propozycja wydłużenia lini 180 z petla przy wojskowych Powąz

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 24 maja 2008, 20:07

Bastian pisze:105 jest potrzebne, ale nie na Nowym Bemowie. Powinno wtedy kończyć na Starym.
I robienie powoli z niego ''przyśpieszonego zwyklaka'' czy też wręcz przeciwnie?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 maja 2008, 21:32

Nic takiego nie napisałem (-(
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 maja 2008, 22:23

Bastian pisze:105 jest potrzebne, ale nie na Nowym Bemowie. Powinno wtedy kończyć na Starym.
105 powinno być połączone ze 125 w jedną silną linię. Tylko wtedy trzeba czymś załatać Anin :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Rafaello_24

Post autor: Rafaello_24 » 25 maja 2008, 0:29

A co ma piernik do wiatraka, chyba mowimy tu o 180. 105, to teraz taki ciekawy twór, chociaz bardzo zyskał na popularności na odcinku PTK - DW

Awatar użytkownika
Kozik

Post autor: Kozik » 25 maja 2008, 1:40

Też myślałem o wycofaniu 122 z Przasnyskiej i Duchnickiej, ale teraz przy przasnyskiej w dwóch miejscach budują się nowe bloki i przybędzie sporo nowych mieszkańców.

A co do przedłużenia 180 do Obrońców Tobruku, to uważam, że to świetny pomysł. Zastanawiałem się nawet nad puszczeniem 180 przez samą ulicę Obrońców Tobruku, ale kurde nie ma tam gdzie zawrócić. Chyba, że znacie tam jakieś miejsce do zawracania.
pozdrawiam Kozik

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 25 maja 2008, 1:59

180 na Chomiki/Północny, 170 Elsnerów - HallerPlatz.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 25 maja 2008, 7:24

JacekM pisze:tyle tych korków, że hej... :roll: rozumiem, że lepsze jest 122, które faktycznie utyka wszędzie gdzie się da? #-o
:arrow: Jacek masz rację

[ Dodano: Nie 25 Maj, 2008 07:28 ]
Kozik pisze:A co do przedłużenia 180 do Obrońców Tobruku, to uważam, że to świetny pomysł. Zastanawiałem się nawet nad puszczeniem 180 przez samą ulicę Obrońców Tobruku, ale kurde nie ma tam gdzie zawrócić. Chyba, że znacie tam jakieś miejsce do zawracania.
:arrow: Wszystko pięknie, ale co z progami zwalniającymi na Obrońców Tobruku, a zwrotka przy KSIęCIA BOLESłAWA (obecny kraniec 201) :D
P.S progi tam są wysokie i nie pod niskie podłogi. :D
Ale pomysł dobry.

[ Dodano: Nie 25 Maj, 2008 07:32 ]
Fikander pisze:180 na Chomiki/Północny, 170 Elsnerów - HallerPlatz.
170 zastępuje na odcinku Wileński rondo Radosława 103, na tym odcinku jest nawet dość dobre obłożenie. Więc lekki nie wypał.

[ Dodano: Nie 25 Maj, 2008 07:55 ]
111: Oś.OSMAńCZYKA-Piastów śl.- Powstańców Śl.- Generała Maczka-Powązkowska-Okopowa-Anielewicza-...........-Pl. Małachowskiego - Jasna-.........-GOCłAW
122:Oś.OSMAńCZYKA-PiastówŚl. - Powstańców Śl.-...............-SPARTAńSKA
170:CM.PółNOCNY BR.GłOWNA/CM. PółNOCNY BR.ZACH.-..........-ELSNERóW
180:CHOMICZóWKA-Conrada-Kochanowskiego-Rudnickiego-Powązkowska-........-WILANóW
oś.OSMAńCZYKA-Piastów Śl.nawrotka za sklepem wyjazd bezpośrednio na Powstańców Śl.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 25 maja 2008, 9:39

Fikander pisze:180 na Chomiki/Północny, 170 Elsnerów - HallerPlatz.
Głos rozsądku. 170 i tak pewnie przy okazji modernizacji WZ i zakorkowania Gdańskiego straci rację bytu.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 maja 2008, 12:49

gregory5576 pisze:170 zastępuje na odcinku Wileński rondo Radosława 103, na tym odcinku jest nawet dość dobre obłożenie.
103 jest na tym odcinku zastąpione przez 28, które ma nawet jeszcze lepsze obłożenie i w zasadzie przestało się już nadawać na solówki.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 25 maja 2008, 13:05

Na jak dużym odcinku nie nadaje się na solówki? Więcej niż Radosława-Wileniak?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Dennis

Post autor: Dennis » 25 maja 2008, 14:00

Bastian pisze:28, które ma nawet jeszcze lepsze obłożenie i w zasadzie przestało się już nadawać na solówki.
No to jak najszybciej trzeba skrócić do PIASKÓW, a 2 wyciągnąć z powrotem na KOŁO :-$

[ Dodano: Nie 25 Maj, 2008 14:13 ]
MeWa pisze:Zadaniem miasta jest zapewnienie komunikacji. Absurdem jest twierdzenie, że ludzie mają się tabm wprowadzać, gdzie ZTM łaskawie raczy wysłać linię komunikacyjną.
Niech się wprowadzają, gdzie chcą. Tylko potem buzia na kłódkę i trochę pokory wobec pozostałych mieszkańców :/ A gettowisko Olszyny jest już przykładem skranej paranoi: najpierw biadolą o komunikację, a potem wybrzydzają, że nie busik, nie tu, tylko tam, a w ogóle to najlepiej, gdyby znacjonalizować kilka leżących na trasie Olszyny - pętla działek i zrobić jaśniepaństwu deptak :sick:

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 25 maja 2008, 15:32

Bastian pisze:103 jest na tym odcinku zastąpione przez 28, które ma nawet jeszcze lepsze obłożenie i w zasadzie przestało się już nadawać na solówki.
:arrow: Tak Bastianie masz rację bez wątpienia, ale z tego co ja zaobserwowałem to gro ludzi woli jechać do metra 170. A jedzie z Chomiczówki gdzie o godzinie 5:00 do 5:30 co najmniej wsiada już na krańcu co najmniej 15 osób i jedzie do metra, natostomiast od metra też uzupełnia lukę po wysiadających i wychodzi to tak 10-15 osób wysiada przy metrze i wsiada tyle samo, czyli bilans jest na zero. A koordynacja z 28 jest żadna bo razem przyjeżdzają na gdański, z czego 28 jest pełne po dachowłazy, a i 170 też puste nie jeździ. Na 28 w tym czasie jedzie SOLóWKA. Więc ten dubel daję jednak pozytywne efekty. Wiem bo kilka dni z rzędu miałem 170 i dzień w dzień była taka sama sytuacja (4-y dni pod rząd).

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 maja 2008, 15:48

gregory5576 pisze:Tak Bastianie masz rację bez wątpienia, ale z tego co ja zaobserwowałem to gro ludzi woli jechać do metra 170.
Zależy skąd. Z Broniewskiego substytutem 103 na pewno nie jest 170 ;)
gregory5576 pisze:A jedzie z Chomiczówki gdzie o godzinie 5:00 do 5:30 co najmniej wsiada już na krańcu co najmniej 15 osób i jedzie do metra
Tylko weź pod uwagę, że wkrótce będą to metro mieli znacznie bliżej i niekoniecznie będzie się im opłacało wtedy jechać doń aż na Gdański...

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 25 maja 2008, 16:03

Bastian pisze:Tylko weź pod uwagę, że wkrótce będą to metro mieli znacznie bliżej i niekoniecznie będzie się im opłacało wtedy jechać doń aż na Gdański...
:arrow: No trudno się z tym nie zgodzić. W każdym bądź razie podejrzewam ,że chomiki były by strasznie nie zadowolone z zabrania im 170, owszem mają jeszcze 122, ale z pętli drałować do powstańców/ conrada to średnia przyjemność lub przesiadka. A E-1, to był kiepski pomysł ze skrótem. Tak samo bardzo popytowe 103 i zamiana na trampa (28), jedynie tylko ,że szybciej to fakt. Chcąc utrzymać zapełnienie na 103 to trzeba by było skrócić do "WOLUMEN" , bo do tego przystanku jeździ najwięcej ludzi. A po drugie zdublowane ze 121. To już lepszym rozwiązaniem było by za krańcować przy CH.ARKADIA.

Yennefer

Post autor: Yennefer » 26 maja 2008, 11:08

JotPeCet pisze:
Yennefer pisze:Prawdę mówiąc niekoniecznie chodziło mi o linię 180, a bardziej o wykorzystanie miejsca tj starej Powązkowskiej przy Obrońców Tobruku. Około 700m od bloków czy nowego boiska do prześcia a pozwoli to uniknąć objazdu dookoła i skróci drogę do cywilizacji mieszkańców tej części Bemowa.
Ale i tak ludzie z Twojego osiedla są skazani na samochody, bo wybrali miejsce do zamieszkania z dala od cywilizacji...
wiesz te bloki nie są samowolą budowlaną tylko miasto wydało zgode na nie i zostały wybudowane w granicach miasta. Zresztą idąc Twoim tokiem myślenia nie byłoby komunikacji w większości warszawskich dzielnic poza Śródmieściem. Zawsze, któreś osiedla były nowobudowane. Oczywiscie nikt nie oczekuje,że wybudują metro i szybką kolejkę specjalnie dla 5 bloków, ale to nie jest domek jednorodzinny na odludziu tylko jednak spore skupisko ludzi do tego w starym osiedlu (obok sa bloki z lat 80tych) w starej już dzielnicy (50l. w Wwie), więc myślę,że ocekiwac cudów nie mozemy ale jednam powinno się coś dziać w kierunku poprawienia sytuacji.
YENNEFER "komunikacja miejska: trasa, którą przejedziesz samochodem w 20min komunikacją miejską w 5 razy tyle czyli w 1,5 godziny..hmmm i dlaczego w Wwie sa korki i ludzie jeżdżą samochodami a nie komunikacją miejską??..."

ODPOWIEDZ