Bastian pisze:Dennis pisze:Ale w swoim projekcie chyba pozbawiłeś Wygodę połączenia z Ostrobramską

Którego nie chce nikt, łącznie z samą zainteresowaną dzielnicą. A w Marysinie mają przychodnię, przedszkole itp.
Zgadzam się z Bastianem, iż 205 byłoby dużo korzystniejsze dla Wygody. Takie 168 dowozi może i na Ostrobramską, ale nie na TŁ i do Politechniki, gdzie na pewno udaje się większa grupa mieszkańców Wygody. Ci pasażerowie i tak korzystają z linii 5xx czy 408 przesiadając się przy Okularowej/Płowieckiej. Tworząc 205 przywracamy połączenie lokalne, którym jak zostało wspomniane, dzielnica jest zainteresowana, a także Rembertów na tym skorzysta.
PiotrekP pisze:Ale czemu zostawiasz samo 153 do Karolówki/Sadów/Mokrego Ługu? 327 to nie jest za dużo.
Zauważ, że rekompensuję to dużą częstotliwością 153, skoordynowanego z odjazdami 143 i 515 z Ratusza. Po wprowadzeniu wspólnego biletu zapełnienie 408 mocno spadło, stąd IMHO nie potrzeba tam więcej, jak jedną częstą linię lokalną dowożącą jednocześnie do kolei i 143 oraz 515.
Dęboszczak pisze:Jeśli mam do wyboru: w DS autobus 515 do Górczewskiej co 30 lub ten sam (może jako 1xx) co 15 to wolę to drugie lub wcale nie uruchamiać w DS linii co 30 min.
20 minut w DS to byłoby za dużo dla Rembertowa, bo relacje obsługiwane przez proponowane 143 i 515 obsługuje obecnie samo 515 w wystarczającym stopniu. A wg tego co napisałeś to mam rozumieć, że nie uruchamianie nowej linii byłoby lepsze niż linia co 30 minut?

A o nowej linii 1xx co 15 minut możesz zapomnieć.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale próbuję zracjonalizować linie rembertowskie, bo w tej chwili jest tam zdecydowana nadpodaż brygad. Jednocześnie staram się, aby projekt zmian był akceptowalny dla władz rembertowskich, które jak widać po ostatnich rozmowach w sprawie linii na TS, mają zadziwiająco mocny wpływ na decyzje ZTMu.