Chodziło mi o Pl. Zawiszy i Zachodni, czyli o północną OchotęFikander pisze:Omijające Ochotę polami, fantastycznie.bruno pisze:a E-5 to jak narazie jedyne połączenie Gocławia z Ochotą.
Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Jeśli chodzi o korektę trasy 111 wydaję mi sie że jest ona nie potrzebna z uwagi na dobre wykorzystanie na obecnej trasie skierowanie na Abrahama może doprowadzić do zmniejszenia popytu.Zmiany można wprowadzić na Saskiej Kępie 111 niech pojedzie saską omijając międzynarodową ,brazylijską i zwycięzców, w zamian można skierować tam 151 z koordynacją rozkładową z 123 
Zapewniam Cię, że 502 i bez zwiedzania Gocławia cieszy się obecnie powodzeniem - w dni powszednie od Politechniki do wjazdu na Jana Pawła II w Starej Miłośnie jest wypełnione praktycznie od rana do ostatniego kursu...bruno pisze:502Nie będzie za bardzo zachaczało o Gocław. Gdyby puścili je tak jak dawne 410, to z pewością bedzie cieszyło się powodzeniem
Proponowałem to już dawno temu, jakaś linia jadąca Międzynarodową na odcinku Brazylijska - Washingtona na pewno nie byłaby muchowozem. Właśnie 123 jest idealne, by je tą tarsą puścić...floyd pisze:Natomiast ja mam propozycję zmiany trasy 123 na Saskiej Kępie. Ponieważ ulica Międzynarodowa została wyremontowana, to może należało by się zastanowić nad puszczeniem tej linii od przystanku Zwycięzców prosto Międzynarodową do Waszyngtona. Pozwoliło by to na szybszy dojazd Gocławia, jak i okolic Międzynarodowej i Brazylijskiej do tramwajów. Dodatkowo mieszkańcy ulicy Międzynarodowej w okolicach Walecznych mieli by bliżej do autobusu. Codziennie rano jadę ze swoich okolic na pl. Bankowy 111 i sporo osób wysiada na przystanku Adampolska i przesiada się do tramwajów. Trzeba też wspomnieć o porannych korkach na ulicy Saskiej, których brak na Międzynarodowej, co dodatkowo skróci czas dojazdu do szyny. Co o tym sądzicie?
Wiem dobrze o tym, bo sam korzystam. Chodzi mi o Gocław. Z pewnością lepsze powodzenie będzie miała linia przejeżdżająca przez cały Gocław, niż taka, która tylko trochę zachacza o niego, tak jak 502 w proponowanej trasieVroobelek pisze:Zapewniam Cię, że 502 i bez zwiedzania Gocławia cieszy się obecnie powodzeniem - w dni powszednie od Politechniki do wjazdu na Jana Pawła II w Starej Miłośnie jest wypełnione praktycznie od rana do ostatniego kursu...bruno pisze:502Nie będzie za bardzo zachaczało o Gocław. Gdyby puścili je tak jak dawne 410, to z pewością bedzie cieszyło się powodzeniem
Ale zauważ, że 502 to JEDYNA bezpośrednia linia do Centrum dla mieszkańców SM. Więc nie można se tak sobie oddać jej w ręce mieszkańców Gocławia.bruno pisze:Wiem dobrze o tym, bo sam korzystam. Chodzi mi o Gocław. Z pewnością lepsze powodzenie będzie miała linia przejeżdżająca przez cały Gocław, niż taka, która tylko trochę zachacza o niego, tak jak 502 w proponowanej trasieVroobelek pisze: Zapewniam Cię, że 502 i bez zwiedzania Gocławia cieszy się obecnie powodzeniem - w dni powszednie od Politechniki do wjazdu na Jana Pawła II w Starej Miłośnie jest wypełnione praktycznie od rana do ostatniego kursu...
311- bardzo mi się podoba
[ Dodano: 2008-04-11, 22:14 ]
A dlaczegóż?Paweł C. pisze:Proponowana trasa linii 502 przez Gocław jest dobrym rozwiązaniem z uwagi na tłok jaki może wystąpić jeśli zahaczy większość przystanków na Gocławiu.Ponieważ większość pasażerów będzie podróżowało ze Starej Miłosnej nie widzę potrzeby wydłużania jej przez Gocław.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Wprowadzenie linii która połączy mieszkańców Gocławia z Urzędem dzielnicowym to niezły patent zastanawiam się nad numerem i częstotliwością bo z subiektywnego punktu widzenia 311 dla linii która będzie obsługiwać mikrobusy powinna raczej mieć numer 200 wolne jest 203 a jeśli chodzi o częstotliwość to może co 30 minut ale nie wiem czy to dobry pomysł 
- Colony
- Kontakt:
Ona nie będzie jeździć w weekendy więc będzie 3xx. Dopóki nie zostanie wytrasowana na Przyczółek, a prędzej czy później mam nadzieję tak będzie, to stanie się takim lokalnym muchowozem. Trochę wzmocni 135, a trochę zalepi relacji wewnętrznych na Gocławiu. Na tym to zresztą ma polegać. Małe wozy, mały koszt brygadowy, drobne, a potrzebne relacje.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
A teraz to ich trzeba zachęcać?Paweł C. pisze:Skierowanie 502 na Wał miedzeszyński jest jednym z najlepszych wariantów i poprawienie częstotliwości w szczycie z 30 do 15 minut zachęci mieszkańców Starej Miłosnej do podróżowania do centrum bo to głównie dla nich jest ta linia.
Pomysł 502 przez Gocław to jakieś nieporozumienie. Po pierwsze - to jest linia dla Wawra i Wesołej, po drugie - Gocław ma połączenia do metra - z przesiadką na Saskiej, lub silne linie do Metra Centrum. Po trzecie wreszcie - proponowana trasa nie miałaby przystanków między Gocławiem a Traktem Lubelskim (w kierunku Miłosnej) więc wyklucza sensowne przesiadki z kierunku Gocławia na Płowieckiej w stronę np. Marysina (401 jest okresowa)
[ Dodano: 2008-04-11, 23:52 ]
no i po czwarte - osłabia ofertę na odcinku Saska - Trakt Lubelski, bo jakby nie patrzeć 502 trochę uzupełnia 525
Czy naprawde się zwiększy? Przeciez to dalej przez większośc czasu bedzie obecne tragiczne 30 min + wpisane te wtyczki które juz od dawna są i może dodany jeden czy dwa dodatki. Dla SM to żadna poprawa i podejrzewam że będą spore protesty.JotPeCet pisze:Dokładnie. Popieram.
Co z tego że zwiększy się częstotliwość 502,