Ale sieć należy optymalizować na godziny szczytu, gdy jedzie najwięcej ludzi i najbardziej im się spieszy. W DS być może wystarczyłyby nawet prawie same zwyklaki, byle kursowały częściej.Andrzej pisze:Poza godzinami szczytu i w weekendy szybsze jest 515.
401 - dzielić, czy nie?
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Obserwuję linię 401 czasami i stwierdzam iż linia ta jest zbędna na odc.Al.Witosa-Marysin. Autobusy jeżdżą puste i w ogóle.... Czy nie lepiej by było wpierdzielić ją wgłąb Gocławia i poprowadzić prościuteńko do pętli Olszynka (czśtotliwość:12-15-20) i wtedy zmienić na 5XX, a odc.w/w zastąpić ciup żadziej kursującą linią 168??
- R-9 Chełmska
Ale ja niepisze że zbędna tylko odcinek Al. Witosa - Płowiecka można jakoś inaczej obsługiwać.R-9 Chełmska pisze:Ja nie jeden raz jechałem samemu 401 i nie mówię, że ta linia jest zbędna...
401 przywrócić na stara trasę i dorobić 402 które by kursowało z wiatracznej Na jakąś pętlę W ursusie lub nieco komicznie Instalatorów.
[ Dodano: 2008-03-19, 22:57 ]
A jakieś inne poza kasacją relacji masz pomysły?mariow pisze:wiec vide tytuł wątku a solówki to nie jest żadne rozwiązanie

- R-9 Chełmska
Może więc przy al.Witosa postawić gościa z mieczem samurajskim odcinającym przegub na każdym 401? Trasa z Płowieckiej na Mokotów i dalej jest potrzebna, przegub to za dużo, solówka zaś zdecydowanie za mało dla Ursusa. Pogorszenie częstotliwości zaś zniechęci i tych niezbyt wielu pasażerów.Ryoga pisze:Ale ja niepisze że zbędna tylko odcinek Al. Witosa - Płowiecka można jakoś inaczej obsługiwać.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Dlatego jedynie podział linii na dwie równe (Usrus - mokotów 401) i 402 (Wiatraczna - coś) lub eksperymentalne zakrańcowanie 401 na wiatracznej.R-9 Chełmska pisze:Pogorszenie częstotliwości zaś zniechęci i tych niezbyt wielu pasażerów.
Swój czas linia dostała.
niestety się nie sprawdza.
Ja widzę to z takich powodów:
- Dla wielu abstrakcyjna pętla Marysin.
- Linia nie jest szybsza od tramwaju z Okęcia na Gocławek (a w połączeniu z 521 wręcz wymięka)
- duże obłożenie linii na dawnym odcinku - linia zapakowana na początku pozornie wydaje sie byc nieatrakcyjna.
To sa odczucia moje i moich znajomych.

A oto moje odczucia: człowieku czy ty w końcu zaczniesz pisać po polsku????Ryoga pisze:Ja widzę to z takich powodów:
- Dla wielu abstrakcyjna pętla Marysin.
- Linia nie jest szybsza od tramwaju z Okęcia na Gocławek (a w połączeniu z 521 wręcz wymięka)
- duże obłożenie linii na dawnym odcinku - linia zapakowana na początku pozornie wydaje sie byc nieatrakcyjna.
To sa odczucia moje i moich znajomych.
Głupoty piszesz takie, że się pewnie w całym powiecie pruszkowskim to nie mieści. Piszesz że to są twoje odczucia i jakiś twoich znajomych..........i tak - dla mnie jest dużo bardziej abstrakcyjny nadarzyn i peryferia niż Marysin (dla 95% warszawiaków też). Po drugie, ja jeżdże tą linią codziennie - ty to porównujesz do 9+521......powodzenia - tylko co ma 401 do 521 (może poza ostatnią cyfrą), czas przejazdu jest jak najbardziej za 401.
duże obłożenie linii na dawnym odcinku - linia zapakowana na początku pozornie wydaje sie byc nieatrakcyjna. - poprosze cie o przetłumaczenie tego na polski!
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
503 - moja linia
208 - linia z przymusu