Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Linie mikrobusowe

Moderator: Wiliam

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 29 kwie 2008, 11:43

Zresztą linia 272 jest za długa. To nie jest idea dowozówki.....

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 29 kwie 2008, 11:47

solaris8315 pisze:Zresztą linia 272 jest za długa. To nie jest idea dowozówki.....
Z resztą nie wiem, po co koniecznie aż na Sadybę... :-s
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 29 kwie 2008, 12:00

A propos urzędów dzielnicowych - ukazał się "organ" dzielnicy Bemowo - Bemowo News - kwiecień 2008 . Dostępny na stronie internetowej dzielnicy - bemowo.waw.pl . Na str . 7 zamieszczono artykuł Mikrobusy wystartowały . Niektóre fragmenty artykułu są wielce oryginalne zwłaszcza te o pionierskich pomysłach burmistrza Dąbrowskiego na temat mikrobusów :D . Dla koneserów jest też artykuł o bemowskim odcinku trasy S-8 .
Idiokracja nas otacza

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 29 kwie 2008, 12:52

A'propo Bemowa i Mikrobusów... Zauważyłem, że całe osiedle powstają przy torach kolejowych (na wschód od Powstańców). Tam zdaje się jest całkiem daleko do przystankow... Powstanie tam jakaś komunikacja?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Kozik

Post autor: Kozik » 29 kwie 2008, 13:14

W którym dokładnie miejscu widziałeś nowopowstające osiedla? Opisz dokładniej, bo z Twojego opisu miejsca nie da rady zlokalizować tych osiedli. Może napisz przy albo w okolicy jakich ulic one są. W tedy będziemy mogli wyciągać jakieś wnioski i wymieniać się zdaniami.
pozdrawiam Kozik

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 29 kwie 2008, 13:29

Pewnie TGM miał na myśli budowany zespół budynków między ul. Kluczborską a Wola Parkiem oraz nowowybudowane budynki w rejonie ul. Jeździeckiej .
Idiokracja nas otacza

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 29 kwie 2008, 16:26

Miałem na myśli to co widać z wiaduktu na Górczewskiej. Po południowej stornie. Ale na północnej chyba też.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Koszałek

Post autor: Koszałek » 29 kwie 2008, 16:57

a/p TALENT pisze:A propos urzędów dzielnicowych - ukazał się "organ" dzielnicy Bemowo...
TGM pisze:A'propo Bemowa i Mikrobusów...

Nieźle się tematu trzymamy. 8-(

A wracając do pomysłu... Jak juz z miesiąc temu napisałem, pomysł mi się podoba. Choć na linię stricte dowozową się nie kwalifikuje z racji długości i kilku miejsc, gdzie może się w niezłe korki wpadać, to sama idea takiej linii jest bardzo dobra. Malkontenci, zamiast w czambuł potępiać obecną formę, może pokusiliby się o konstruktywną krytykę, jako osoby, które zjadły zęby na takiej korespondencji i przeformułowali to tak, by było do łyknięcia przez urzędników.
- Kochasz mnie?
- Kocham.
- Wyjdziesz za mnie?
- Nie.
- Złaź!

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 29 kwie 2008, 18:45

Rozkład linii 202 do końca kwietnia.

Rozkład linii 202 od początku maja.

Jak widać, ramowe godziny kursowania linii 202 się wydłużą, a częstotliwość szczytowa rozrzadzi. Czyli postąpiono dokładnie odwrotnie niż powinno być, bo ten potworek, kursując co pół godziny mógł liczyć (podkreślam - tylko mógł) na jako-takie zapełnienie (czytaj: kilka osób), zaś w godzinach późno-popołudniowych już zupełnie się wyludniał. Teraz jest to już ostateczna farsa. Ale widać, pewna_osoba nadal broni istnienia tej poczwary, nie umie przyznać się do błędu, choć pewnie już sobie uzmyslowiła, że to nie ma racji bytu. No ale cóż - prywata.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 29 kwie 2008, 18:58

ZaciszaniN pisze:Jak widać, ramowe godziny kursowania linii 202 się wydłużą, a częstotliwość szczytowa rozrzadzi. Czyli postąpiono dokładnie odwrotnie niż powinno być, bo ten potworek, kursując co pół godziny mógł liczyć (podkreślam - tylko mógł) na jako-takie zapełnienie (czytaj: kilka osób), zaś w godzinach późno-popołudniowych już zupełnie się wyludniał. Teraz jest to już ostateczna farsa. Ale widać, pewna_osoba nadal broni istnienia tej poczwary, nie umie przyznać się do błędu, choć pewnie już sobie uzmyslowiła, że to nie ma racji bytu. No ale cóż - prywata.
Powiedz, czy chociaż raz jechałeś tą linią? Bo ja miałem okazję trzy razy jeździć na tej linii w tym miesiącu i zapełenie na tej linii jest całkiem dobre nawet przy obecnej częstotliwości. I wyłącz w sobie to marudzenie bo to nie jest jesień, gdzie wszyscy są zdołowani i marudzą na byle co, albo znajdź sobie wreszcie jakąś dziewczynę...

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 29 kwie 2008, 19:09

Flash8222 pisze:Powiedz, czy chociaż raz jechałeś tą linią? Bo ja miałem okazję trzy razy jeździć na tej linii w tym miesiącu i zapełenie na tej linii jest całkiem dobre nawet przy obecnej częstotliwości.
Wiem po prostu jak jest i nie masz co dyskutować. Ta linia jeździ koło mnie z każdej strony więc sam sobie odpowiedz na pytanie czy jechałem, czy nie :lol: Przy obecnej częstotliwości jeżdżą pasażerowie - to fakt. Ale w liczbie pojedynczej. Z resztą sam to przyznałem, że powietrza póki co nie woziło, więc po co robisz dym o nic :?: Najpierw przeczytaj dwa razy, co ktoś napisze, a później komentuj, bo chyba nie załapałeś o co chodzi.
I wyłącz w sobie to marudzenie bo to nie jest jesień, gdzie wszyscy są zdołowani i marudzą na byle co, albo znajdź sobie wreszcie jakąś dziewczynę...
Hahaha :grin: Dziękuję za rady, ale obejdzie się, pilnuj siebie. Stary, to Ty się czepiasz i raczej zadbaj o siebie, bo widzę, że kierownica za mało Cię wypieściła i masz jeszcze siłę na gadanie bzdur =;

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 29 kwie 2008, 21:46

Szkoda, że tak minimalnie skrócono czas przelotu. +7 na 202 w DS jest do zrobienia bez większego problemu...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

ja0306

Post autor: ja0306 » 30 kwie 2008, 13:05

O 272, pisałem jak dało się o tym wszystkim co ta linia ma dać i co trzeba zrobic by powstała i mogła funkcjonować. Postulat jest zbyt szczegółowy jak na dzieciaka.
Linia 272 jest taka bo miałaby pomagać rejonom Ochoty i Mokotowa, a na Sadybę dlatego że nie na Trasę Siekierkowską za Idzikowskiego ani na EC Siekierki, mogłaby iść do Wilanowa jeśli byłoby to coś warte, a nawet jak mikrobusowa to można dać częstotliwość wysoką jeśli miałaby mieć częste wykorzystanie i taki tabor.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 30 kwie 2008, 23:24

Czemu 204 nadal w rozkładach jest linią uzupełniającą...

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 08 maja 2008, 22:00

Zastanawiam się, dlaczego Mobilis nie przejmuje linii 137 w celu usystematyzowania obsługi wozami najkrótszymi, a druga sprawa - dlaczego linia ta nadal jeździ tak rzadko :?: #-o

ODPOWIEDZ