No, jeśli by przejechali się naszymi GT6 czy E1 (o 105N nie wspominam, bo w mało którym mieście są tak dobrze utrzymane), to być może zastanowili by się, czym się wygodniej podróżuje - kilkoma zmodernizowanymi akwariami czy w 100% doskonale zadbanym taborem. Rozumiem też, że pod pojęciem całej Polski nie rozumiesz chyba GOP-u, Gorzowa czy Szczecinapiotram pisze:Dobra juz dobra, tylko chyba wiesz, że cała Polska i pasażerowie
MPK się z was śmieją, że zamiast stopiatek po NG macie skansen Europy
Dwukierunkowe i uĹźywane tramwaje w Warszawie?
-
Filimer
- Kontakt:
Każdy ma to na co go stać;) Gop gdyby sprowadzał kiedyś używki, to dopiero miałby graty teraz... Ale np. taki Wrocław dochodzi do 50% gruntownie zmodernizowanych 105, nie mówiąc o Poznaniu, gdzie wiekszość jest po porządnych remontach. Szczecin co prawda też kupuje używki, ale jakiej klasy - zmodernizowane Tatry, poza tym ostatnio ostro wzięli się za modernizacje 105.Filimer pisze: No, jeśli by przejechali się naszymi GT6 czy E1 (o 105N nie wspominam, bo w mało którym mieście są tak dobrze utrzymane), to być może zastanowili by się, czym się wygodniej podróżuje - kilkoma zmodernizowanymi akwariami czy w 100% doskonale zadbanym taborem. Rozumiem też, że pod pojęciem całej Polski nie rozumiesz chyba GOP-u, Gorzowa czy Szczecina
A na koniec taka ciekawostka: ilekroc jestem w Krakowie, to z ust przypadkowych pasażerów słyszę "te stare graty kupują, cały złom z zachodu", zaś we Wrocławiu "te nowe tramwaje są bardzo fajne", często słyszy się w "kartoflach"
[ Dodano: Wto 27 Maj, 2008 21:15 ]
Na pewno mniej śmieszne od norymberskich, które mają siedzenia rodem z eNek i wiedeńczyków ze "stołkami barowymi"MisiekK pisze: A wagony 105Nx po 'NG', które zostawiają za sobą ścieżkę rdzy nie są śmieszne?
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
-
kozioł
I jest w nich strasznie ciemno, chyba gorzej jak w parówach
[ Dodano: Wto 27 Maj, 2008 22:20 ]
[ Dodano: Wto 27 Maj, 2008 22:20 ]
A uzasadnienie przeczytałeś? Czy w kulki leciszsolaris8315 pisze:Fakt mó błą... 24+26... Ale to nie zmienia faktu, że mówiąc iż w Krakowie powinno jeździć więcej niskopodłogowców jest nie na miejscu, skoro sama Warszawa jest "w lesie".Filimer pisze:W tej chwili liniowo jeździ chyba 48 z 50-ciu Bombowców
Wolę norymberga w dobrym stanie od rozklekotanej i treszczącej stopiątki.piotram pisze:Na pewno mniej śmieszne od norymberskich, które mają siedzenia rodem z eNek i wiedeńczyków ze "stołkami barowymi"
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
No to życze powodzenia w poszukiwaniu takowegoMisiekK pisze: Wolę norymberga w dobrym stanie od rozklekotanej i treszczącej stopiątki.
[ Dodano: Sro 28 Maj, 2008 20:09 ]
Coś tam sobie znajdą, zachód ma jeszcze sporo złomu do odstąpieniaStaad pisze:Tylko jakim tramwajem chca w Krakowie zastapic potrojniaki??
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
E*+C*.Staad pisze:Tylko jakim tramwajem chca w Krakowie zastapic potrojniaki??
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Filimer
- Kontakt:
Niekoniecznie... być może E*+E*inż. Glonojad pisze:E*+C*.Staad pisze:Tylko jakim tramwajem chca w Krakowie zastapic potrojniaki??
http://www.psmkms.krakow.pl/wiesci.htm
Zawsze ceniłem Kraków i chciałem tam mieszkac, ale zaczyna się robić nieciekawieFilimer pisze: Niekoniecznie... być może E*+E*:
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
He, chyba odwrotnie, kupują coraz nowocześniejsze i sprawniejsze pojazdy. Takie wagony z resztą pasują do Krakowa jako miasta turystycznego i zabytkowego (to akurat moje skromne zdanie).
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Trzeba było enek nie kasowaćFilip7370 pisze:Takie wagony z resztą pasują do Krakowa jako miasta turystycznego i zabytkowego
Sanoków nie kasować i te przedwojenne.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja tam mam wieści z Zarządu MPK, ale dostali ostatnio przemądrzałą a durną "czapkę", więc może czapka co innego zadecyduje...Filimer pisze:Niekoniecznie... być może E*+E*inż. Glonojad pisze: E*+C*.:
http://www.psmkms.krakow.pl/wiesci.htm
[ Dodano: Sob 14 Cze, 2008 22:33 ]
A KSW jest nawet w wiedeńskim muzeum tramwajów, więc pasuje wyśmieniciepiotram pisze:Trzeba było enek nie kasowaćFilip7370 pisze:Takie wagony z resztą pasują do Krakowa jako miasta turystycznego i zabytkowegoBezawaryjne, tanie w eksploatacji i zabytkowe
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Filimer
- Kontakt:
A żebyś wiedział...:piotram pisze:Trzeba było enek nie kasowaćFilip7370 pisze:Takie wagony z resztą pasują do Krakowa jako miasta turystycznego i zabytkowegoBezawaryjne, tanie w eksploatacji i zabytkowe
http://galeria.funthomas.info/details.p ... ode=search