Na tym forum się pisze, a nie gada, to pierwsza sprawa. Drugie, odczytaj kontekst w jakim pisał Bucefał:Premo pisze:To ty gadasz głupoty. Jaka linia Lotniskowa?
Zakładając, że mam do czynienia z nad wymiar inteligentnymi współdyskutantami, zakładam też, iż stosują oni zasady poprawnej składni zdania i tekstu - zatem zdanie końcowe z powyższego cytatu (Miejmy nadzieję, że [...]) odnosi się do zdania wcześniejszego traktującego o "nowoczesnych składach na lotnisko". Na tym wnioskowaniu oparłem swoje stwierdzenie, iż piszesz nieprawdę. Nie wczytując się w teść postu Bucefała popełniłeś błąd w postaci niepoprawnej interpretacji jego wpisu, na co zwróciłem Ci uwagę. Chyba, że Bucefał Tobie osobiście interpretuje swoje wpisy i przekazał Ci informacje, że ostanie zdanie z wyżej cytowanej wypowiedzi dotyczy zdania pierwszego. W tym wypadku ma to sens, ale tylko dla osoby znającej intencje autora.Pięć podwójnych składów zyska też Szybka Kolej Miejska kursująca między Pruszkowem a Sulejówkiem-Miłosną.
I dobrze, bo już zacząłem się zastanawiać,po co w ogóle płacić
za to SKM, skoro KM jeździ rano co 2 minuty? Po to, aby SKM mogło kupić super nowoczesne składy na lotnisko, którymi będą jeździć głównie obcorkajowcy?
Miejmy nadzieję, że to będą komfortowe, klimatyzowane i ciche składy
z wygodnymi fotelami.![]()
Resztę pozostawiam ocenie forumowiczów.
W przeciwieństwie do Ciebie jak popełnię błąd potrafię się do niego przyznać.
Wracając do tematu, bo poleciałem w boczną uliczkę. Już kilka razy w branży spotkałem się, że EN57 tzw. "jugole" co KM ich nie chciało (jak Wanda Niemca
Wątpię, że łatwo byłoby dostać coś poprzez wypożyczenie, gdyż ze źródła wiem, że SKM3miasto też nie była chętna wypożyczyć żółtka. Poza tym za kupnem kilbli po modernizacji na dłuższą metę przemawiają względny ekonomiczne.
[ Dodano: Wto 16 Gru, 2008 00:08 ]
Dokładnie to samo się dowiedziałemrufio198 pisze:Pierwotnie mówiło sie że to dla KM. 2 sztuki 57- to pewne i 2 sztuki 71 - to prawdopodobnie.