Komunikacja na Powiślu
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
O! Jak to miło czasem się z Fikandrem zgodzićFikander pisze:
127 jako się rzekło Włochy - Mariensztat via Powiśle
500 Arkadia - Bródno, wiadomo silne.
118 Bródno - Znana na przykład, przyzwoite. Znana niby potrzebuje czegoś poza 522, pod BUWem zastąpi 150, pozwoli na całkowite wycofanie 506 z Bródna.
506 na Mariensztat, E-6 piach. Rozumie się samo przez się.
Bus co ok. 7,5 minuty na Nowych Włochach195 pisze: 127kasacja
158do Nowych Włoch
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Rzeczywiście interesujące, byleby to miało rozsądną częstotliwość, dużo lepszą od obecnego 118. Bo wtedy byłaby porażka, a i Znanej by to nie pomogło. Myślę, że częstotliwość 12 w szczycie i 15 poza nim bylaby całkiem przyzwoita dla takiej linii.R-11 Kleszczowa pisze:O! Jak to miło czasem się z Fikandrem zgodzićFikander pisze:
127 jako się rzekło Włochy - Mariensztat via Powiśle
500 Arkadia - Bródno, wiadomo silne.
118 Bródno - Znana na przykład, przyzwoite. Znana niby potrzebuje czegoś poza 522, pod BUWem zastąpi 150, pozwoli na całkowite wycofanie 506 z Bródna.
506 na Mariensztat, E-6 piach. Rozumie się samo przez się.Zasadniczo brzmi interesująco. Może dałoby radę połączyć 118 ze 155.
Pozdrawiam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na Znanej może stać tylko jedna linia.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- R-9 Chełmska
A druga nie dałaby rady na dawnej pętli 522? Linia na wozy krótkie, to przelotowo 522 też powinno jakoś tam się zmieścić. Za czasów pętli zdarzały się i trzy wozy przegubowe jednocześnie...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- R-9 Chełmska
- Bastian
- Sułtan Maroka
To znaczy niby gdzie ty widzisz tę pętlę?R-9 Chełmska pisze:A druga nie dałaby rady na dawnej pętli 522?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
To, co ujdzie dla zetki nie wystarczy dla linii normalnej. Poza tym funkcja połaczeń byłaby inna. Nowa linia miałaby obsługiwać ulicę Strąkową, a nie tylko zespół Znana.R-9 Chełmska pisze:209 tak kursowało, więc chyba nie trzeba nic poprawiać już? Z drugiej strony przez przejazd rozkład mógłby stać się loterią...
Przejazdu bym nie demonizował. To nie Chełmżyńska. Co któryś (co 10?) kurs jak straci 3 min, nic się nie stanie.
- R-9 Chełmska
"Za" kryterium ulicznym, jak dawniej (czyli na Olbrachta w stronę Redutowej), teraz 522 ma przedBastian pisze:To znaczy niby gdzie ty widzisz tę pętlę?R-9 Chełmska pisze:A druga nie dałaby rady na dawnej pętli 522?
Ja wiem, że lepiej "zapętlić" przed objazdem okolic Znanej, ale lepiej zakrańcować za, aniżeli przekreślić szanse zaistnienia takiej linii.
[ Dodano: 2008-11-02, 22:48 ]
Ta zetka tak długo funkcjonowała, że możnaby ją uznać jednak za linię normalną...Jarek pisze:To, co ujdzie dla zetki nie wystarczy dla linii normalnej. Poza tym funkcja połaczeń byłaby inna. Nowa linia miałaby obsługiwać ulicę Strąkową, a nie tylko zespół Znana.R-9 Chełmska pisze:209 tak kursowało, więc chyba nie trzeba nic poprawiać już? Z drugiej strony przez przejazd rozkład mógłby stać się loterią...
Przejazdu bym nie demonizował. To nie Chełmżyńska. Co któryś (co 10?) kurs jak straci 3 min, nic się nie stanie.
To nie Chełmżyńska, ale przejazd zamyka się również często, podobnie ruch samochodów jest, jak na tak małą ulicę - ogromny. Na pewno nie jest to kwestia 3 minut co 10 kurs, zdarza się chociażby tak, że gdy zapory się podniosą, to nie wszystkie samochody z korka zdążą przejechać, a już kolejne zamknięcie następuje...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Groty - Człuchowska - Znana - KołoJarek pisze:ale można spróbowac pojechać tranzytem - przebić się z Olbrachta do Strąkowej i dalej do Człuchowskiej. Moim zdaniem przy dokonaniu niewielkich korekt mogłyby nawet kursować tak solówki.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- R-9 Chełmska
To już można pojechać po całości i do Fortu za Starym Bemowem.R-11 Kleszczowa pisze:Groty - Człuchowska - Znana - KołoJarek pisze:ale można spróbowac pojechać tranzytem - przebić się z Olbrachta do Strąkowej i dalej do Człuchowskiej. Moim zdaniem przy dokonaniu niewielkich korekt mogłyby nawet kursować tak solówki.![]()
A jak byście widzieli to zastępstwo na Kazimierzowskiej, w sensie rozkładu?
- fik
- Naczelne Chamidło
O, to to jeszcze jeździ?geograf_OSU pisze:Rozumiec ze E-3 to piachu?
Jasne, ja operowałem bardziej kluczowymi pojęciami niż bardzo konkretnymi konkretami.geograf_OSU pisze:Lepiej chyba zeby do Radoslawa dojezdzalo aby byly przesiadki do tramwajow.
Podobasię.geograf_OSU pisze:Nie mozna od razu zrobic porzadku z 105 i 155. Np. tak:
105 Os. Gorczewska-...-Swietokrzyska-trasa 155-Torwar
118 Znana-trasa 155-Tamka-...-Brodno
155 kasacja
Toż właśnie chcę go obsłużyć lepiej niż do tej pory, zapewniając dojazd nie tylko do tramwajów, ale i pociągów na Służewcugeograf_OSU pisze:ZP Centrum Targowe jednak ma wziecie w szczycie.
Choćby pod kościołem, gdzie dziś krańcowało 191. Na jedno Libero wystarczy, dłuższe postoje można zrobić na Szczęśliwicoreducie.reserved pisze:A jest na Narutowiczu jeszcze miejsce?
Miałem o to swego czasu pytać, bo myślałem o puszczeniu 154 tamtędy (co jednak chyba niekoniecznie jest szczęśliwym pomysłem, bo Hit i Wola Park, nie?Jarek pisze:ale można spróbowac pojechać tranzytem - przebić się z Olbrachta do Strąkowej i dalej do Człuchowskiej.
Teraz nie, bo zamknięcie jest (albo będzie, się już pogubiłem w tych remontach, lata nic nie remontują, a potem wszystko naraz, całe PKP).R-9 Chełmska pisze:To nie Chełmżyńska, ale przejazd zamyka się również często
Znaczy się 149 tak?R-11 Kleszczowa pisze:Groty - Człuchowska - Znana - Koło![]()
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Obsługa Fortu i Grot za jednym zamachem mija się z celemR-9 Chełmska pisze:To już można pojechać po całości i do Fortu za Starym Bemowem.R-11 Kleszczowa pisze: Groty - Człuchowska - Znana - Koło![]()
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"