TVN Warszawa

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 10 lis 2008, 9:02

levar pisze:TKW to ścierwo, w którym jelcza myli się z "niskopodłogowym solarisem" itp.
Zależy kto przygotowuje materiał.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 10 lis 2008, 15:48

MisiekK pisze:
levar pisze:TKW to ścierwo, w którym jelcza myli się z "niskopodłogowym solarisem" itp.
Zależy kto przygotowuje materiał.
Dokładnie. Np. całkiem sensownie przygotowuje p. Włodarski, choć tak świetnie na komunikacji się nie zna. Ale mam wrażenie, że TVP cierpi na brak ludzi. Gdyby trochę wiecej było realności w tej ''misji''.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 10 lis 2008, 16:34

ziomal pisze:
MisiekK pisze: Zależy kto przygotowuje materiał.
Dokładnie. Np. całkiem sensownie przygotowuje p. Włodarski, choć tak świetnie na komunikacji się nie zna. Ale mam wrażenie, że TVP cierpi na brak ludzi. Gdyby trochę wiecej było realności w tej ''misji''.
ROTFL! To właśnie Włodarski myli typy pojazdów ](*,) a TVP wcale nie cierpi na brak ludzi, ino na nadmiar betonu.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 12 lis 2008, 21:57

JacekM pisze:ROTFL! To właśnie Włodarski myli typy pojazdów ](*,) a TVP wcale nie cierpi na brak ludzi, ino na nadmiar betonu.
=D> =D> =D>

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 12 lis 2008, 22:22

R-11 Kleszczowa pisze:TVN Warszawa 6 godzinny testowy program - już nie konspiracyjnie ;) - ma nadawać od przyszłego poniedziałku.
Jak wystartują to uwierze. Mniej więcej od roku jest zapowiadany start tego kanału.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 12 lis 2008, 23:13

rufio198 pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:TVN Warszawa 6 godzinny testowy program - już nie konspiracyjnie ;) - ma nadawać od przyszłego poniedziałku.
Jak wystartują to uwierze. Mniej więcej od roku jest zapowiadany start tego kanału.
Więcej niż od roku. Póki co wycofali się z tego co napisałem powyżej #-o
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 12 lis 2008, 23:18

levar pisze:
JacekM pisze:ROTFL! To właśnie Włodarski myli typy pojazdów ](*,) a TVP wcale nie cierpi na brak ludzi, ino na nadmiar betonu.
=D> =D> =D>
A mi się wydawało że Gałuszko myli :-k

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 12 lis 2008, 23:30

R-11 Kleszczowa pisze:Więcej niż od roku. Póki co wycofali się z tego co napisałem powyżej #-o
M.in zeby byc pewnym ze niczego nie przegapiłem, dlatego podpiałem się pod Twoja wypowiedź.
Swoją droga ciekawe kiedy ten kanał wystartuje. :-k
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 13 lis 2008, 0:11

Gdyby ktoś przypadkiem złapał ten program i gdyby coś było o planach zabudowy parku na Sadybie (no bo wątpię żeby o tym było w normalnym TVNie) to niech zda relację co mówili 8-( .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 13 lis 2008, 20:30

SławekM pisze:A mi się wydawało że Gałuszko myli :-k
widać obaj - mi się bardziej Włodarski wbił w pamięć
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 21 lis 2008, 22:40

JacekM pisze:
ziomal pisze: Dokładnie. Np. całkiem sensownie przygotowuje p. Włodarski, choć tak świetnie na komunikacji się nie zna. Ale mam wrażenie, że TVP cierpi na brak ludzi. Gdyby trochę wiecej było realności w tej ''misji''.
ROTFL! To właśnie Włodarski myli typy pojazdów ](*,) a TVP wcale nie cierpi na brak ludzi, ino na nadmiar betonu.
Włodarski czy Gałuszko to całkiem nieźli reporterzy, acz nie jacyś świetni, ale właśnie mówię, że nie znają się zbytnio na komunikacji :> Z betonem, niestety, racja. ;-)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
8917

Post autor: 8917 » 02 gru 2008, 22:49

Nadają (testowo, ale jawnie) :jupi: Na razie specjalnie nic nie ma: trafiłem na jakiś bielański program kulinarny, magazyn "Kinetyka", Nieruchomości i magazyn "Goście, Goście". Oprócz tego na razie pusto (program się powtarza). Trzeba przyznać, że oprawę graficzną mają niezłą. Cieszy również fakt, iż przez całą noc widać obraz "na żywo" z Marszałkowskiej, a nie jak w TVP Info krateczki i odgłos piii ;-) .

Obrazek
Życie Warszawy pisze:TVN Warszawa nadaje
Maciej Miłosz , Piotr Szymaniak 02-12-2008, ostatnia aktualizacja 02-12-2008 21:54

Obrazek

Ludzie lubią oglądać to, co dzieje się za płotem – twierdzą medioznawcy i chwalą pomysł utworzenia miejskiej telewizji. Jeszcze w grudniu program ruszy pełną parą.

Od wczoraj na platformie cyfrowej n oraz Cyfrze Plus można oglądać próbną emisję TVN Warszawa. Na razie to krótki, przerywany reklamami program, a w nim zapowiedzi, co stacja będzie pokazywać.

Na co mogą liczyć widzowie? Oprócz serwisów informacyjnych pojawi się m.in. „Błyskawiczny Program Historyczny” oraz satyryczne „Jest dobrze”. Znana z programu „Europa da się lubić” Elizabeth Duda poprowadzi program „Goście, goście”, w którym będzie rozmawiać z cudzoziemcami mieszkającymi w Warszawie. Modelka Ewa Pacuła będzie gospodarzem programu o modzie – „Warszawianka”. Pojawi się też kulturalno-lifestylowy „Rytm Dnia”. Codziennie rano będzie emitowany program „Agencja nieruchomości”, a w nim najnowsze oferty kupna i wynajmu mieszkań.

– Naszą grupą docelową są ludzie w wieku od 20 do 44 lat – mówi szef kanału Maciej Maciejowski. – Jednak to, kiedy ruszymy, i resztę szczegółów zdradzimy dopiero 4 grudnia.

Co na plany TVN TVP Warszawa? – Konkurencja zawsze mobilizuje – zapewnia dyrektor kanału Aleksandra Zawłocka. – Naszym atutem jest szeroka oferta. Codziennie mamy pięć programów informacyjnych, a do tego dużo kultury i edukacji. No i 50 lat tradycji oraz wiernych widzów.

Zdaniem medioznawców, nowa telewizja ma szansę powodzenia. – Aglomeracja warszawska to duży rynek – zauważa prof. Wiesław Godziec. – W USA oprócz CNN, która pokazuje wiadomości ze świata, ludzie chcą oglądać to, co widzą, jadąc rano do pracy. W każdym wielkim mieście są telewizje typowo miejskie. Pytanie, czy warszawski rynek reklamowy nie okaże się zbyt płytki – zastanawia się.

– Każda telewizja podejmująca tematy z własnego podwórka jest interesująca. Problem w tym, że w sprawach bliskich sercu trudno zachować bezstronność – ostrzega Jarosław Kret, który zaczynał dziennikarską karierę na początku lat 90. w pierwszym stołecznym kanale Nowa Telewizja Warszawa.

Kanał TVN Warszawa będzie dostępny na platformach n i Cyfra+ oraz w kablówkach Aster, Multimedia i UPC.

Życie Warszawy
http://www.zw.com.pl/artykul/2,311910_T ... adaje.html
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 gru 2008, 22:55

Naszym atutem jest szeroka oferta.
Wstawki (w sumie chyba ze 3 godziny dziennie :-k) w pasmo ogólnopolskie. Ogromna oferta :hahaha:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 03 gru 2008, 15:21

Dla mnie TVP Warszawa upadło zupełnie po rewolucji ze zmianą nazwy z Trójki na TVP Info. Wtedy to zatracił się niepowtarzalny charakter stacji (teraz to taki kolejny TVN24 tylko mniej protuszny) i jakby mniej zrobiło się programów warszawskich. Dlatego to kibicuję TVN Warszawa, jednocześnie mając nadzieję, że nie będzie to monolog przedstawicieli Jedynej Słusznej Partii Rządzącej, co nie zmienia faktu, że na zasłużony atak na p. Gronkiewicz-Waltz nadziei nie mam.O matko! Co za stylistyczny koszmar
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

fluger

Post autor: fluger » 03 gru 2008, 16:30

Zdrowa konkurencja zawsze jest dobra ale dal nas czyni konsumentów, telewidzów, odbiorców.
TVPinfo ma jedną przewagę. Jest telewizja naziemna więc może dotrzeć do wszystkich którzy tylko chcą,
A TVN będzie miała już programy we wszystkich gatunkach poczynając od TVNsport, przez informacyjne TVN24 kończy wszy na religiatv.
Może ostatnio po zmianie t TVP3 na TVPinfo trochę popadło, ale w przeciwieństwie do TVP24 nie gawędzie tak i nie manipuluje.
Tylko żeby TVN warszawa nie skończył jak inne programy w których czas emisji programów to 20%, a tv marketu 80%.
TVP ma jeszcze jedno. Tradycje i tzw. mistyczność mediów więc nie zależy jej na reklamach i skandalach żeby się utrzymać.
tylko czekać jeszcze na POLASTstolica, albo coś w ten deseń.

Zablokowany