Miejskie autobusy pod lupą drogówki

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 09 paź 2008, 22:13

i nadal wykręcasz się od odpowiedzi...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 09 paź 2008, 22:21

stwierdziłem oczywisty fakt:
tadeo pisze:...udrożnić radykalnie ruch autobusów poprzez likwidację "korków" co jak dotychczas jest nazbyt trudnym zadaniem dla władz miasta...
ponieważ faktycznkie tak jest a rozwiązanie tego zadania należy do władz Warszawy.
i to wszystko.

szanowne Panie i szanowni Panowie kierowcy autobusów miejskich.
wracając do tego tematu : podawajcie dalsze relacje z Waszej jazdy na liniach komunikacyjnych zgodnie z przepisasmi ruchu drogowego (pod presją tajnej lupy drogówki).
.

Awatar użytkownika
Drivter1234

Post autor: Drivter1234 » 10 paź 2008, 16:40

Dziś na 406... kociłoek jakich mało :D :D :D Kilka brygad skróconych o pół kursu, kilka opuźnionych około 30 minut więc wszystko gra :-" :-" :-"

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 10 paź 2008, 19:24

rzeznik pisze:Natomiast odpowiedzi na mojego maila wyslanego na adres rzecznika KSP jeszcze nie ma...
Bardzo słuszny był Twój mail, ale szczerze mówiąc jakoś nie dopatrzyłem się w nim bezpośrednio skierowanych pytań do drogówki (a żeby była odpowiedź, musi być pytanie ;-) ). Czy w związku z tym mógłbyś mnie oświecić?

Awatar użytkownika
rzeznik

Post autor: rzeznik » 10 paź 2008, 20:48

levar pisze:Bardzo słuszny był Twój mail, ale szczerze mówiąc jakoś nie dopatrzyłem się w nim bezpośrednio skierowanych pytań do drogówki (a żeby była odpowiedź, musi być pytanie ;-) ). Czy w związku z tym mógłbyś mnie oświecić?
Bardzo prosze. Tak naprawde bezposrednie pytania byly - dlaczego nie reaguja na zachowanie debili w osobowkach itp. Znak zapytanie na pewno tam byl, panie przyszly polonisto :D Natomiast glownym przeslaniem bylo uswiadomienie faktu, ze wzieli pod lupe nie tych, co trzeba i nie jest w porzadku, ze nie reaguja na kretynskie zachowania krolow szos w osobowkach, ktorych mozna zaobserwowac znacznie wiecej i znacznie czesciej niz wsrod kierowcow autobusow. Chcialbym wierzyc, ze ktos to przeczyta i przemysli...

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 10 paź 2008, 21:56

rzeznik pisze:Natomiast glownym przeslaniem bylo uswiadomienie faktu, ze wzieli pod lupe nie tych, co trzeba i nie jest w porzadku, ze nie reaguja na kretynskie zachowania krolow szos w osobowkach, ktorych mozna zaobserwowac znacznie wiecej i znacznie czesciej niz wsrod kierowcow autobusow
To przesłanie wychwyciłem, nie wiem zaś, czy wychwycą je odpowiednie osoby...
rzeznik pisze:Chcialbym wierzyc, ze ktos to przeczyta i przemysli...
Obawiam się, że akurat Frencher ma rację i nie dostaniesz odpowiedzi. Nie to, żebym Ci źle życzył, bo mógłbym się spokojnie podpisać pod Twoim listem, tylko dlatego, że na niewygodne pytania zwykło się nie odpowiadać... :sad:

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 10 paź 2008, 23:41

levar pisze:...Policja zamiast wyłapywać piratów osobówek, nagminnie utrudniającym życie kierowcom autobusów, próbuje najwyraźniej złapać łatwy łup...
fraktal pisze:...kierowcy autobusów ostatnio jakoś częściej narzekają na kierowców osobówek, łamiących przepisy...
często jest tak, że kierowca autobusu komunikacji miejskiej przekształca się (przed pracą lub po pracy) w kierowcę osobówki. czy można zatem w ten sposób róznicować kierowców ? jeśli dany człowiek charakteryzuje się zarówno kulturą jazdy jak też stosowaniem przepisów ruchu drogowego to będzie tak czynił niezależnie od tego jaki pojazd prowadzi. i vice versa.
levar pisze:Czy mi się wydaje, czy Gazeta Stołeczna milczy nt. akcji Policji?
no właśnie : akcja.
tego rodzaju akcje w Polsce charakteryzują się niestałością.
najwpierw jest dużo szumu medialnego i kilka(naście) pokazówek aby po jakimś czasie wszystko wróciło do stanu sprzed akcji czyli do tzw. normy.
można z dużym prawdopodobieństwem założyć, że ta akcja również umrze śmiercią naturalną (aczkolwiek może być co jakiś bliżej nieokreślony czas repetowana).
.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 10 paź 2008, 23:42

Chciałem tylko dodać, że na 404 Trasą AK i mostem Grota jechałem przepisowo i ŻADEN autobus nie wyprzedził mnie poboczem =D> . Tak trzymać :dance:

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 paź 2008, 23:51

tadeo pisze:
levar pisze:...Policja zamiast wyłapywać piratów osobówek, nagminnie utrudniającym życie kierowcom autobusów, próbuje najwyraźniej złapać łatwy łup...
fraktal pisze:...kierowcy autobusów ostatnio jakoś częściej narzekają na kierowców osobówek, łamiących przepisy...
często jest tak, że kierowca autobusu komunikacji miejskiej przekształca się (przed pracą lub po pracy) w kierowcę osobówki. czy można zatem w ten sposób róznicować kierowców ? jeśli dany człowiek charakteryzuje się zarówno kulturą jazdy jak też stosowaniem przepisów ruchu drogowego to będzie tak czynił niezależnie od tego jaki pojazd prowadzi. i vice versa.
levar pisze:Czy mi się wydaje, czy Gazeta Stołeczna milczy nt. akcji Policji?
no właśnie : akcja.
tego rodzaju akcje w Polsce charakteryzują się niestałością.
najwpierw jest dużo szumu medialnego i kilka(naście) pokazówek aby po jakimś czasie wszystko wróciło do stanu sprzed akcji czyli do tzw. normy.
można z dużym prawdopodobieństwem założyć, że ta akcja również umrze śmiercią naturalną (aczkolwiek może być co jakiś bliżej nieokreślony czas repetowana).
.
Raz wreszcie mogę się z tobą w pełni zgodzić ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 10 paź 2008, 23:52

levar pisze:Chciałem tylko dodać, że na 404 Trasą AK i mostem Grota jechałem przepisowo i ŻADEN autobus nie wyprzedził mnie poboczem =D> . Tak trzymać :dance:
mam nadzieję że nie będziesz miał 122
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 11 paź 2008, 0:26

levar pisze:Chciałem tylko dodać, że na 404 Trasą AK i mostem Grota jechałem przepisowo i ŻADEN autobus nie wyprzedził mnie poboczem =D> . Tak trzymać :dance:
Nie wiem skąd u Ciebie takie podejście i chyba nigdy nie zrozumiem.
ŁK

desert_eag

Post autor: desert_eag » 11 paź 2008, 0:33

Łukasz pisze:
Nie rozumiesz podejścia, w którym kierowca nie łamie przepisów drogowych? OJP.

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 11 paź 2008, 8:25

desert_eag pisze:Nie rozumiesz podejścia, w którym kierowca nie łamie przepisów drogowych? OJP.
:arrow: Sory ale nie raz to pewne firmy zmuszają cię do łAMANIA przepisów, a to złe oznakowanie , a to źle postawiony przystanek, a to źle pomalowane pasy itd i itp czy pisać dalej. O czym my tu mówimy, przepisy , rozkłady to nigdy powtarzam NIDY nie będą szły w parze. :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 paź 2008, 8:36

tadeo pisze:stwierdziłem oczywisty fakt:
tadeo pisze:...udrożnić radykalnie ruch autobusów poprzez likwidację "korków" co jak dotychczas jest nazbyt trudnym zadaniem dla władz miasta...
ponieważ faktycznkie tak jest a rozwiązanie tego zadania należy do władz Warszawy.
i to wszystko.

.
Nie ma możliwości likwidacji tzw. korków. Nie ma i koniec. Skończ więc gadać bzdury.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Misiek997
Zbanowany

Post autor: Misiek997 » 11 paź 2008, 9:04

Łukasz pisze:
A co levar źle zrobił? Jechał przepisowo i o to chodzi. Zabronione jest śmiganie pasem awaryjnym....

ODPOWIEDZ