501 koĹczy w kursach "f" na Pl. Konstytucji
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
Nie myślałem o tworzeniu nowej linii, ale raczej o czymś pośrednim. Rozkład na przystanku jeden (501 i 501 bis), w opisie "f" że to kurs skrócony, oznaczony jako "bis" i "bis'em" oznaczony tabor. Zamiast żółtych tablic.Dęboszczak pisze:bzdura. pasażerowie wolą korzystać z linii, które jeżdżą często. Dechy zjazdowe na 501 są, wozy z wyświetlaczem pokazują Pl. Konstytucji, pasażerowie wiedzą o co chodzi (już się nauczyli). Żadnego mnożenia linii. "fki" wracają od 1.09.TGM pisze:I to by było dobre.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Solaris
Dęboszczak pisze:wozy z wyświetlaczem pokazują Pl. Konstytucji, pasażerowie wiedzą o co chodzi (już się nauczyli)
Element przewozowy:
To pan/pani nie jedzie dalej
Pan/i kierowca:
Jest napisane z przodu Zjazd do zajezdni, a także tablice z informacją, gdzie jest ostatni przystanek
Element przewozowy:
czyżby szykowało nam się 116 A i 501 A?
http://transinfo.pl/text.php?id=20993&from=mail
http://transinfo.pl/text.php?id=20993&from=mail
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Czteroznakowe numery linii będą jednak nie co przydługie
Oczywiste jest to, że najlepszym rozwiązaniem będzie powrót do rodzin linii...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tylko że to powoduje rozbicie rozkładów.
Ja bym był raczej za zachowaniem kursów skróconych, ale z odpowiednimi oznaczeniami zewnętrznymi (a choćby 501A lub 501bis). Istotne jest, by formalnie była to nadal jedna linia...
Ja bym był raczej za zachowaniem kursów skróconych, ale z odpowiednimi oznaczeniami zewnętrznymi (a choćby 501A lub 501bis). Istotne jest, by formalnie była to nadal jedna linia...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jeśli 116A nie spowoduje rozbicia rozkładu to po co się w ogóle bawić w wymyślanie takich tworówBastian pisze:Tylko że to powoduje rozbicie rozkładów.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
wg mnie pomysł ze 116A nie jest zły, ale pod warunkiem że nie bedzie to traktowane jako oddzielna linia tylko wariant. rozkład pokazywałby wówczas 116, 116A a nie byłyby to dwa oddzielne rozkłady.
natomiast juz sam fakt zastosowania numeru z dodatkiem A dawałby jasny komunikat pasażerowi że jedzie wariant skrócony danej linii
natomiast juz sam fakt zastosowania numeru z dodatkiem A dawałby jasny komunikat pasażerowi że jedzie wariant skrócony danej linii
PURA VIDA!