Cóż. Gdy wtedy zabrakło kasy to ktoś wpadł wtedy na pomysł widocznie w latach 70: tramwaje do śmieci, do wypalenia w nowoczesnych hutach, a promujmy rynek autobusowy. I efekty mamy właśnie w al. WilanowskiejBastian pisze:Wyryć to i tak trzeba było, bo budowano całkiem nową, poszerzoną ulicę. Tylko że powinno się je położyć między jezdniami, zamiast wysłać do huty...
Mikrobus i to jak najszybciej. Ale trasy 117 nie można zmienić. Wiele osób dojeżdża chociażby ze Stegien Płd. na Służew do szkoły czy do kościoła Dominikanów/św. Katarzyny. Linia na tym odcinku ma charakter bardzo lokalny i przydatny. Pozatym jest to jedyne koło ratunkowe od M. Wilanowska. Bo nie trzeba nawet dochodzić dlaeko do smaego zejścia do metra.
[ Dodano: 2008-04-30, 21:36 ]
Popieram w 75 %altar pisze:Witam!
To mój pierwszy post na tym forum. Tak czytam tą dyskusję i jako mieszkańcowi Wilanowa przyszedł mi do głowy pewien pomysł.
1. Skrócenie linii 519 do Wilanowa (wiem, jest problem z miejscem na pętli, ale gdyby nie blokujący ją leniwi kierowcy E-2, to dało by się ją jakoś upchnąć)
2. Utworzenie silnej dowozówki na trasie: POWSIN - Opieńki - Przekorna - Przyczółkowa - Al. Wilanowska - METRO WILANOWSKA (oczywiście z podjazdami na Stare Kabaty)
3. Ewentualne połączenie linii 164 i 725 w jedną na trasie: SADYBA - ... - Kępa Zawadowska - Kępa Okrzewska - np. kraniec WAFLOWA (przesiadka w dowozówkę do metra - takie samo kryterium uliczne, jak linia nocna)
4. Co do tematu dowozówki do metra, to zastanawiałem się też nad tym, czy 117 koniecznie musi robić oberka Doliną Służewiecką, Nowoursynowską, Wałbrzyską, Al. Lotników - czy nie mogłoby jechać prosto Al. Wilanowską do Galerii Mokotów? Jego zadania może przejąć na oberku 189 i ewentualnie 401 po dodaniu mu przystanku "Dolina Służewiecka"
Popieram przystanek 401 DŚ. Wielu ludzi się myli, pozatym naprawde jeden przystanek NŻ nie zrobi dużej różnicy. A czasem jest tak, że 401 za 401 jedzie w odstępie jednominutowym, a w tym czasie nic do Doliny Służ. nie ma...