Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
Kozik

Post autor: Kozik » 31 lip 2008, 0:28

I co taka zabiegana była odebraniem ekspertyzy od speców z UE w sprawie metra? Czemu jeszcze tego nie zrobiła? Na co czeka?
pozdrawiam Kozik

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 lip 2008, 12:30

A skąd ja mam wiedzieć? 8-(
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kozik

Post autor: Kozik » 31 lip 2008, 13:00

Nie wiem. Mam nadzieję, że niebawem Gronkiewiczowa ją podpisze i będzie można wtedy ogłosić przetarg.
pozdrawiam Kozik

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 lip 2008, 13:02

Nie jesteś w tej nadziei odosobnion. ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 31 lip 2008, 13:22

inż. Glonojad pisze:Nie jesteś w tej nadziei odosobnion. ;)
Podpisze. Po unieważnieniu przetargu na II linię metra (czemu tak długo z tym czekano??) nie ma innego wyjścia jak inwestować w tramwaje. W inwestycję w kolej nie wierzę.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 lip 2008, 13:26

Nie przy obecnym stanie prawnym... tyle, że obecna wersja umowy wieloletniej tak naprawdę nie była zależna od budowy M2, bo i tak koncentruje się na odtwarzaniu stanu istniejącego (w zdecydowanie lepszym standardzie, ale jednak).

W lipcu, to był projekt, ech...

Awatar użytkownika
Kozik

Post autor: Kozik » 02 sie 2008, 21:18

I co z tym projektem?
pozdrawiam Kozik

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sie 2008, 19:45

No, był projekt umowy wieloletniej obejmujący wykonanie przez TW nie tylko programów modernizacyjnych, nie tylko trasy z Bemowa na Jelonki i Kasprzaka, ale i obu tras na Tarchomin i do Wilanowa. Do 2015 roku.

Do tego zakup nie tylko wagonów na wymianę, ale i 57 na Tarchomin i 45 dwukierunkowców na Wilanów.

I co z tego zostało? Wahadło do metra bez zasilania na moście Północnym. Modlińska "później", Wilanów "w 2023, bez odcinka Puławska - Zachodni", o wagonach nie wspominając.

TLG

Post autor: TLG » 04 sie 2008, 20:53

Kolejne podejście do wzornictwa Citadisa 304 dla Warszawy. Poglądowo.
Obrazek
15/12/2005-12/7/2019

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sie 2008, 22:39

Skoro już kreujemy rzeczywistość, to rysuj proszę to 36 na PAŁACOWĄ albo BANACHA... ;)

A wizualka super.

Awatar użytkownika
chruscik
Dysklawiaturzysta
Kontakt:

Post autor: chruscik » 05 sie 2008, 12:10

TLG pisze:Kolejne podejście do wzornictwa Citadisa 304 dla Warszawy.
oby to byla klatwa :D
MOBILIS Ursus

Awatar użytkownika
Filip7370

Post autor: Filip7370 » 05 sie 2008, 12:24

Oby się sprawdziła.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 :rip:
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.

TLG

Post autor: TLG » 05 sie 2008, 14:38

chruscik pisze:oby to byla klatwa
Biorąc pod uwagę fakt, że Citadis 304 będzie oferowany na polskim rynku jako pojazd konkurencyjny cenowo do tych, oferowanych przez krajowych producentów ma on dużą szansę w przetargu na tramwaje dla Warszawy. Przyznam, że im więcej przyglądam się rodzinie Citadis tym bardziej mi się on podoba. Wagon ten ma dużo bardzo interesujących, nowoczesnych i przemyślanych rozwiązań. Niestety, póki co Alstom nie pokazał wzornictwa, które chciałby zaproponować Warszawie (filozofia Alstomu polega na tym, że projektuje je specjalnie dla danego odbiorcy, więc każda seria jest niepowtarzalna) toteż ja nie jestem w stanie przewidzieć jak on będzie wyglądać.
15/12/2005-12/7/2019

Kra

Post autor: Kra » 05 sie 2008, 15:52

inż. Glonojad pisze:No, był projekt umowy wieloletniej obejmujący wykonanie przez TW nie tylko programów modernizacyjnych, nie tylko trasy z Bemowa na Jelonki i Kasprzaka, ale i obu tras na Tarchomin i do Wilanowa. Do 2015 roku.

Do tego zakup nie tylko wagonów na wymianę, ale i 57 na Tarchomin i 45 dwukierunkowców na Wilanów.

I co z tego zostało? Wahadło do metra bez zasilania na moście Północnym. Modlińska "później", Wilanów "w 2023, bez odcinka Puławska - Zachodni", o wagonach nie wspominając.
:sad: wielka szkoda, że tylko odtworzeniówka.
A Bemowo - Jelonki zostało w obecnej wersji ?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 05 sie 2008, 18:41

Wszystko jest jak w uchwale Rady Miasta.

ODPOWIEDZ