Tabor KMŁ
przegubowiec pisze: 08-11-2008 • W końcu stało się! Prezentowany na Transexpo ex-bydgoski odkurzacz, w malowaniu podejrzanie podobnym do łomiankowskiego, po gruntownym NG dotarł do Łomianek. Póki co będzie testowany do 14 listopada. Wczoraj wyjechał na poranny kurs Ł-ki obsługiwany normalnie przez Ikarusa.
- Drivter1234
Widziałem go dzisiaj, tuż przed 9, na skrzyżowaniu Marymonckiej z Podleśną. Zastanawiałem się, czy aby nie założyć tematu o zagadkach autobusowych
ale zagadka sama się wyjaśniła 
A co do samego autobusu to bardzo fajnie wygląda
Nie obraziłbym się jakby kilka takich po Warszawie jeździło
A co do samego autobusu to bardzo fajnie wygląda
Nie obraziłbym się jakby kilka takich po Warszawie jeździło
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
Łomianki chyba się jednak nie zdecydowały - rano nadal jeździ przegubowy ikarus, a stronce ZNS ogłoszenie o sprzedaży odkurzacza:
http://www.zns.com.pl/index.html
http://www.zns.com.pl/index.html
Ale ten ich Ikarus (przegub) to już długo nie pociągnie. Nowy autobus wielkopojemny przydał by się łomiankom 
Jakiś idiota odpowiedzialny za tabor w KMŁ stwirdził dziś że nie potrzeba im przegubów. Przecież 2 wozy 12m są kosztowniejszy niż jeden przegub
.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Jeżeli mają równą częstotliwosć w szczycie (co 9 minut) na solówki, to po co im nowy przegub? Żeby robił jedno kółko rano w dni powszednie, w roku szkolnym, tak jak ten obecnie? Chyba szkoda wywalonych w błoto pieniędzy.Filip7370 pisze:Jakiś idiota odpowiedzialny za tabor w KMŁ stwirdził dziś że nie potrzeba im przegubów. Przecież 2 wozy 12m są kosztowniejszy niż jeden przegub.
Nie, Łomianki potrzebują busu przegubowego. Nie tylko zastąpił by w szczycie porannym Ikarusa. Rano śmigał by 3 lub 4 kółka, i po południu (godz. 15/16/17) na kilka kółek.
Znacząco poprawiło by to komfort podróży pasażerów.
Generalnie przy tym takcie wystarczają solówki.Filipinho pisze:Nie, Łomianki potrzebują busu przegubowego. Nie tylko zastąpił by w szczycie porannym Ikarusa. Rano śmigał by 3 lub 4 kółka, i po południu (godz. 15/16/17) na kilka kółek.
Poza tym dodatek w porannym szczycie jest w stanie zrobić ledwie dwa kółka, które ze względu na korki trwają do dwóch godzin.
Więc decyzja Łomianek jest ok. - zostajemy przy solówkach.