Dwójki tam rzucić. Wyjdzie na zero.Fikander pisze:"Jak wyjdzie".R-9 Chełmska pisze:A jak byście widzieli to zastępstwo na Kazimierzowskiej, w sensie rozkładu?Trzeba by to wszystko policzyć brygadowo, na pewno żeby miało to sens, to 20/20//20 jest absolutnym minimum.
Komunikacja na Powiślu
Moderator: Wiliam
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- R-9 Chełmska
Groty już chyba nie potrzebują nic więcej? A na pewno nie linii jadącej przez całe miasto. Już mają takie dwie, z pewnością są bardzo zadowoleni z punktualności...R-11 Kleszczowa pisze:Obsługa Fortu i Grot za jednym zamachem mija się z celemR-9 Chełmska pisze: To już można pojechać po całości i do Fortu za Starym Bemowem.![]()
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jak więcej
Toż 149 powinno z Grot wylecieć z hukiem jak najszybciej (z Włoch i Ursusa nomen omen też) 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
Mam nadzieję. Zwrot "linia socjalna" daje nieco inne wyobrażenie o rozkładzie, niż 20/20/20Fikander pisze:"Jak wyjdzie".R-9 Chełmska pisze:A jak byście widzieli to zastępstwo na Kazimierzowskiej, w sensie rozkładu?Trzeba by to wszystko policzyć brygadowo, na pewno żeby miało to sens, to 20/20//20 jest absolutnym minimum.
118 ma marne wykorzystanie na Kazimierzowskiej właśnie z powodu częstotliwości. Częstsza linia tylko przysporzy pasażerów.
- fik
- Naczelne Chamidło
Trochę niedasię, albo pojedziesz przez Joliot-Curie, albo do M Wierzbno.JacekM pisze:Dwójki tam rzucić. Wyjdzie na zero.
[ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 23:01 ]
Chyba nie myślałeś, że proponuję coś a'la 305?R-9 Chełmska pisze:Zwrot "linia socjalna" daje nieco inne wyobrażenie o rozkładzie, niż 20/20/20![]()
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Nie przysporzy. Kazimierzowska znajduje się w strefie dojścia do pobliskich równoległych ciągów obsługiwanych komunikacją szynową. Na Kazimierzowskiej warto utrzymywać jakiś socjal, może nawet tylko do Pola Mokotowskiego.R-9 Chełmska pisze:118 ma marne wykorzystanie na Kazimierzowskiej właśnie z powodu częstotliwości. Częstsza linia tylko przysporzy pasażerów.
- R-9 Chełmska
Linia z Bródna też nie jest dobra na te rejony. Najlepszym rozwiązaniem byłby powrót do 113. Dobra, punktualna linia dowożąca do dużego węzła przesiadkowego...Jak więcejToż 149 powinno z Grot wylecieć z hukiem jak najszybciej (z Włoch i Ursusa nomen omen też)
Słyszałem już głosy, że Kazimierzowską nie powinno nic jeździć, bo przegrywa konkurencję z Puławską i Niepodległości (Fikander pisze: Chyba nie myślałeś, że proponuję coś a'la 305?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Linia z Bródna nie dalej niż na ZnanąR-9 Chełmska pisze:Linia z Bródna też nie jest dobra na te rejony. Najlepszym rozwiązaniem byłby powrót do 113. Dobra, punktualna linia dowożąca do dużego węzła przesiadkowego...Jak więcejToż 149 powinno z Grot wylecieć z hukiem jak najszybciej (z Włoch i Ursusa nomen omen też)
113 miało jedną wadę. Kursowało tylko do Górczewskiej dzięki czemu nie dowoziło do Hali Wola, która z punktu widzenia Grot jest o wiele bardziej atrakcyjnym celem (a przesiadki w sumie te same) podróży niż Mc Donald's
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Popatrz na czas dojścia pieszego od Kazimierzowskiej do wymienionych przez Ciebie ciągów. Kto na Kazimierzowskiej będzie czekał na autobus, który dowozi dokłądnie tam, gdzie komunikacja szynowa, a może utknąć w korku na Niepodległości?R-9 Chełmska pisze:Słyszałem już głosy, że Kazimierzowską nie powinno nic jeździć, bo przegrywa konkurencję z Puławską i Niepodległości ( ),
- R-9 Chełmska
Na Kazimierzowskiej na północ od Odyńca mieszka b.dużo osób starszych, przy Madalińskiego jest poczta, są szpitale, licea. To, że ludzie chodzą teraz do Niepodległości/Puławskiej nie oznacza wcale, że to jest ich szczyt marzeń, ale że 118 jeździ z tak żenującą częstotliwością, że nie ma co czekać. Warto również zaznaczyć, że do Niepodległości opłaca się iść tylko z okolic stacji metra, bo do autobusu się to po prostu nie opłaca - podczas, gdy Kazimierzowska jest przejezdna, to Niepodległości w ciągu obydwu szczytów jest szczelnie zatkana.
Poza tym - do Puławskiej nie jest tak blisko z Kazimierzowskiej. Sam wielokrotnie do szkoły chodziłem z przystanku Morskie Oko Wiktorską i nie powiem, aby to była odległość wprost stworzona do chodzenia na piechotę (zwłaszcza dla osób starszych). Na pewno nie zimą...
Fikander podał świetny pomysł na linię, która odwiezie te nieprzebrane tłumy na Służewiec, obsłuży to, co wariantowo teraz niby-obsługuje 141, a także zapewni solidną linię dla niedocenienionej Kazimierzowskiej.
Poza tym - do Puławskiej nie jest tak blisko z Kazimierzowskiej. Sam wielokrotnie do szkoły chodziłem z przystanku Morskie Oko Wiktorską i nie powiem, aby to była odległość wprost stworzona do chodzenia na piechotę (zwłaszcza dla osób starszych). Na pewno nie zimą...
Fikander podał świetny pomysł na linię, która odwiezie te nieprzebrane tłumy na Służewiec, obsłuży to, co wariantowo teraz niby-obsługuje 141, a także zapewni solidną linię dla niedocenienionej Kazimierzowskiej.
a to chyba jakas zmiana w waszym podejsciu. jakis czas temu rzucałem taką propozycję ale ciagle tylko słyszałem że się nie da ....Jarek pisze:ale można spróbowac pojechać tranzytem - przebić się z Olbrachta do Strąkowej i dalej do Człuchowskiej. Moim zdaniem przy dokonaniu niewielkich korekt mogłyby nawet kursować tak solówki.
PURA VIDA!
- Colony
- Kontakt:
Jedyny argument to był zawsze ten przejazd. Ale każde podejście jak widać się zmienia. Ja jestem za tym co mówił Chełmski (czyli dojazd na tzw. starą pętlę 522) ewentualnie można pchnąć do ronda przy kościele i zakrańcować po zawróceniu. O ile pamiętam, zatoka jest na tyle szeroka, że 522 wyminęłoby stojące tam Libero.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Solaris U10