Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w komunikacji

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

bart235
Zbanowany

Post autor: bart235 » 10 sty 2009, 16:58

to linia autobusowa bedzie jeździć?bo dzis na przystankach widziłałem rozkłady
Bartosz Adamski

W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 10 sty 2009, 17:05

bart235 pisze:to linia autobusowa bedzie jeździć?bo dzis na przystankach widziłałem rozkłady
Tutaj masz bardzo dokładną i widoczną wiadomość dotyczącą kursowania linii specjalnej 917.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Walas

Post autor: Walas » 10 sty 2009, 17:16

mateusz72 pisze:
bart235 pisze:to linia autobusowa bedzie jeździć?bo dzis na przystankach widziłałem rozkłady
Tutaj masz bardzo dokładną i widoczną wiadomość dotyczącą kursowania linii specjalnej 917.
A szkoda. Myslałem, że się nią przejadę. Głupia pogoda!!!!!
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 10 sty 2009, 21:53

Walas pisze:A szkoda. Myslałem, że się nią przejadę. Głupia pogoda!!!!!
A co tu ma pogoda do rzeczy?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
8917

Post autor: 8917 » 10 sty 2009, 23:10

Skoro M4/W jest brygadą "Wawkomową" jedynie z nazwy to znaczy, że: Nie będzie żadnej promocji (plakatów, wafelków, itp.), systemu identyfikacji forumowiczów (zresztą w tamtym roku na ostatnim kółku naklejek już zabrakło...) a całą obsługę zapewni KMKM? :> Jeżeli naprawdę tak jest, to dość słabo w tym roku to wymyśliliście... :roll:
Pozdrawiam.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 10 sty 2009, 23:15

8917 pisze:całą obsługę zapewni KMKM?
Nie...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 sty 2009, 23:19

8917 pisze:całą obsługę zapewni KMKM?
Jeśli chodzi o obsługę konduktorską, taki był w tym roku wymóg. A większość modteamu do KMKM nie należy, więc funkcje te będą pełnić "wawkomowi" klubowicze.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Petroniusz

Post autor: Petroniusz » 11 sty 2009, 0:24

rufio198 pisze:A co tu ma pogoda do rzeczy?
Ma, i to sporo. Niskie temperatury (a w nocy mróz) oznaczają solenie jezdni, co dość niekorzystnie wpływa na karoserię pojazdów. Liczyliśmy, że pogoda okaże się łaskawsza, ale przeliczyliśmy się.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 11 sty 2009, 0:57

8917 pisze:Nie będzie żadnej promocji (plakatów, wafelków, itp.), systemu identyfikacji forumowiczów (zresztą w tamtym roku na ostatnim kółku naklejek już zabrakło...) a całą obsługę zapewni KMKM? :> Jeżeli naprawdę tak jest, to dość słabo w tym roku to wymyśliliście... :roll:
miejsce na oddolne inicjatywy :) Forum to nie moderatorzy, a wszyscy użytkownicy.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 11 sty 2009, 8:41

Petroniusz pisze:
rufio198 pisze:A co tu ma pogoda do rzeczy?
Ma, i to sporo. Niskie temperatury (a w nocy mróz) oznaczają solenie jezdni, co dość niekorzystnie wpływa na karoserię pojazdów. Liczyliśmy, że pogoda okaże się łaskawsza, ale przeliczyliśmy się.
Masz racje ale....gdyby MZA tylko liczyło na łaskawszą pogodę to też by nie jeździło przy obecnej pogodzie. Istnieją pewnie farby/ lakiery zabezpieczające przed czymś takim. W tym wypadku to raczej wina mizerii finansowej KMKM niż pogody, bo domyślam się że takie zabezpieczenia pieruńsko drogo kosztują.
W sumie jak autobusy mają ulec zniszczeniu to i lepiej że nie wyjadą. Choć trochę szkoda.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 11 sty 2009, 8:52

Za moment idę się zbierać do kwestowania :) M2/W. Wspierajcie walkę ze schorzeniami onkologicznymi, pomyślnej pogody, pomyślnych ludzi... po prostu szczęścia :)

kajo

Post autor: kajo » 11 sty 2009, 17:04

We Wrocławiu bodajże pobito rekord zapełnienia Ikarusa - 320 osób
Info: Radio Tok FM
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

arsenian

Post autor: arsenian » 11 sty 2009, 19:06

Ta cała akcja pana Owsiaka trwająca od 17 nlat nie ma sensu i jest bardziej kosztowna niż przynosi zysk. Cyba ze jemu samemu. Angażuje on kilka tysięcy młodziezy którzy lataja z puszkami i żebrzą od ludzi pieniądze. Miedzy innymi w tramwajach i autobusach. Lepiej by zrobił gdyby jego akcja skierowana została na poprawe leczni9ctwa w ogóle, zeby ludzie mogli dostać sie do specjalistów nie czekajac na przyjecie po pół roku i dłuzej. Lepsze od jego okrzyczanej akcji (wielka orkiestra swiatecznej pomocy?) są małe kapele codziennej pomocy. Małe jest piekne. I nie okrzyczane tylko skromne ale przynoszące wiecej pozytku w codziennym działaniu niz ta jego coroiczna akcja która kosztuje du zo pieniedzy wszystkich podatników.

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 11 sty 2009, 19:48

arsenian pisze:Ta cała akcja pana Owsiaka trwająca od 17 nlat nie ma sensu i jest bardziej kosztowna niż przynosi zysk. Cyba ze jemu samemu. Angażuje on kilka tysięcy młodziezy którzy lataja z puszkami i żebrzą od ludzi pieniądze. Miedzy innymi w tramwajach i autobusach. Lepiej by zrobił gdyby jego akcja skierowana została na poprawe leczni9ctwa w ogóle, zeby ludzie mogli dostać sie do specjalistów nie czekajac na przyjecie po pół roku i dłuzej. Lepsze od jego okrzyczanej akcji (wielka orkiestra swiatecznej pomocy?) są małe kapele codziennej pomocy. Małe jest piekne. I nie okrzyczane tylko skromne ale przynoszące wiecej pozytku w codziennym działaniu niz ta jego coroiczna akcja która kosztuje du zo pieniedzy wszystkich podatników.

Pierwsza rzecz, czy dokładasz się regularnie do "małych" nie rozkrzyczanych instytucji charyatywnych ?
Po drugie, czy jakby Twojemu dziecku (które masz albo będziesz miał) sprzęt z WOŚP uratował życie to czy gadałbyś tak samo ?

Nie chcę odpowiedzi na te pytania na forum, ale zastanów się i pomyśl chwile, że Owsiak raczej 17 lat nie robiłby WOŚPu dla tego, żeby się pokazać.
Co do moich odczuć to nieznoszę takich charakterów jaki przedstawiłeś w swoim poście. Mój Dziadek też tak krzyczy, że pewnie nic nie robi, że wszystko na Woodstock, a jednak za ponad 100 mld USD sprzętu zakupili. Pomyśl chwile, a nie pieprzysz głupoty.

Życie nie znosi próżni, zawsze będzie ktoś komu nawet najbardziej szczytny cel nie będzie odpowiadał.

EOT
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 11 sty 2009, 19:59

arsenian pisze:Ta cała akcja pana Owsiaka trwająca od 17 nlat nie ma sensu i jest bardziej kosztowna niż przynosi zysk. Cyba ze jemu samemu. Angażuje on kilka tysięcy młodziezy którzy lataja z puszkami i żebrzą od ludzi pieniądze
No bo jak państwo ma w nosie pacjenta i daje na służbę zdrowia grosze i leczą nas urządzeniami-gratami...

ODPOWIEDZ