Patryk2222 pisze:ja0306 pisze:Dlaczego Legionowo i Piaseczno w strfiefie 2, ponieważ miasta strefy pierwszej to Warszawsa i miasta oraz grupy miast z nia bezpośrednio graniczące.
Reszta jak niedaleko to strefa 2, a dalsze krańcowe to strefa 3.
A co do płacenia to wydają gminy zamiast płacić Prywaciarzom i KM Łomianki czy KM Pruszków i Ekspresom Piaseczno.
Gmina Lesznowola i Piaseczno-ziemska to strefa gmin wiejskich graniczących z Miastem Warszawa. Inaczej z Gminami takimi jak Gmina Ziemska Karczew czy Nowy Dwór Mazowiecki gdzie byłaby strefa 3 a gmina ziemska Łomianki i tak samo Jabłonna i Nieporęt to do strefy 2
Zobacz jak wygląda przejazd między Warszawą a Piasecznem i tak samo z Legionowem cały czas zwarta zabudowa i nie patrz że np. gm. Jabłonna to gmina wiejska ale to się zmienia już stoją bloki we wsi Jabłonna mieszka 7 tyś mieszkańców już niedługo będą budować kolejne osiedla. A tak w ogóle to pojęcie gmina wiejska pod Warszawą traci znaczenie
Tak wiem o tym ale to sa wsie nadal.
wiem że jest Jozefosław, Julianów, Mysiadło, Jabłonna-Przylesie czy ?? Raszyn lub Michałowice.
Ale to strefa Podmieskie, nie sa to miasta, nie wchłonęło ich Piaseczno, Legionowo czy Konstancin Jeziorna ani Warszawa.
No ale gminy takie jak Lesznowola, Karczew ziemska, Celestynów czy Nieporęt to wsiowe gminy i takimi pozostają.
[ Dodano: Sob 08 Lis, 2008 16:43 ]
florekf pisze:Uważam, że drugą strefę wyznaczają linie autobusowe ZTM. Jest to maksymalny zasięg komunikacji miejskiej, a przede wszystkim obszaru, który jakoś sensownie można obsłużyć miejską komunikacją autobusową. Ale z drugiej strony autobusy jeżdżą do Leszna, które położone jest dalej od Centrum(to miarodajny wskaźnik) niż np Brwinów. Dlatego uważam iż maksymalny zasięg 2 strefy i komunikacji miejskiej to dzisiejsze gminy współpracujące z ZTM plus Brwinów, Podkowa i Grodzisk. To jest aglomeracja, która mimo różnych form zagosopodarowania (łącznie z rolniczym) stanowi jeden organizm miejski.
Czyli granice szosowe Szosa 579, Szosa 631, Szosa 635, Droga Wołomin-Poświętne-Stanisławów, Szosa 50, Szosa 79, Szosa 722, Szosa 837? i znowu Szosa 579