Nowe malowanie autobusĂłw
-
Michalk001
W sumie za bardzo kombinują - jak chcą się odróżnić to nie trzeba wielkiej filozofii. Obecne malowanie jest dobre poza jednym - zbyt ciemny kolor czerwony, barwy miejskie są żółto - czerwone a nie żółto - bordowe. Tak więc po prostu zamiast bordowego dać taką czerwień jaka była na ogórkach i ikarusach pod koniec lat 80 i na początku 90. Wtedy mamy idealne malowanie. Chociaż ten projekt jest już lepszy od pierwszego.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Żenada. Żałość. Pesaudoartystyczny bełt, opakowany w dwustronicowy intelektualizujący bełkot. Widać, że jakiś marketoid tak się zapamiętał w opisie koncepcji, że zapomniał o samej koncepcji.
Awangarda? Blah, ukośne pasy z mniejszych pasków by Jelcz '95 to była awangarda, a nie to-to. Awangardowa to może byś stylistyka Alstomu a nawet Bombardiera, czy też - zachowując lokalne proporcje - Pesy.
Taaak... chyba sobie jednak nie zrobię papirów na tramwaj. Bo tym-tym to wstyd będzie ludzi wozić.
.
To już lepiej było zamiast tego kremowego dać neutralny niebieski, ekologiczny zielony... albo po prostu warszawski czerwony! Ale nie, przecież rozwiązaniem na brudzenie idealnym jest wlepianie przewoźnikom kar za brudny tabor.
[ Dodano: Pon 27 Paź, 2008 20:41 ]
Tylko szkoda, że jeszcze nas dwa lata takich "genialnych pomysłów" czekają...
I dlaczego SU18 nie ma czerwonych drzwi, jak reszta?
Awangarda? Blah, ukośne pasy z mniejszych pasków by Jelcz '95 to była awangarda, a nie to-to. Awangardowa to może byś stylistyka Alstomu a nawet Bombardiera, czy też - zachowując lokalne proporcje - Pesy.
Taaak... chyba sobie jednak nie zrobię papirów na tramwaj. Bo tym-tym to wstyd będzie ludzi wozić.
To już lepiej było zamiast tego kremowego dać neutralny niebieski, ekologiczny zielony... albo po prostu warszawski czerwony! Ale nie, przecież rozwiązaniem na brudzenie idealnym jest wlepianie przewoźnikom kar za brudny tabor.
[ Dodano: Pon 27 Paź, 2008 20:41 ]
Tylko szkoda, że jeszcze nas dwa lata takich "genialnych pomysłów" czekają...
I dlaczego SU18 nie ma czerwonych drzwi, jak reszta?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Lepszy niż to mdłe "coś", które zaproponowano. Owszem, niebieski jest neutralny.
Drzwi Solarisa się z samej szyby składają? Nie pomyliło Ci się z drzwiami do lidla czasem?
Drzwi Solarisa się z samej szyby składają? Nie pomyliło Ci się z drzwiami do lidla czasem?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Niezłe. Ale jak na mój gust pas podokienny powwinien być szersze (tak do krechy dzielącej burty na pół) i morda powinna być żółta. Owszem zbliżamy się wtedy do obecnego systemu malowania lecz to moim zdaniem nada Solarisowi bardziej... przyjazny wygląd.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Problem w tym, że akurat solaris ma zawiasy skrzyń w połowie burty - a co z autobusem, który ma gdzie indziej? Nie, zółty pasek to nie jest zły pomysł.
Może jeszcze, ze względu na niedowidzących, żółte drzwi :k
Może jeszcze, ze względu na niedowidzących, żółte drzwi :k
Glonojad pisze:Lepszy niż to mdłe "coś", które zaproponowano. Owszem, niebieski jest neutralny.
w życiu nikt o podstawowym wyczuciu estetyki dominację niebieskiego przełamaną sporą ilością czerwonego i zółtym nie nazwałby ładną:)
może jeszcze zaproponuj malowanie ram okiennych?:) drzwi solarisa, podobnie jak każdego chyba nowego autobusu w standardzie (oprócz jelcza oczywiście:) to naklejana na aluminiową ramę szyba wykończona gumą. nie sądziłem, że ja, cichy i skromny niedzielny użytkownik, panu inż. będę o takich rzeczach mówić;)Drzwi Solarisa się z samej szyby składają? Nie pomyliło Ci się z drzwiami do lidla czasem?
Cieszcie się, ze takie, bo mogło byc gorzej
Tak jak w Szczecinie, te ich "pływające bagno".
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej