groov pisze:122 to będzie linia do nikąd. Tak samo 141, 192 skręcające z Woronicza w Wołoską jest problematyczne, tylko kursy zjadowe mogą tak jeździć.
122 zostawiłem tylko ze względu na Bemowo, choć prawdę mówiąc najchętniej usunąłbym je z Traktu jednocześnie wzmacniając np. 116
141 - nie wiem czy da radę usunąć jeszcze jedną (po 301) linię z Czerniakowskiej.
Co do 192 to faktycznie nie wiem czy trasa o tym przebiegu jest możliwa, ale zawsze można ją skierować przez Samochodową. Tylko nie wiem czy tam też nie ma zakazu skrętu... No i wtedy przydałaby się dodatkowa para przystanków na Domaniewskiej po skręcie z Samochodowej
Paweł D. pisze:Ludzie zawsze wybiorą tramwaj niż 301 w proponowanym kształcie. A co z dyskusją o przystanku Kanał G. Tylko nocne tam będą? Skoro 182 przez Wiatraczną? 182, 188, 515 i 523 - nie za dużo w relacji Trasa Ł - Wiatraczna kosztem Ostrobramskiej?
301 ma za zadanie jak najszybciej dowieźć Bokserską i Racjonalizacji do metra (nie przez Marynarską, al. Wilanowską czy Rzymowskiego) i stanowić rekompensatę za 182 (w szczycie 107 może nie wystarczyć)
A co do 182 przez Wiatraczną; obawiam się, że połączenie Wiatraczna-Witolin jst niezabieralne, w zamian przez Ostrobramską i Zamieniecką można puścić 188 i wtedy karykaturalna i mijająca się z celem obsługa przystanku Kanał Gocławski zostanie utrzymana.