111 - obsługa linii

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 18 maja 2008, 0:03

ZaciszaniN pisze:Zauważyłem taką prawidłowość, że często po zmianie długości wozów obsadzanych na daną linię - z długich na krótkie, zainteresowanie tą linią maleje.
Hmm, coś w tym jest... A może ZTM miał właśnie na celu zmniejszenie zainteresowania ludzi tą linią :?: Taki pierwszy krok w celu skrócenia trasy lub ew. likwidacji :D
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Kazik - Cztery pokoje ;)

kozioł

Post autor: kozioł » 18 maja 2008, 0:04

po części mogę potwierdzić, sam mam podobny sposób myślenia(oczywiście, jak jest jakaś alternatywa komunikacyjna)

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 18 maja 2008, 0:08

Nie wiem, jaki miałby mieć cel w przypadku 111 - nie do mnie to pytanie. Juz prędzej mozna przypuszczać takiego działania przy 127 i 156.
Poza tym, uzupełniając to, co wcześniej napisałem, pasażerowie linie przegubowe utożsamiają z wiekszym komfortem, luksusem, a także z większą niezawodnością. Tutaj też się nie podpieram żadnymi badaniami. Po prostu tak mi się wydaje, patrząc na zainteresowanie np. 112, a 156 między przystankami "Targówek-Ratusz", a "Os. Potok", czy innymi liniami, o zróżnicowanej wielkości taboru, a kursującymi w tych samych relacjach.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Paweł C.

Post autor: Paweł C. » 18 maja 2008, 0:12

Muszę przyznać ci racje ponieważ właśnie tak jest zainteresowanie na tej linii będzie niestety
stopniowo maleć.Najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie brygad całodziennych poza
szczytem a solówki w szczycie.Tylko obawiam się że redutowa może nie wyrobić się z planem obsługowym ponieważ ma za mało brygad niskopodłogowych Jelczy M181M.

Awatar użytkownika
hubik
Kontakt:

Post autor: hubik » 18 maja 2008, 0:33

Heh. Wprowadzenie tych gniotów na 111 to w ogóle porażka. Mam nadzieję że wszystkie Jelcze wygina jak najszybciej śmiercią naturalną. Szczerze mówiąc wolę podróż starym Ikarem niż np. takim 121M :D
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Kazik - Cztery pokoje ;)

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 18 maja 2008, 9:41

Popieram ZacziszaN-ina
Właśnie takimi kategoriami myślą ludzie
Ciasno-czekam na inny

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 20 maja 2008, 19:09

hubik pisze:Wprowadzenie tych gniotów na 111 to w ogóle porażka.
Straszliwa, czas wymian drastycznie się wydłużył, i nie dotyczy to nawet już punktów węzłowych, ale nawet zwyczajnych przystanków, takich jak WALECZNYCH :!: Podróż okropna, szarpana, w przepełnionym autobusie, mam nadzieję, że nie potrwa to już długo.

Że zadziałało na 141 to fajnie, ale nowe 111 to jakieś kompletne nieporozumienie.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
Route66

Post autor: Route66 » 20 maja 2008, 19:26

A co to się dzisiaj stało, że odkurzacz śmigał na 111? Brak gniotów na Redutowej, czy myślący dyspozytor?

Strasznie mi się podoba jak czytam "solówki są w sam raz". Ktoś zobaczy raz, dwa gniota z względnym zapełnieniem i pisze takie brednie. Tylko za kółko, czy dwa ten gniot często bywa załadowany po dach. Ktoś jest w stanie powiedzieć jak sytuacja wygląda po lewej stronie Wisły? Bo pamiętam często, jak wsiadałem na Anielewicza to już nieraz brakowało miejsc sidzących...
Dzięki ci ZTMie za zgniocenie 111...

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 20 maja 2008, 19:40

A co to się dzisiaj stało, że odkurzacz śmigał na 111? Brak gniotów na Redutowej, czy myślący dyspozytor?
Dyspozytor nie jest w tym przypadku od myślenia tylko od wystawiania wozów widniejących w podziale. Tak więc pewnie zabrakło gniotów...

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 20 maja 2008, 20:50

Route66 pisze:Ktoś jest w stanie powiedzieć jak sytuacja wygląda po lewej stronie Wisły?
Nie jest źle. Na Krakowskim raczej jest dość luźno - gorzej już na samej końcówce trasy, ale to zależy od kursu. Dzisiaj na 111 był też np. SU15.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

kozioł

Post autor: kozioł » 20 maja 2008, 21:59

Pamiętajmy o magicznym 011 ;-)

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 20 maja 2008, 22:01

Jedno na 1x to za mało... Jak by nie było solówki to za mało na 111
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 maja 2008, 22:17

Nie wiem, jak jest rano i w międzyszczycie (gdzie akurat częstotliwości nie poprawiono), ale sprawdzałem rozwiązanie kilkukrotnie po południu i w weekend i tragedii nie zaobserwowałem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 20 maja 2008, 22:21

Często gęsto w popołudniowym szczycie (DP) się robi tłok a na ESPERANTO już wszystkie miejsca siedzące zajęte
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Paweł C.

Post autor: Paweł C. » 20 maja 2008, 22:22

Dzisiaj na 111 śmigał odkurzacz przegubowy jako całka z Redutowej, a z Ostrobramskiej Su
15 również jako całka.Czyżby szykowały się zmiany w rozdysponowaniu brygad wielopojemnych na całki,czy to tylko jednodniowa dyspozycja. :?: :-k

Zablokowany