515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
408 ma problem na Jelonkach, więc żeby z tego zrobić 5xx trzeba by się sporo napocić. A tak mamy układ jasny, klarowny i prosty do wprowadzenia.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zaproponowany układ bardzo mi się podoba - no może nieco podciągnąłbym częstotliwość 143pawcio pisze:408 ma problem na Jelonkach, więc żeby z tego zrobić 5xx trzeba by się sporo napocić. A tak mamy układ jasny, klarowny i prosty do wprowadzenia.
Natomiast rozumiem problem z Jelonkami - ale tam powstają nowe osiedla (od strony Babic) i po cichu liczę, że może dzięki nim uda się kiedyś (w bliższej lub dalszej przyszłości) wreszcie stworzyć z 408 dobrą całotygodniową linię obwodowa. Zasługują na nią tak bloki wzdłuż Lazurowej jak i Rembertów.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
IMHO nie ma takiej potrzeby, a poza tym 143 i 408 powinny być skoordynowane ze sobą w Rembertowie i dzięki temu również skoordynowane ze 153 przy Ratuszu, której częstotliwość byłaby równa łącznej częstotliwości 143 i 408. 153 miałoby przyjazd 2-3 min przed tymi liniami.R-11 Kleszczowa pisze:Zaproponowany układ bardzo mi się podoba - no może nieco podciągnąłbym częstotliwość 143![]()
Ale 168 ma łączyć Gocław z centrum handlowym. Wiec może nie być to rozwiązanie optymalne z Olszynką/Szaserów. A co z Brata Alberta, np:
168 Rakowiecka Kościół - Brata Alberta
196 Kolonia - Brata Alberta
168 Rakowiecka Kościół - Brata Alberta
196 Kolonia - Brata Alberta
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Os. Ostrobramska?groov pisze:Ale 168 ma łączyć Gocław z centrum handlowym.
I tworzyć kolejnego potwora jeżdżącego poza wszelkim rozkładem?altar pisze:A może połączyc z czymś jadącym z Wiatracznej (np. 173, 183, ...)?
Jak sobie wyobrażasz linię z Rakowieckiej do Starej Miłosnej? Zero wszelkiej punktualności. Już teraz 168 takową nie grzeszy w DP.
- Solaris
Dotyczy praskiego krańca 168:
Szaserów odpada, zawrotka się zapycha, chyba że przystanki zrobić na ulicy,
Olszynka też się do tego celu za bardzo nie nadaje, problem ten sam co na Szaserów,
Marysin jak już wspomniano,
Oś.Ostrobramska jak wyżej,
Wiatraczna też ma już mocno ograniczoną pojemność,
Dw.Wschodni <Lubelska>, to chyba ostatnie miejsce, gdzie mogłaby w/w linia mieć kraniec.
Solaris pisze:Szaserów odpada, zawrotka się zapycha, chyba że przystanki zrobić na ulicy
Miał być dojazd do CH.Solaris pisze:Dw.Wschodni <Lubelska>, to chyba ostatnie miejsce, gdzie mogłaby w/w linia mieć kraniec.
Rakowiecka Kościół - ... - Fieldorfa - Ostrobramska - Rodziewiczówny - Łukowska - Zamieniecka - Szaserów/Grochowska - Podskarbińska - Stanisłowska - Chodakowska - Żupnicza - Bliska - Dw. Wschodni Lubelska?
Jak dla mnie bez sensu.
Dlatego trzeba czekać na inne zmiany w układzie komunikacyjnym. Ta propozycja z Bratem Albertem/ Zieloną jest aż tak fatalna? Jeżeli ma być utrzymane połączenie Gocław - CH to Szaserów/Wiatrak/Dw Wsch/Olszynka to niewypały. Na Witolinie brak miejsca, Marysin też się nie kwalifikuje w obecnym układzie. Dlatego moja propozycją było wywalenie 196 z Marysina i zaaplikowanie 168 również tam nie krańcującego. Tyle że co z tym bratem Albertem..
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.