A gdyby tak zlikwidować linie czerwone?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A będąc jedną linią, by nie jeździły - i o to właśnie chodzi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gdyby to było łatwe, to by ktoś to zrobił 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Coś w stylu wariantu typu "w godz. 10 - 22 autobusy przedłużone do CH Reduty, w pozostałych krańcują na Szczęsliwicach razem z 414...który i tak jeździ tylko w szczycie i często go nie ma ze względu na korki.Fikander pisze:Przecież tym jeżdżą na Szczęśliwickiej po 2-3 osoby zazwyczaj. W DP jest do skrócenia od zaraz.
Mam wielu znajomych, którzy bardzo sobie chwalą dojazd 157 do Reduty.. zawsze jak go widzę w godzinach otwarcia centrów handlowych jest w środku co najmniej 5 osób...Fikander pisze:Przecież tym jeżdżą na Szczęśliwickiej po 2-3 osoby zazwyczaj.
- R-9 Chełmska
1)w porannym szczycie, gdy jest wojna o każdą brygadę podjazd do CHR bardzo się przydaje, a 2)Rondo Zesłańców spowalnia linię...reserved pisze:zawsze jak go widzę w godzinach otwarcia centrów handlowych jest w środku co najmniej 5 osób...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- humptyangel
- Kontakt:
Teraz ja się wypowiem:)
kwestia czerwonych linii jest skomplikowana. I należy ja analizować na "teraz". Nie na to, że powstanie kiedyś, gdzieś tramwaj czy coś innego.
Opiszę to na przykładzie Sadyby (nie pętli), gdzie mam babcie, dlatego tam często bywam. Sytuacja taka: chcę się dostać na Rondo Dmowskiego. Co mam do wyboru:
1) 108 i metro
2) 189 i metro
3) 522
Wybieram 522. Fakt, że jest dużo przystanków, ale gdyby trochę pociąć - Pl. Bernardyński, kilka na Gagarina będzie dobrze. A metro ma ograniczoną też przepustowość i dopychać go nie można co chwila.
kwestia czerwonych linii jest skomplikowana. I należy ja analizować na "teraz". Nie na to, że powstanie kiedyś, gdzieś tramwaj czy coś innego.
Opiszę to na przykładzie Sadyby (nie pętli), gdzie mam babcie, dlatego tam często bywam. Sytuacja taka: chcę się dostać na Rondo Dmowskiego. Co mam do wyboru:
1) 108 i metro
2) 189 i metro
3) 522
Wybieram 522. Fakt, że jest dużo przystanków, ale gdyby trochę pociąć - Pl. Bernardyński, kilka na Gagarina będzie dobrze. A metro ma ograniczoną też przepustowość i dopychać go nie można co chwila.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja też. Jedno i drugieFikander pisze:Nie wiem, jak Ty, ale ja od 522 z czasem przejazdu ~22 minuty i częstotliwością 15 minut wolę 131 z czasem przejazdu ~25 minut i częstotliwością 7,5 minuty.
Ale ja to truskawki cukrem.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
W przeciwieństwie do tego drugiego nieuzasadnione ekonomicznie.TGM pisze:A ja to wolę żeby każdą linię autobusową zastąpiono linią metra. Równie realne jak 131 co 7-8 minutFikander pisze:(...) wolę 131 z czasem przejazdu ~25 minut i częstotliwością 7,5 minuty..
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!