501 koĹczy w kursach "f" na Pl. Konstytucji
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
I są stamtąd jakieś kursy zjazdowe, oznaczane innym numerem? Bo chyba już nie rozumiem tej dyskusji 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bastian pisze:I są stamtąd jakieś kursy zjazdowe, oznaczane innym numerem? Bo chyba już nie rozumiem tej dyskusji
Zadam inne pytanie: dlaczego powstało E-6, skoro można było zrobić kursy zjazdowe do Mariensztatu z 506
PS. ale tak ogólnie to raduje mnie, że 501 zyskało taki miły dla oka rozkład
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Zjazd jest i tak na pusto.MisiekK pisze:Na kilka kursów odrębny numer? Zainteresowanie dojazdem z Sadyby do Centrum w szczycie jest o wiele większe od zainteresowania jazdą dalej od Centrum. Uważasz, że lepiej wogóle wyciąć te kursy i zrobić zjazd na pusto?Łukasz pisze: Ale powiedz mi, czy NAPRAWDĘ jest aż tak duży FORMALNY problem, żeby to się nazywało 419, 411, czy jeszcze jakoś inaczej i miało kraniec "Pl.Konstytucji"? Po co ta szopka?
ŁK
-
desert_eag
Ok, wychodzi na to, że kursy "f" dojeżdżają do pl. Konstytucji rano i do Stegien po południu by zdjąć dechy i na pusto przetransportować się ponownie w miejsce rozpoczęcia kursu. Czy ktoś wie może jakiego rzedu są oszczędności na tym, że ten pusty kurs nie zatrzymuje się na przystankach? 3 min? 5 min? Przeciwpotoki na tej trasie wcale nie są takie małe.
Co 12 minut jeździ, a jedzie 17-19 minut, więc wygląda,desert_eag pisze:Ok, wychodzi na to, że kursy "f" dojeżdżają do pl. Konstytucji rano i do Stegien po południu by zdjąć dechy i na pusto przetransportować się ponownie w miejsce rozpoczęcia kursu. Czy ktoś wie może jakiego rzedu są oszczędności na tym, że ten pusty kurs nie zatrzymuje się na przystankach? 3 min? 5min? Przeciwpotoki na tej trasie wcale nie są takie małe.
że te 5 minut daje już oszczędność czwartej brygady.
W ogóle to niewiarygodne, że trzema brygadami można
było coś poprawić. Do tej pory nigdy się nie udawało.
ŁK
- R-9 Chełmska
Widocznie masz inne spojrzenie na sprawę. Ale cóż, niezbyt często korzystam z tej linii tak naprawdę.R-9 Chełmska pisze:ziomal pisze:Mało poprawyRzekłbym, kolosalna poprawa małym kosztem.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Już widzę jak rozkład będzie się trzymał kupy hahaha będą stada, że aż miło
I do tego niezłe zamieszanie z pewnością na pętli Stegny. Przystanek Stegny 03 powinien w związku z tym być wyłącznie dla wysiadających aby uniknąć pytań który autobus odjeżdża pierwszy (pewnie kierwcy też nie będą tego wiedzieć
) ?
Chyba zrobili za dobrze i rozpuścili co po niektórych na tym Dolnym Mokotowie, bo nie potrafią tego docenić. Nie podoba się? To zrobić 501 co 12 minut, wtedy przynajmniej mieliby powód do narzekań, bo w tej chwili nie widzę żadnego. Przecież będzie lepiej jak było do tej pory. A może nie i lepsze było 501 rano co 10 minut zamiast co 6 + 416 co 20? Chyba, że czepiają się wszystkiego co zrobi ZTM tak po prostu, dla zasady.  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Z tym, że wcale nie musi on po trasie wracać na pusto. Może np. w Piękną sobie skręcić i Traktem... A w drugą stronę Sikorskiego. Tak też chyba można zaoszczędzić.desert_eag pisze:Ok, wychodzi na to, że kursy "f" dojeżdżają do pl. Konstytucji rano i do Stegien po południu by zdjąć dechy i na pusto przetransportować się ponownie w miejsce rozpoczęcia kursu. Czy ktoś wie może jakiego rzedu są oszczędności na tym, że ten pusty kurs nie zatrzymuje się na przystankach? 3 min? 5 min? Przeciwpotoki na tej trasie wcale nie są takie małe.
[ Dodano: 2008-02-28, 18:22 ]
Nie no, te dodatkowe kursy to chyba i na solówki by mogły być... Natomiast w DS zdecydowanie 18 by się przydało.Maciek pisze:A ja ciekaw jestem czy 501 otrzyma nakaz na przeguby. Z utęsknieniem czekam na MAxa na marzec.PS. ale tak ogólnie to raduje mnie, że 501 zyskało taki miły dla oka rozkład
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.