentów za tym czemu pasażerowie jadący do Szpitala Wolskiego mają jechać bezpośrednio kosztem obleganej trasy do centrum.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
A ja owszem. Jak nie 9 to linia 7 bez różnicy. Jak jedna 9 lub 7 zjedzie do zajezdni i ludzie przesiądą się w np. 24 które ma jeździć co 5 min to nic się nie stanie. Chociaż nie będę nalegać by koniecznie linie z Okęcia miały zjazdy na Wolę. Jak dla mnie wystarczą zjazdy 1, 32, 25, 46 czy nawet 14
a wtedy i MeWa będzie zadowolony 
Jeszcze co do przepełnionych tramwajów na Jerozolimskich to niedawno byłem przekonywany na tym forum za pomocą różnych pomiarów ile procent wagonów jest zapełnionych i ilu pasażerów jeszcze może się zmieścić do tramwajów
Jeszcze co do przepełnionych tramwajów na Jerozolimskich to niedawno byłem przekonywany na tym forum za pomocą różnych pomiarów ile procent wagonów jest zapełnionych i ilu pasażerów jeszcze może się zmieścić do tramwajów
Nie ma to jak wygodna przesiadka niejednoperonowa w godzinach największego szczytu porannego.dzidek pisze:Jak jedna 9 lub 7 zjedzie do zajezdni i ludzie przesiądą się w np. 24 które ma jeździć co 5 min to nic się nie stanie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ale powiedz mi, czy NAPRAWDĘ jest aż tak duży FORMALNY problem, żeby to się nazywało 419, 411, czy jeszcze jakoś inaczej i miało kraniec "Pl.Konstytucji"? Po co ta szopka?Dęboszczak pisze:Nie ma potrzeby by jeździło częściej. 12 min. jest w sam raz. Tłok w 501 jest do Politechniki.dzidek pisze:I dzięki temu przed 8 rano 501 z Pl.Zawiszy w stronę Os.Górczewska będzie jeździć rzadziej (mimo, że powinno częściej) niż obecnie !
Kursy do pl. Konstytucji będą dla pasażerów kursami zjazdowymi.
[ Dodano: 2008-02-28, 02:29 ]
Żarty sobie robisz człowieku? To, co zrobiliście z 512 to jest bandycki skandal.Dęboszczak pisze:W 512 też podobno tłumy....dzidek pisze:Jeżeli dla tak wielkich potoków częstotliwość 12 min jest wystarczająca to ja już nie mam więcej pytań
[ Dodano: 2008-02-28, 02:31 ]
dzidek pisze:Tylko te zjazdy to póki co widziałem 2 i to w krótkim odstępie. Gdyby było ich więcej to jak najbardziej jestem za przejęciem tej relacji przez tramwajeTylko póki co za mało tych tramwajów zjeżdża na Wolę między 7:30 a 8:30. Może jak miesiąc się pomęczymy to w kwietniu ZTM zrobi prezent i zwiększy liczbę zjazdów...
Pewnie nie można, bo się wielki system za 8 milionów wywali.
[ Dodano: 2008-02-28, 02:32 ]
Za chwilę powiem, że jesteś jakiś upośledzony albo po prostu głupi.Lukasz436 pisze: Co do 512 - było tyle krzyku a tą linię. Widuję ją rano, popołudniu. Nie raz o godz. 7:30 w kierunku Centrum są zaledwie zajete tylko miejsca siedzące. W stronę Ochoty też nie jest lepiej (chyba że 512 przyjedzie przed 175, 504, 157 - wtedy jest kiepsko). Oczywiście dramatu nie ma.
190 przy częstotliwości 20 minut przez most też jest puste. Udało Wam się, nie ma tłoku. Gratulacje. Skasujcie sobie. Wszystko sobie pokasujcie.
[ Dodano: 2008-02-28, 02:35 ]
No bo okrężnego 46 to się nie dało zrobić. Lepiej takie w "U"dzidek pisze:Skoro autobus nie warto jest puszczać częściej to w zamian można wykorzystać tramwaj tym bardziej, że Ochota nie posiada bezpośredniego połączenia tramwajowego z rejonami Szpitala Wolskiego a chętni (patrząc na frekwencję w wakacje linii 8) zawsze się znajdą. Poza tym jak przed 8 pojedziesz zjazdową 9 do PL.Zawiszy a później przesiądziesz się w inny tramwaj (7,22,24,25) jadący do Centrum to nic Ci się nie stanieMeWa pisze:A co? Chciałbyś, żeby tramwaje liniowe zjeżdżały W ŚRODKU godzin szczytu? Sorry, uważam, że podstawowa trasa jest ważniejsza jednak
ŁK
Na kilka kursów odrębny numer? Zainteresowanie dojazdem z Sadyby do Centrum w szczycie jest o wiele większe od zainteresowania jazdą dalej od Centrum. Uważasz, że lepiej wogóle wyciąć te kursy i zrobić zjazd na pusto?Łukasz pisze:Ale powiedz mi, czy NAPRAWDĘ jest aż tak duży FORMALNY problem, żeby to się nazywało 419, 411, czy jeszcze jakoś inaczej i miało kraniec "Pl.Konstytucji"? Po co ta szopka?Dęboszczak pisze:Kursy do pl. Konstytucji będą dla pasażerów kursami zjazdowymi.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
O co chodzi? Zawsze jest źle. Za rzadko jeździ - źle. Dają częściej - też źle ,bo literka w rozkładzie przeszkadza. Nigdy się wszystkim nie dogodzi. Po takich wypowiedziach zaczynam być coraz bardziej wyrozumiały dla ZTM-u.kangoo2 pisze:Ale bzdura! Jak zwykle brak spójności w ZTM. Z jednej strony tworzą linię 390 jako wspomaganie 190, a z drugiej oznaczają literką "f" skrócone kursy 501 ze Stegien. Już widzę te zdziwione twarze pasazerów. Widok bezcenny![]()
Zgadza się.Łukasz pisze:Żarty sobie robisz człowieku? To, co zrobiliście z 512 to jest bandycki skandal.Dęboszczak pisze: W 512 też podobno tłumy....
No tak ! Zapomniałem , przecież to takie skomplikowane jestŁukasz pisze:dzidek pisze:Tylko te zjazdy to póki co widziałem 2 i to w krótkim odstępie. Gdyby było ich więcej to jak najbardziej jestem za przejęciem tej relacji przez tramwajeTylko póki co za mało tych tramwajów zjeżdża na Wolę między 7:30 a 8:30. Może jak miesiąc się pomęczymy to w kwietniu ZTM zrobi prezent i zwiększy liczbę zjazdów...
Pewnie nie można, bo się wielki system za 8 milionów wywali.
I tak 512 ma lepsze wykorzystanie na Ochocie niż 504 więc Ochota mniej płakałaby po stracie 504 niż 512.Łukasz pisze:Za chwilę powiem, że jesteś jakiś upośledzony albo po prostu głupi.Lukasz436 pisze: Co do 512 - było tyle krzyku a tą linię. Widuję ją rano, popołudniu. Nie raz o godz. 7:30 w kierunku Centrum są zaledwie zajete tylko miejsca siedzące. W stronę Ochoty też nie jest lepiej (chyba że 512 przyjedzie przed 175, 504, 157 - wtedy jest kiepsko). Oczywiście dramatu nie ma.
190 przy częstotliwości 20 minut przez most też jest puste. Udało Wam się, nie ma tłoku. Gratulacje. Skasujcie sobie. Wszystko sobie pokasujcie.
O właśnie jak to niewiele potrzeba a jednak ...Łukasz pisze:No bo okrężnego 46 to się nie dało zrobić. Lepiej takie w "U"dzidek pisze:Skoro autobus nie warto jest puszczać częściej to w zamian można wykorzystać tramwaj tym bardziej, że Ochota nie posiada bezpośredniego połączenia tramwajowego z rejonami Szpitala Wolskiego a chętni (patrząc na frekwencję w wakacje linii 8) zawsze się znajdą. Poza tym jak przed 8 pojedziesz zjazdową 9 do PL.Zawiszy a później przesiądziesz się w inny tramwaj (7,22,24,25) jadący do Centrum to nic Ci się nie stanie
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tak - na kilka kursów. Bądźmy konsekwentni - zobacz jak rozbito 506, czy 190 - tam przecież też można było zastosować podobny jak na 501 manewrMisiekK pisze:Na kilka kursów odrębny numer? Zainteresowanie dojazdem z Sadyby do Centrum w szczycie jest o wiele większe od zainteresowania jazdą dalej od Centrum. Uważasz, że lepiej wogóle wyciąć te kursy i zrobić zjazd na pusto?Łukasz pisze: Ale powiedz mi, czy NAPRAWDĘ jest aż tak duży FORMALNY problem, żeby to się nazywało 419, 411, czy jeszcze jakoś inaczej i miało kraniec "Pl.Konstytucji"? Po co ta szopka?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ze 190 i 506 wyjęto kilka kursów? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Na Bródnie 506 jakoś kursowało częściej niż co 20 minut przed grudniem A.D. 2007Bastian pisze:A ze 190 i 506 wyjęto kilka kursów?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"