Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Tak, w zamian za zabraną linię. Na Gocławiu dokładają linię (o 311 litościwie nie wspomnę) i jeszcze pozostałe zasilają.Dęboszczak pisze:Masz 501 co 6 minut?Masz. To co ci jeszcze chodzi.? Nie ma faworyzowania dzielnic.TGM pisze:Jaaasne, Gocław nie jest faworyzowany. Tak, oczywiście
. Nawet E-5 z 507 nie można było zgrać po południu... E-5 co 12 minut? Nie może być. To ujma na honorze. Gocławskie linie nie mogą jeździć tak rzadko
.
No i to jest najpiękniejsze. Linia co 8 minut na Gniotach. Super. Ile linii może liczyć na taką częstotliwość? A może by tak 131 czy 522? Toż osiemnastki trzeba wysyłać bo inaczej się nie da. Jeszcze raz: gniot co 8 minut, osiemnastka co 15...Przypominam, że od. 5.05 na 111 gnioty i mastero, poza 1 dodatkiem wielkopojemnym (011)
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
Dęboszczak
Miałeś na myśli tego śmiecia 416 czy równie pustego E-1?TGM pisze:Tak, w zamian za zabraną linię. Na Gocławiu dokładają linię (o 311 litościwie nie wspomnę) i jeszcze pozostałe zasilają.Dęboszczak pisze: Masz 501 co 6 minut?Masz. To co ci jeszcze chodzi.? Nie ma faworyzowania dzielnic.No i to jest najpiękniejsze. Linia co 8 minut na Gniotach. Super. Ile linii może liczyć na taką częstotliwość? A może by tak 131 czy 522? Toż osiemnastki trzeba wysyłać bo inaczej się nie da. Jeszcze raz: gniot co 8 minut, osiemnastka co 15...Przypominam, że od. 5.05 na 111 gnioty i mastero, poza 1 dodatkiem wielkopojemnym (011)
Zobaczymy, ale ja myślę, że będzie dobrze. Patrząc na inne zasilenia linii gocławskich, takie częste ale krótkie 111 może być całkiem trafnym posunięciem. Szkoda tylko, że tego syfu będzie jeszcze więcej na KPYyyy, no to też jest przegięcie. Spodziewałem się gniotów, ale nie samych.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Przepraszam za off-topic, ale muszę sprostować. E-1 nie jeździło aż tak puste jak twierdzą niektórzy, zwłaszcza rano. A już na pewno nie było równie puste jak 416. E-1 swego czasu była bardzo dobrą liniąDęboszczak pisze:Miałeś na myśli tego śmiecia 416 czy równie pustego E-1?
A tak na marginesie to historia 416 jest bardzo interesująca. Skoro E-1 miało niezadowalające zapełnienie, to po co uruchamiano 416 na takiej trasie ? Dlaczego zrobiono to tak ad-hoc, a potem dość nagle je zlikwidowano ?
Wow, jakie rozkłady
ciekawe tylko ile to potrwa, pewnie do 1.06 
Drobne uwagi, 111 ma nieco zbyt rozwlekły czas przejazdu w szczycie B, 4 min na przejechanie 2 przystanków Wał Gocławski-Saska to jest lekka przesada.
Z kolei 311 ma max czas przejazdu Perkuna-Rawar tylko 3 min. Owszem będzie się w stanie wyrobić ale tylko wtedy jeśli zlamie przepisy i skręci w lewo z pasa do jazdy na wprost.
Drobne uwagi, 111 ma nieco zbyt rozwlekły czas przejazdu w szczycie B, 4 min na przejechanie 2 przystanków Wał Gocławski-Saska to jest lekka przesada.
Z kolei 311 ma max czas przejazdu Perkuna-Rawar tylko 3 min. Owszem będzie się w stanie wyrobić ale tylko wtedy jeśli zlamie przepisy i skręci w lewo z pasa do jazdy na wprost.
To swoistego rodzaju zdrada stanu z tym E-5!TGM pisze:E-5 co 12 minut? Nie może być. To ujma na honorze. Gocławskie linie nie mogą jeździć tak rzadko.
Nie przesadzajmy, ale trzeba przyznać, że Gocław dostaje wiele dobrego nic mu nie ujmując (jakby 111 było świetną linią... może bez zawijasa i z szybszym czasem przejazdu). Ogólnie zmiany idą ku dobremu. 151 cieszy oczy
Tylko czemu tylko Gocław? Ursus przy okazji zmian nie został jakoś rozpieszczony... A, naprawdę, są inne rejony miasta, gdzie komunikacja powinna iść do poprawy (nie mówię tu o Bródnie, zależy mi tylko na lepszej relacji Bródno - ZP Nowy Świat, również z zachodu osiedla).
PS.: Już myślałem, że to 502 jest linią z największą częścią kursów niskopodłogowych z linii całotygodniowych na wschodniej części miasta. Jednak 506 króluje, a jak jest jakaś różnica z innymi liniami, to niewielka
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Tutaj mamy przykład majstrowania z brygadami, których ilość nie może przekroczyć stałej liczby X. Zmniejszyć się może, ale zwiększyć nie, bo miasto nie ma pieniędzy. JAK MIASTO MA ZACHĘCAĆ PRZESIADKĘ Z TRANSPORTU INDYWIDUALNEGO NA MIEJSKI SKORO NIE DOKŁADA BRYGAD A DAJE PODWYŻKI CEN BILETÓW? ŻEBY INNYM DOGODZIĆ TO INNYM ZABIERA I TAK W KÓŁKO? Czy to kiedyś się zmieni... Wiem, że troszkę nie na temat ale czytając Komunikację podmiejską i ten taka refleksja mi się nasunęła...
502 będzie zasilane przez wyjazdy i zjazdy na 131 w relacji DWC-R10. Na pętlę na Gocławiu w ogóle zaglądać nie będzie.
Generalnie powodzi nam się niesamowicie. Tylko to 111 rano może być trudnym przypadkiem, ale to raczej na Saskiej Kępie niż samym Gocławiu.
Generalnie powodzi nam się niesamowicie. Tylko to 111 rano może być trudnym przypadkiem, ale to raczej na Saskiej Kępie niż samym Gocławiu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
dzieki za wyjasnienie Pawciu, nawet fajnie to 131 wykorzystanopawcio pisze:502 będzie zasilane przez wyjazdy i zjazdy na 131 w relacji DWC-R10. Na pętlę na Gocławiu w ogóle zaglądać nie będzie.
PURA VIDA!