SKM w Warszawie

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
humptyangel
Kontakt:

Post autor: humptyangel » 16 gru 2008, 0:05

Premo pisze:To ty gadasz głupoty. Jaka linia Lotniskowa?
Na tym forum się pisze, a nie gada, to pierwsza sprawa. Drugie, odczytaj kontekst w jakim pisał Bucefał:
Pięć podwójnych składów zyska też Szybka Kolej Miejska kursująca między Pruszkowem a Sulejówkiem-Miłosną.

I dobrze, bo już zacząłem się zastanawiać,po co w ogóle płacić
za to SKM, skoro KM jeździ rano co 2 minuty? Po to, aby SKM mogło kupić super nowoczesne składy na lotnisko, którymi będą jeździć głównie obcorkajowcy?

Miejmy nadzieję, że to będą komfortowe, klimatyzowane i ciche składy
z wygodnymi fotelami. :-k
Zakładając, że mam do czynienia z nad wymiar inteligentnymi współdyskutantami, zakładam też, iż stosują oni zasady poprawnej składni zdania i tekstu - zatem zdanie końcowe z powyższego cytatu (Miejmy nadzieję, że [...]) odnosi się do zdania wcześniejszego traktującego o "nowoczesnych składach na lotnisko". Na tym wnioskowaniu oparłem swoje stwierdzenie, iż piszesz nieprawdę. Nie wczytując się w teść postu Bucefała popełniłeś błąd w postaci niepoprawnej interpretacji jego wpisu, na co zwróciłem Ci uwagę. Chyba, że Bucefał Tobie osobiście interpretuje swoje wpisy i przekazał Ci informacje, że ostanie zdanie z wyżej cytowanej wypowiedzi dotyczy zdania pierwszego. W tym wypadku ma to sens, ale tylko dla osoby znającej intencje autora.
Resztę pozostawiam ocenie forumowiczów.

W przeciwieństwie do Ciebie jak popełnię błąd potrafię się do niego przyznać.

Wracając do tematu, bo poleciałem w boczną uliczkę. Już kilka razy w branży spotkałem się, że EN57 tzw. "jugole" co KM ich nie chciało (jak Wanda Niemca ;-) ) trafią do SKM.
Wątpię, że łatwo byłoby dostać coś poprzez wypożyczenie, gdyż ze źródła wiem, że SKM3miasto też nie była chętna wypożyczyć żółtka. Poza tym za kupnem kilbli po modernizacji na dłuższą metę przemawiają względny ekonomiczne.

[ Dodano: Wto 16 Gru, 2008 00:08 ]
rufio198 pisze:Pierwotnie mówiło sie że to dla KM. 2 sztuki 57- to pewne i 2 sztuki 71 - to prawdopodobnie.
Dokładnie to samo się dowiedziałem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
Obrazek
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji

Bucefał

Post autor: Bucefał » 16 gru 2008, 9:40

humptyangel pisze:
Premo pisze:To ty gadasz głupoty. Jaka linia Lotniskowa?
Na tym forum się pisze, a nie gada, to pierwsza sprawa. Drugie, odczytaj kontekst w jakim pisał Bucefał:
Pięć podwójnych składów zyska też Szybka Kolej Miejska kursująca między Pruszkowem a Sulejówkiem-Miłosną.

I dobrze, bo już zacząłem się zastanawiać,po co w ogóle płacić
za to SKM, skoro KM jeździ rano co 2 minuty? Po to, aby SKM mogło kupić super nowoczesne składy na lotnisko, którymi będą jeździć głównie obcorkajowcy?

Miejmy nadzieję, że to będą komfortowe, klimatyzowane i ciche składy
z wygodnymi fotelami. :-k
Zakładając, że mam do czynienia z nad wymiar inteligentnymi współdyskutantami, zakładam też, iż stosują oni zasady poprawnej składni zdania i tekstu - zatem zdanie końcowe z powyższego cytatu (Miejmy nadzieję, że [...]) odnosi się do zdania wcześniejszego traktującego o "nowoczesnych składach na lotnisko". Na tym wnioskowaniu oparłem swoje stwierdzenie, iż piszesz nieprawdę. Nie wczytując się w teść postu Bucefała popełniłeś błąd w postaci niepoprawnej interpretacji jego wpisu, na co zwróciłem Ci uwagę. Chyba, że Bucefał Tobie osobiście interpretuje swoje wpisy i przekazał Ci informacje, że ostanie zdanie z wyżej cytowanej wypowiedzi dotyczy zdania pierwszego. W tym wypadku ma to sens, ale tylko dla osoby znającej intencje autora.
Resztę pozostawiam ocenie forumowiczów.

W przeciwieństwie do Ciebie jak popełnię błąd potrafię się do niego przyznać.

Wracając do tematu, bo poleciałem w boczną uliczkę. Już kilka razy w branży spotkałem się, że EN57 tzw. "jugole" co KM ich nie chciało (jak Wanda Niemca ;-) ) trafią do SKM.
Wątpię, że łatwo byłoby dostać coś poprzez wypożyczenie, gdyż ze źródła wiem, że SKM3miasto też nie była chętna wypożyczyć żółtka. Poza tym za kupnem kilbli po modernizacji na dłuższą metę przemawiają względny ekonomiczne.

[ Dodano: Wto 16 Gru, 2008 00:08 ]
rufio198 pisze:Pierwotnie mówiło sie że to dla KM. 2 sztuki 57- to pewne i 2 sztuki 71 - to prawdopodobnie.
Dokładnie to samo się dowiedziałem

Myślicie, że przełamie się i spróbuje przeprosić? :-"
Umowę sprzedaży WKD parafowali przedstawiciele zainteresowanych samorządów z wyjątkiem Warszawy. Prezydent Lech Kaczyński był wtedy chory i nie zdążył ustanowić swojego pełnomocnika. Stołeczni urzędnicy mieli uzupełnić brakujący podpis w ciągu kilku dni. Nie zrobili tego przed dwa lata.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 16 gru 2008, 9:49

Nie, bo jesteś "antySKM" i "antyWKD". Jakbyś mógł to byś wszystko do Kolei Mazowieckich wrzucił.

Bucefał

Post autor: Bucefał » 16 gru 2008, 10:10

SławekM pisze:Nie, bo jesteś "antySKM" i "antyWKD". Jakbyś mógł to byś wszystko do Kolei Mazowieckich wrzucił.
Nieprawda! Jak mogę być przeciw czemuś, co pozwala mi na funkcjonowanie? Nic nie rozumiecie! Ja chcę, żeby było lepiej.

I nie wiem, czy zwróciliście uwagę, że odkąd się tu pojawiam to rzeczywiście owo lepiej następuje.. :-"
Umowę sprzedaży WKD parafowali przedstawiciele zainteresowanych samorządów z wyjątkiem Warszawy. Prezydent Lech Kaczyński był wtedy chory i nie zdążył ustanowić swojego pełnomocnika. Stołeczni urzędnicy mieli uzupełnić brakujący podpis w ciągu kilku dni. Nie zrobili tego przed dwa lata.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 16 gru 2008, 10:35

Bucefał pisze: I nie wiem, czy zwróciliście uwagę, że odkąd się tu pojawiam to rzeczywiście owo lepiej następuje.. :-"
:bow: :bow: :bow: (BP, NMSP)
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 16 gru 2008, 10:53

Skoro są zaklinacze koni, to widać musiał objawić się na wawkomie zaklinacz komunikacyjny. Czekamy niecierpliwie na dalsze nawiedzenia na forum....
Idiokracja nas otacza

Bucefał

Post autor: Bucefał » 16 gru 2008, 15:25

ciekawe z jakich powodów taki u was drajw na poprawę samoooceny.....bo przecież normalny, zrównoważony człowiek po prostu zignorowałby takie zdanie, no-nie?! :grin:

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 16 gru 2008, 16:06

No i stało się. 2 kible z Mińska przyjechały. Oznaczenie bodajże EN57-3001+EN57-3002. Co najśmieszniejsze
PLASTIKI!!!!!
Nowe czoło, pełna modernizacja a siedzenia plastikowe. KMom w życiu by nawet na myśl nie przyszło by robić taką modernizację. Chociaż plastiki są im na rękę

TLG

Post autor: TLG » 16 gru 2008, 16:34

rufio198 pisze:A jakbys tak zrobił po swojemu?
Nie wiem czy MeWie i Bohunowi spodobałoby się to, że ktoś wpadł na ich forum i zostawił po sobie spaloną ziemię, zniszczenie i pożogę :D
Premo pisze:Nowe czoło, pełna modernizacja a siedzenia plastikowe.
Pełna modernizacja by była wtedy, gdyby dostał co najmniej rozruch chopperowy albo falownik i silniki asynchroniczne. A przypuszczam, że nie dostał.
Bucefał pisze:ciekawe z jakich powodów taki u was drajw na poprawę samoooceny
Cóż, życie takie smutne... Ja na przykład poprawiam sobie samoocenę eksterminując z Forum trolle i pacanów. I chyba niebawem znowu to zrobię.
15/12/2005-12/7/2019

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 16 gru 2008, 17:22

TLG pisze:Pełna modernizacja by była wtedy, gdyby dostał co najmniej rozruch chopperowy albo falownik i silniki asynchroniczne. A przypuszczam, że nie dostał.
To przepraszam. Modernizacja porównywalna do EN71-100. Ale to że dali plastiki przerosło moje wszelkie oczekiwania.

Awatar użytkownika
bohunu

Post autor: bohunu » 16 gru 2008, 19:00

TLG pisze:Nie wiem czy MeWie i Bohunowi spodobałoby się to, że ktoś wpadł na ich forum i zostawił po sobie spaloną ziemię, zniszczenie i pożogę :D
Mi tak, ale MeWie nie. I tak to jest jak mamy demokrację ;)

A Bucefał niechże się uspokoi i zaprzestanie głupot pisanie bo punkty dostanie.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!

przewoz

Post autor: przewoz » 16 gru 2008, 21:08

Pełna modernizacja by była wtedy, gdyby dostał co najmniej rozruch chopperowy albo falownik i silniki asynchroniczne. A przypuszczam, że nie dostał.
Oczywiście, że niedostał ,ale połączenie "bajerów" przed czoperowych z KM z plastikami wygląda smiesznie zapewne. Potem pewnie wymienią.

Adam G.

Post autor: Adam G. » 16 gru 2008, 21:10

no jechało sobie takie śmieszne EN57-3001+3002 jakoś po 15 przez Rembertów w stronę Wschodniej.

ze swojej strony dodam jeszcze na "-" dla SKM - punktualność w porównaniu do KM leży... chyba, że to akurat ja przez 2 dni miałem pecha.
noidea

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 17 gru 2008, 13:52

Adam G. pisze:dla SKM - punktualność w porównaniu do KM leży... chyba, że to akurat ja przez 2 dni miałem pecha.
Co jest śmieszniejsze czas przejazdu pomiędzy pociągami KM i SKM(Miłosna-Smródwmieście) różni się nawet o 5 minut z korzyścią dla tych pierwszych.
przewoz pisze:Potem pewnie wymienią.
To po co zakładali plastiki?

przewoz

Post autor: przewoz » 17 gru 2008, 15:24

Premo pisze:przewoz napisał/a:
Potem pewnie wymienią.

To po co zakładali plastiki?
Dali to, co mieli ;) A że KMy sporo plastików wywalają ;)
A tak w ogóle to pytanie do ZNTK i SKM.

ODPOWIEDZ