Bastian pisze:Jak skłonisz mieszkańców Wawra do tego, by nie wyściubiali nosa poza swoją stronę torów, a radnych przekonasz, by symetrycznie po każdej umieścili usługi, przychodnie, szkoły i inne takie, łącznie z wytyczeniem miejsca pod cmentarz w Zagóżdżu, to porozmawiamy. Jak chcesz dowozić Radość do szkoły na Bajkową, a Zerzeń do Międzylesia, nie przekraczając torów?
119[130] czy 147 powinno zostać przez tory w Międzylesiu, chodziło mi bardziej o pozostałe planowane linie czyli 161 i 305.
A z szkołą na Bajkowej to jakiś dogmat, przecież mają swoją szkołę na Wilgi po wschodniej stronie i to Gimnazjum. Mimo wszystko nie chcę zabierać 161 z przejazdu przez tory w Radości. Tylko przejazd w Międzylesiu powoduje problem, a budowę przesunęli na dalszy termin
Bastian pisze:Ile czasu ludzie męczyli, by 147 nie zwiedzało Radości. Znaczy - przez te tory przejeżdżają jacyś ludzie?
Czy ja wiem może z 10-15 co najwyżej .
Bastian pisze:Myślmy logicznie, albo poprawimy komunikację na całym ciągu Zwoleńska - Żegańska - al. Dzieci Polskich, albo zrobimy ją po obu stronach na przyzwoitym poziomie, ale kosztem 147. Na jedno i drugie brygad się w życiu nie znajdzie. A wtedy dopiero byłby płacz, że ZTM się uparł wszystkich wsadzić w kolej, a na drugą stronę torów można tylko dojść piechotą.
Myślę logicznie, dlatego trzeba wprowadzić jakie zmiany do tego projektu, żeby go przepchnąć. Chociaż fakt lepszych rozwiązań nie znalazłem dotychczas, dlatego się pytałem, czy można coś jeszcze zmienić. A pytałem się nie bez powodu, po 20 poznamy efekty.
58 pozwoliło cicho pochować takiego eszelona, jak 405. A w czym miałoby pomóc takie 147?
Wycofanie 147 z Bronowskiej, na Kadetów wtedy 119, ale zdaje sobie sprawę że to nierealne.
Bastian pisze:A są tam jakieś niedobory miejsca w autobusach?
Nie o to chodzi.
Bastian pisze:Czyli w Błotach? Bo innej pętli w zachodnim Wawrze nie widzę i pewnie nieprędko zobaczę. Powtarzam do znudzenia: po uruchomieniu linii na Mrówczej w całym Wawrze nie będzie miejsca na zakrańcowanie ani jednej nowej linii.
Dlatego trzeba wywierać presje na władzach Wawra, żeby wyznaczyły nowe miejsce na przyszłą pętle w Wawrze Zachodnim. Przytoczę to też na spotkaniu...