eee... no już bez jaj - 35 tylko przecina się w jednym miejscu z ul. Krasinskiego... już prędzej metro jest dowozem do centrum.Dęboszczak pisze:rejonu ul. Krasińskiego tramwaj 35.
Echa objazdĂłw linii na Andersa...
Moderator: Wiliam
Wiem. Ale dlatego, że pasażerów tyle to obchodzi, to musi o tym pomyśleć ZTM.rufio198 pisze:A wiesz co obchodzi zwykłych pasażerów mała przepustowośc Ronda Babka? Domysl sie.
Był prosty wybór. Albo 6, albo 36. A na decyzję i jej realizację było pół dnia.rufio198 pisze:Zreszta likwidowac 6 o która jak można było sie spodziewac będzie awantura mozna było pomysleć co zrobić żeby się zmieściła na Rondzie Babka bez konieczności przebudowy w/w ronda. Ktos poszedł na łatwizne
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
pawcio pisze:Wiem. Ale dlatego, że pasażerów tyle to obchodzi, to musi o tym pomyśleć ZTM..rufio198 pisze:A wiesz co obchodzi zwykłych pasażerów mała przepustowośc Ronda Babka? Domysl sie.
Szkoda tylko, że nikt tego ludziom nie wyjasnił - tak jak pisałem w poście wyżej
Niesmiało zaproponuje inne rozwiązanie - wydłuzyć 19 do Nowego Bemowa lub Koła , 28 do piachu , 6 wraca do kursowania.pawcio pisze:Był prosty wybór. Albo 6, albo 36. A na decyzję i jej realizację było pół dnia.rufio198 pisze:Zreszta likwidowac 6 o która jak można było sie spodziewac będzie awantura mozna było pomysleć co zrobić żeby się zmieściła na Rondzie Babka bez konieczności przebudowy w/w ronda. Ktos poszedł na łatwizne
Ale jak znam zycie zaraz zostane zakrzyczany że brak brygad , miejsca na Wilanowskiej itp.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
19 to się kwalifikuje na odstrzał, a nie wydłużanie.rufio198 pisze:Niesmiało zaproponuje inne rozwiązanie - wydłuzyć 19 do Nowego Bemowa lub Koła
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
rufio198 pisze:A pan Niedorzecznik mógłby czasami ruszyc swoją końcówke pleców z za biurka i się przejechać, zobaczyć jak naprawde wygląda czas przejazdu i te przesiadki
To w końcu pan Niedorzecznik swoją opinie wyraził czy ZTM ? Bo jeżeli swoja to powinien ktos Mu porządnie natrzec uszu.MZ pisze:rufio198 pisze:A pan Niedorzecznik mógłby czasami ruszyc swoją końcówke pleców z za biurka i się przejechać, zobaczyć jak naprawde wygląda czas przejazdu i te przesiadkiAkurat od tego są inni ludzie, a rzecznik ma być tylko wyrazicielem opinii ZTM do mediów (podkreślam: opinii ZTM, a nie swojej własnej).
I przy okazji pouczyć by w mniej przemądrzały sposób ta opinie wyrażał. Jakos rzecznicy innych spółek potrafią tak się wypowiedzieć, że mniej to wnerwia.
[ Dodano: Wto 18 Lis, 2008 00:53 ]
To na co jeszcze czekamy?MisiekK pisze:19 to się kwalifikuje na odstrzał, a nie wydłużanie.rufio198 pisze:Niesmiało zaproponuje inne rozwiązanie - wydłuzyć 19 do Nowego Bemowa lub Koła
Drivter1234 pisze:Proponuje wsiąść do metra w godzinach rannego i popołudniowego szczytu... życze powodzenia![]()
![]()
igły tam nie wciśniesz jak przy każdej stacji widać tylko potok ludzi bo innego wyboru nie ma, Samy jechałem jak śledź, to nic miłego, a co do 520 to skoro tylu ludzi się domaga powrotu to chyba coś w tym jest, więc trochę się zastanówcie. Przypominam że mieszkamy w warszawie a nie w Londynie gdzie jest trochę więcej linii metra. A może wogule skasujemy wszystkie linie w okolicach Bielan, zostawmy tylko ze dwie linie dojeźdzające do metra i będzie ok ??? Jedna stacja metra i około np. 300 osób ( a to tylko 2 autobusy bo 18-sto metrowce zabierają po 160 osób + to co się dopchnie ) do tego trochę ludzi z 708, 701, 712 i co mamy na TYLKO JEDNEJ STACJI METRA ??? A gdzie następne ??? Czy wy nie widzicie co się dzieje rano ??? A jedno pytanie... Ile ludzi mieszka w rejonie Al. Reymonta, Żeromskiego, Chomiczówce, Broniewskiego... poprostu bez komentarza, a co do zostawienia linii 520 na obecnej trasie... to moze odwróćmy kota ogonem... Przecież z centrum jeźdzą autobusy w tamte rejony np. 515, 525, 514, to wycofajmy 520 z Marysina niech sobie radzą jak chcą, a jak nie to niech sobie postulują o jakiś autobus z Np. Płowieckiej do Marysina ( mały jelcz albo solina wystarczy ) bo po co tam 520 skoro na większej części się dublują w/w linie
zgadzam się w pełni. jako "zwykły" pasażer może się nie znam zbytnio na optymalizacji połączeń komunikacyjnych, ale nie kupuje teorii "wieźmy wszystkich metrem, bo to przeciez najszybciej i najlepiej". przynajmniej narazie nie(mam na mysli godziny szczytu). obecnie, po otwarciu nowych stacji, zrobiło się zle i ja podziekuje, wybieram samochód
może to laickie i utopijne, ale uważam, że komunikacja miejska powinna ludzi do siebie zachęcać, i nie powinna się zastanawiac czy autobus jedzie wypelniony po dach, bo jak nie, to kasujemy
pozdrawiam
Sam chciałbym wiedzieć.rufio198 pisze:To na co jeszcze czekamy?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- MeWa
- Cukiereczek
opinie ZTM-u, a nie swoje - takie jego zadanie.rufio198 pisze:To w końcu pan Niedorzecznik swoją opinie wyraził czy ZTM ? Bo jeżeli swoja to powinien ktos Mu porządnie natrzec uszu.MZ pisze:Akurat od tego są inni ludzie, a rzecznik ma być tylko wyrazicielem opinii ZTM do mediów (podkreślam: opinii ZTM, a nie swojej własnej).
linia 19 spełnia "niezwykle istotne funkcje społeczne", niczym kilka innych połączeń: 32 z Ochoty na Pragę czy 8 skręcająca w Grochowską...MisiekK pisze: To na co jeszcze czekamy?
[ Dodano: Wto 18 Lis, 2008 01:06 ]
może wytłumaczył, a nie zostało zacytowane? Rzecznik nie decyduje o tym, co z jego wypowiedzi zostanie zacytowane.rufio198 pisze:może byłby uprzejmy spróbowac wytłumaczyć to ludziom
w pół dnia coś wymyślić, a może od nowa pisać skomplikowany program dla sygnalizacji?rufio198 pisze:Zreszta likwidowac 6 o która jak można było sie spodziewac będzie awantura mozna było pomysleć co zrobić żeby się zmieściła na Rondzie Babka bez konieczności przebudowy w/w ronda.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Piszesz aby pisać czy wiesz o czym piszesz? Bo akurat 8 na Grochowskiej widzę codziennie i powietrza to ona nie woziMeWa pisze:..czy 8 skręcająca w Grochowską...
MeWa pisze:może wytłumaczył, a nie zostało zacytowane? Rzecznik nie decyduje o tym, co z jego wypowiedzi zostanie zacytowane.rufio198 pisze:może byłby uprzejmy spróbowac wytłumaczyć to ludziom
A o stylu wypowiedzi słyszałes?
Ok - przyznaje że pół dnia to mało , ale o tym że ten wiadukt sie sypie było wiadomo nie od 08.11 tylko juz wczesniej. A jak juz popełniono bład to nie iśc w zaparte jak to dobrze pasażerowie mają i nie wiedzieć czemu marudzą, tylko postarac sie wytłumaczyć. Tak jak pisałem - nie każdy jest z wyształcenia specem od ruchu w mieście i każdy czyta Wawkom, zeby wiedziec czemu jest tak a nie inaczej.MeWa pisze:w pół dnia coś wymyślić, a może od nowa pisać skomplikowany program dla sygnalizacji?rufio198 pisze:Zreszta likwidowac 6 o która jak można było sie spodziewac będzie awantura mozna było pomysleć co zrobić żeby się zmieściła na Rondzie Babka bez konieczności przebudowy w/w ronda.
-
geograf_OSU
pol dnia na decyzje? przeciez to nie jest trudne, aby pogodzic wszystkich, np. tak:
6 Metro Mlociny-...-Popieluszki-Babka-Gdanski-...-Goclawek
18 Zeran FSO-...-Pulawska-Wyscigi
36 zawieszenie
polaczenie Zoliborza/Bielan z Praga jest? Jest
zastepstwo za 36 z pulawskiej do stawek jest? Jest
zwiekszenie ilosci brygad przez Babke w porownaniu z istniejacych ukladem z 36 jest? Nie ma.
Moze wtedy 14 by tak duzo much nie wozila na pulawskiej
6 Metro Mlociny-...-Popieluszki-Babka-Gdanski-...-Goclawek
18 Zeran FSO-...-Pulawska-Wyscigi
36 zawieszenie
polaczenie Zoliborza/Bielan z Praga jest? Jest
zastepstwo za 36 z pulawskiej do stawek jest? Jest
zwiekszenie ilosci brygad przez Babke w porownaniu z istniejacych ukladem z 36 jest? Nie ma.
Moze wtedy 14 by tak duzo much nie wozila na pulawskiej
- Petroniusz
Wtedy podniesie się krzyk, że zabrano połączenie Broniewskiego z Pragą, że 103 ma wrócić i tak dalej. ZAWSZE jakaś zmiana powoduje, że ktoś jest (w ten czy inny sposób) poszkodowany.rufio198 pisze:Niesmiało zaproponuje inne rozwiązanie - wydłuzyć 19 do Nowego Bemowa lub Koła , 28 do piachu , 6 wraca do kursowania.
Ale jak znam zycie zaraz zostane zakrzyczany że brak brygad , miejsca na Wilanowskiej itp.