I robienie powoli z niego ''przyśpieszonego zwyklaka'' czy też wręcz przeciwnie?Bastian pisze:105 jest potrzebne, ale nie na Nowym Bemowie. Powinno wtedy kończyć na Starym.
propozycja wydĹuĹźenia lini 180 z petla przy wojskowych PowÄ z
Moderator: Wiliam
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
105 powinno być połączone ze 125 w jedną silną linię. Tylko wtedy trzeba czymś załatać AninBastian pisze:105 jest potrzebne, ale nie na Nowym Bemowie. Powinno wtedy kończyć na Starym.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Rafaello_24
Też myślałem o wycofaniu 122 z Przasnyskiej i Duchnickiej, ale teraz przy przasnyskiej w dwóch miejscach budują się nowe bloki i przybędzie sporo nowych mieszkańców.
A co do przedłużenia 180 do Obrońców Tobruku, to uważam, że to świetny pomysł. Zastanawiałem się nawet nad puszczeniem 180 przez samą ulicę Obrońców Tobruku, ale kurde nie ma tam gdzie zawrócić. Chyba, że znacie tam jakieś miejsce do zawracania.
A co do przedłużenia 180 do Obrońców Tobruku, to uważam, że to świetny pomysł. Zastanawiałem się nawet nad puszczeniem 180 przez samą ulicę Obrońców Tobruku, ale kurde nie ma tam gdzie zawrócić. Chyba, że znacie tam jakieś miejsce do zawracania.
pozdrawiam Kozik
- gregory5576
- Kontakt:
JacekM pisze:tyle tych korków, że hej...rozumiem, że lepsze jest 122, które faktycznie utyka wszędzie gdzie się da?
[ Dodano: Nie 25 Maj, 2008 07:28 ]
Kozik pisze:A co do przedłużenia 180 do Obrońców Tobruku, to uważam, że to świetny pomysł. Zastanawiałem się nawet nad puszczeniem 180 przez samą ulicę Obrońców Tobruku, ale kurde nie ma tam gdzie zawrócić. Chyba, że znacie tam jakieś miejsce do zawracania.
P.S progi tam są wysokie i nie pod niskie podłogi.
Ale pomysł dobry.
[ Dodano: Nie 25 Maj, 2008 07:32 ]
170 zastępuje na odcinku Wileński rondo Radosława 103, na tym odcinku jest nawet dość dobre obłożenie. Więc lekki nie wypał.Fikander pisze:180 na Chomiki/Północny, 170 Elsnerów - HallerPlatz.
[ Dodano: Nie 25 Maj, 2008 07:55 ]
111: Oś.OSMAńCZYKA-Piastów śl.- Powstańców Śl.- Generała Maczka-Powązkowska-Okopowa-Anielewicza-...........-Pl. Małachowskiego - Jasna-.........-GOCłAW
122:Oś.OSMAńCZYKA-PiastówŚl. - Powstańców Śl.-...............-SPARTAńSKA
170:CM.PółNOCNY BR.GłOWNA/CM. PółNOCNY BR.ZACH.-..........-ELSNERóW
180:CHOMICZóWKA-Conrada-Kochanowskiego-Rudnickiego-Powązkowska-........-WILANóW
oś.OSMAńCZYKA-Piastów Śl.nawrotka za sklepem wyjazd bezpośrednio na Powstańców Śl.
- Bastian
- Sułtan Maroka
103 jest na tym odcinku zastąpione przez 28, które ma nawet jeszcze lepsze obłożenie i w zasadzie przestało się już nadawać na solówki.gregory5576 pisze:170 zastępuje na odcinku Wileński rondo Radosława 103, na tym odcinku jest nawet dość dobre obłożenie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
No to jak najszybciej trzeba skrócić do PIASKÓW, a 2 wyciągnąć z powrotem na KOŁOBastian pisze:28, które ma nawet jeszcze lepsze obłożenie i w zasadzie przestało się już nadawać na solówki.
[ Dodano: Nie 25 Maj, 2008 14:13 ]
Niech się wprowadzają, gdzie chcą. Tylko potem buzia na kłódkę i trochę pokory wobec pozostałych mieszkańcówMeWa pisze:Zadaniem miasta jest zapewnienie komunikacji. Absurdem jest twierdzenie, że ludzie mają się tabm wprowadzać, gdzie ZTM łaskawie raczy wysłać linię komunikacyjną.
- gregory5576
- Kontakt:
Bastian pisze:103 jest na tym odcinku zastąpione przez 28, które ma nawet jeszcze lepsze obłożenie i w zasadzie przestało się już nadawać na solówki.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zależy skąd. Z Broniewskiego substytutem 103 na pewno nie jest 170gregory5576 pisze:Tak Bastianie masz rację bez wątpienia, ale z tego co ja zaobserwowałem to gro ludzi woli jechać do metra 170.
Tylko weź pod uwagę, że wkrótce będą to metro mieli znacznie bliżej i niekoniecznie będzie się im opłacało wtedy jechać doń aż na Gdański...gregory5576 pisze:A jedzie z Chomiczówki gdzie o godzinie 5:00 do 5:30 co najmniej wsiada już na krańcu co najmniej 15 osób i jedzie do metra
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- gregory5576
- Kontakt:
Bastian pisze:Tylko weź pod uwagę, że wkrótce będą to metro mieli znacznie bliżej i niekoniecznie będzie się im opłacało wtedy jechać doń aż na Gdański...
wiesz te bloki nie są samowolą budowlaną tylko miasto wydało zgode na nie i zostały wybudowane w granicach miasta. Zresztą idąc Twoim tokiem myślenia nie byłoby komunikacji w większości warszawskich dzielnic poza Śródmieściem. Zawsze, któreś osiedla były nowobudowane. Oczywiscie nikt nie oczekuje,że wybudują metro i szybką kolejkę specjalnie dla 5 bloków, ale to nie jest domek jednorodzinny na odludziu tylko jednak spore skupisko ludzi do tego w starym osiedlu (obok sa bloki z lat 80tych) w starej już dzielnicy (50l. w Wwie), więc myślę,że ocekiwac cudów nie mozemy ale jednam powinno się coś dziać w kierunku poprawienia sytuacji.JotPeCet pisze:Ale i tak ludzie z Twojego osiedla są skazani na samochody, bo wybrali miejsce do zamieszkania z dala od cywilizacji...Yennefer pisze:Prawdę mówiąc niekoniecznie chodziło mi o linię 180, a bardziej o wykorzystanie miejsca tj starej Powązkowskiej przy Obrońców Tobruku. Około 700m od bloków czy nowego boiska do prześcia a pozwoli to uniknąć objazdu dookoła i skróci drogę do cywilizacji mieszkańców tej części Bemowa.
YENNEFER "komunikacja miejska: trasa, którą przejedziesz samochodem w 20min komunikacją miejską w 5 razy tyle czyli w 1,5 godziny..hmmm i dlaczego w Wwie sa korki i ludzie jeżdżą samochodami a nie komunikacją miejską??..."