Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Kocham nasz samorząd. Poszaleli ostro. Walczyli o to, żeby 151 nie było zawieszane na święta. Udało im się nie będzie. Będzie 507. Rewelacja!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
warszawianka
-
kozioł
ta linia to w ogóle jakaś dziwna sprawa. kiedyś było dobre, szybkie 501. Od kiedy zrobili 151 dzieją się jakieś dziwne akcje ciągle...Rosa pisze:A kiedy następne wybory samorządowe?
Co oni tak szaleją z tym 151? Walczą żeby nie bylo zawieszane, nie bylo przedłużane, tak jakby to była podstawowa linia gocławska.
[ Dodano: 2008-03-11, 03:16 ]
cięzko wyczuć... wczoraj gadałem ze znajomym który jest w Radzie Osiedla i podobno na ostanim ich zebraniu bylo info z Urzędu Dzielnicy że na Abrahama jest planowana linia mikrobusowa. Więcej info ma być na następnym zebraniu a będzie ono już niedługo. Zastanawia mnie co za trasę mieliby dać tej linii? Bo jak to ma być coś w stylu 202 na Bródnie to ja podziękuję...Rosa pisze:Zawieszanie 507 oznacza że albo możemy się pożegnac z pomysłem 117 przez Umińskiego i Abrahama albo że juz podjęto decyzje w sprawie 502 przez Bora.
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Zawieszenie 507 nastąpi zanim 502 na Gocławiu ma jakiekolwiek szanse się pojawić. Następna okazja do takich zawieszeń to dopiero Boże Narodzenie, więc do grudnia wszystko może się jeszcze pięć razy zmienić.Rosa pisze:Zawieszanie 507 oznacza że albo możemy się pożegnac z pomysłem 117 przez Umińskiego i Abrahama albo że juz podjęto decyzje w sprawie 502 przez Bora.
Jednej rzeczy nie rozumiem. Czemu z punktu widzenia Rady Osiedla najważniejszą relacją z Gocławia ma być ta do przystanku Rozbrat. Spotkałem się już nawet z koncepcją, że STMO chce na Gocław wydłużyć 171 (z zachowaniem częstotliwości
[ Dodano: 2008-03-11, 07:48 ]
Pewnie po coś testowano możliwości przejazdu przez różne uliczki na Przyczółku Grochowskim. Nie wiem, jakie są ich tego wyniki, ale od tego sporo zależy. I zakładam, że linię taką dociągniętoby do UD, albowiem od dawna takie połączenie jest postulowane.hubik pisze:wczoraj gadałem ze znajomym który jest w Radzie Osiedla i podobno na ostanim ich zebraniu bylo info z Urzędu Dzielnicy że na Abrahama jest planowana linia mikrobusowa. Więcej info ma być na następnym zebraniu a będzie ono już niedługo. Zastanawia mnie co za trasę mieliby dać tej linii? Bo jak to ma być coś w stylu 202 na Bródnie to ja podziękuję...
Dobrze piszecie o 151 i 507 . Czy wtyczki są na zamówienie ZTM, czy tylko zagospodarowaniem wozów przez R3? Jeśli ZTM ma na to wpływ to widać bezsens działań ZTM z 507 i 151. Co im nagle strzeliło do głowy z tym zawieszeniem na 507? Zmiana trasy 151 (przywrócenie starej )? ,albo likwidacja 507, a może także przywrócenie starej trasy.Nie jest dobrym pomyslem zabieranie linii już istniejącej trzeba było wczesniej myśleć przy zmianie trasy i skutkach tej zmiany a nie nagl ebudzić się z reka w niocniku Kępa jes z niej zadowolona , a wpuszczenie 502 na Gocław może rozwiąże sprawę dla Gocławia, a co z Saską Kępą. Za co pokarana?
Wtyczki są zawsze na zamówienie ZTM-u.
Co do zawieszeń, to nie jest to efekt bezsensownych działań ZTMu, lecz Samorządu Terytorialnego Mieszkańców Osiedla Gocław, który uparł się, że 151 to jest najważniejsza linia na Gocławiu i dla niej jest w stanie poświęcić każdą inną.
A 502 nie ma tu nic do rzeczy.
Co do zawieszeń, to nie jest to efekt bezsensownych działań ZTMu, lecz Samorządu Terytorialnego Mieszkańców Osiedla Gocław, który uparł się, że 151 to jest najważniejsza linia na Gocławiu i dla niej jest w stanie poświęcić każdą inną.
A 502 nie ma tu nic do rzeczy.