Dokładnie, zamiast 516 zrobić jakaś linię zwykłą z większą ilością przystankówA teraz ja coś dorzuce ale na temat linii 516:
Ja niewiem z jakiej paki ta linia jest liczona do POŚPIESZNYCH skoro jeżdzi po całym tarchominie o ma przelot około 25minut jak każda inna linia jedzie poniżej 20 ;|
Ta linie powinna mieć numer 316,216 czy coś w tym stylu...
a powiedzmy takie 126,326 czy 101 puścić po tych osiedlach bo bokach
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Jest pospieszna na całej trasie. Ponieważ na krańcu obsługuje duże osiedle, to oczywiście zatrzymuje sie często.Desert pisze:Ta linie jest tylko pośpieszna na Odcinku Żerań Fso-Białołęka Ratusz a pózniej leci po tych osiedlach i po co?
101 jak wiadomo wylatuje.Desert pisze:A 101 czy inną puścić osiedlami
To nikt tym nie będzie jeździł. A tak 516 jeżdżą ludzie.zeus pisze:Dokładnie, zamiast 516 zrobić jakaś linię zwykłą z większą ilością przystanków
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Jednak temu zaprzecze bo mieszkam na bródnie i jednak 112 samo nie wystarcza do CH MARKIzeus pisze:A propos linii 126. Uważam, że powinna ona mieć trasę uproszczoną na odcinku Żerań FSO-CH MARKI - tzn. jechać prosto cały czas Trasą Toruńską bez skręcania na Bródno. Dzięki temu możnaby zwiększyć częstotliwość kursowania tej linii i skrócić czas dojadu do CH Targówek i CH Marki
[ Dodano: 2008-05-14, 16:31 ]
Ona nie jest pośpieszna bo na Tarchominie już wszystkie przystanki łapie...MisiekK pisze:Jest pospieszna na całej trasie. Ponieważ na krańcu obsługuje duże osiedle, to oczywiście zatrzymuje sie często.
Obsługuje duże osiedle jak reszta linii
I tak jeżdzi mało osób, a na tych bocznych osiedlach mało osób wychodze/wchodziMisiekK pisze:zeus napisał/a:
Dokładnie, zamiast 516 zrobić jakaś linię zwykłą z większą ilością przystanków
To nikt tym nie będzie jeździł. A tak 516 jeżdżą ludzie.
E-4 też wszystkie przystanki na Tarchominie łapie - też powinna wegług ciebie nazywać się zwykłą?Desert pisze:Ona nie jest pośpieszna bo na Tarchominie już wszystkie przystanki łapie...
Rozumiem, że jeździsz nim codziennie, 2-3 x dziennie stąd te sądy? Bo ja jeżdżę raz na kilka dni i nie miewam możliwości usiąść.Desert pisze:I tak jeżdzi mało osób, a na tych bocznych osiedlach mało osób wychodze/wchodzi
120 i 132 nie jeżdzi na CH MARKI
[ Dodano: 2008-05-14, 16:36 ]
Nie porównuj 516 do E-4 bo to inna bajka...
Jak sprawdzałem z innymi liniami PRZELOTY przez MODLIŃSKĄ to się wcale nie rózni
516:
0=Żerań FSO
3=Konwaliowa
7=Białołęka Ratusz
a inne linie mają takie same przeloty na tym odcinku łapiąc wszystkie przystanki
Więc żadna róznica i ja nie zaliczał bym jej do Pośpiesznej
[ Dodano: 2008-05-14, 16:36 ]
Nie porównuj 516 do E-4 bo to inna bajka...
Jak sprawdzałem z innymi liniami PRZELOTY przez MODLIŃSKĄ to się wcale nie rózni
516:
0=Żerań FSO
3=Konwaliowa
7=Białołęka Ratusz
a inne linie mają takie same przeloty na tym odcinku łapiąc wszystkie przystanki
Jeżdziłem na tej linii często z kierowcą z R-4, w szczycie tylko tak jest ;| i tak większość wysiada przed STAFANIKA...MisiekK pisze:Rozumiem, że jeździsz nim codziennie, 2-3 x dziennie stąd te sądy? Bo ja jeżdżę raz na kilka dni i nie miewam możliwości usiąść
Patrząc na proponowane przez ZTM zmiany - Tarchomin straci - 101, które dojedzie do Placu Hallera, 144 które będzie jeździć rzadziej, i 503 które zostanie zabrane z ul. Jagiellońskiej. Czyli rozumiem że 509 będzie wzmocnione?
120 jadąc z Zacisza w kierunku Białołęki na Bródnie zatrzymuje się tylko przy ratuszu, 132 z kolei jedzie Trasą Toruńską. Poza tym oba autobusy nie jadą do Marek. Dużo ludzi z okolic pętli BP używa 126 jako transportu do M1, bo 112 często jeździ zapchane. Do tego ze 126 korzystają ludzie, którzy chcą dojechać do M1 z okolic np. Wyszogrodzkiej.Macie jeszcze inne linie np. 120, 132 itd
Racja pomyliłem z CH Targówek120 i 132 nie jeżdzi na CH MARKI
Jednak dla przeciętnego pasażera z Białołęki , który się chce dostać do CH Targówek/CH Marki linia 126 nie jest atrakcyjna, bo przez dużą ilość przystanków podróż się dłuży, do tego niska częstotliwość kursowania
Jaka bajka? Czym one różnią się na Tarchominie na wspólnym odcinku trasy?Desert pisze:Nie porównuj 516 do E-4 bo to inna bajka...
Zaraz.... 133, 144 jedzie dłużej o czas zaliczenia przystanków po drodze. Wytłumaczysz mi ten fenomen?Desert pisze:a inne linie mają takie same przeloty na tym odcinku łapiąc wszystkie przystanki
To tylko świadczy, że 80% długości linii jest bardzo dobrze wykorzystana.Desert pisze:Jeżdziłem na tej linii często z kierowcą z R-4, w szczycie tylko tak jest ;| i tak większość wysiada przed STAFANIKA...
Tak tylko zauważyłem że ci którzy lecą z Tramwaji na Żeraniu to idą do 516 i jadą do STEFANIKA, i przesiadają się w pierwszą lepszą linie na NOWODWORY zamiast jechać dookoła 10 mnut
To dalej potwierdza sens linii. Poza tym dalej też mieszkają ludzie i też tym autobusem jeżdżą.Desert pisze:Tak tylko zauważyłem że ci którzy lecą z Tramwaji na Żeraniu to idą do 516 i jadą do STEFANIKA, i przesiadają się w pierwszą lepszą linie na NOWODWORY zamiast jechać dookoła 10 mnut
- gregory5576
- Kontakt:
Wywalić przystanki: Popiełuszki, Anielewicza. to opóźnienia, będą mniejsze.istvanek pisze:Z Tarchomina wgłąb miasta jest np. 510. Opóźnienia w szczytach dochodzą do 40 minut. Jakieś 20 to już właściwie standard. No i popyt: 510 na Jana Pawła przed 8 - napełnienie średnio 30 osób (Anielewicza), to samo 510 na Konwaliowej - 150. No, czemu nie jadą do centrum?