Gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem.Websterek pisze:LOL. Ciekawe od kiedy Bródno i Zacisze to pola kapusty o.0patryk148 pisze: do kogoś o co pisał o 407 i 527 (przed 2005 r. tam gdzie mieszkasz / jeździsz były zapewne pola kapusty, wiec komunikacja siłą rzeczy jest lepsza)
[Historia] Jaki ukĹad komunikacyjny byĹ najlepszy?
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przeczytaj jeszcze raz, uwaznie. W skrocie - nic dziwnego, ze przed 2005 nie bylo 527, skoro nie bylo np. Derbów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Cmentarne 2xx (czerwone), nocne 6xx, dzienne 1xx, zastępcze 2xx (czarne), bisówki 3xx.
...a teraz to jest kilka dziennych 2xx, a można przecież upchać do końca 1xx, jest kilka niewykorzystanych numerów, poza tym jest kilka bezsensownych linii 3xx i kilka bezsensownych kursów np 120, zamiast w to miejsce dać 120 i 120bis czyli 320
...a teraz to jest kilka dziennych 2xx, a można przecież upchać do końca 1xx, jest kilka niewykorzystanych numerów, poza tym jest kilka bezsensownych linii 3xx i kilka bezsensownych kursów np 120, zamiast w to miejsce dać 120 i 120bis czyli 320
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tia... 109, 113, 128, 143. Cztery numery do obsadzenia 201, 202, 203, 204, 206, 207, 208, 210, 211 i 220, nie licząc przyszłych kolejnych. Rozumu nie gratuluję.arsenian pisze:...a teraz to jest kilka dziennych 2xx, a można przecież upchać do końca 1xx, jest kilka niewykorzystanych numerów
BTW Jakoś trzeba było policzyć nowe linie utworzone w zeszłym roku i wyszło ich zdrowo ponad 20. Z wyjątkiem 411 wszystko z dala od centrum, z wyjątkiem 211 wszystko dojeżdżające do komunikacji szynowej
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Tja, tylko mi chodzi o stwierdzenie dot. niby mojego miesca zamieszkania. To, że na Derbach i Skarbka z Dziur jest dalej wieś, owszem. Jednak Bródno / Zacisze zadupiem było jakieś 30 lat temu. O to mi chodzi.Glonojad pisze:Przeczytaj jeszcze raz, uwaznie. W skrocie - nic dziwnego, ze przed 2005 nie bylo 527, skoro nie bylo np. Derbów.
I to jest najgorsze - nie można się nawet przyczepić do tego, że rozdrabnia się poszczególne linieBastian pisze:Jakoś trzeba było policzyć nowe linie utworzone w zeszłym roku i wyszło ich zdrowo ponad 20. Z wyjątkiem 411 wszystko z dala od centrum, z wyjątkiem 211 wszystko dojeżdżające do komunikacji szynowej
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Co za argumentWebsterek pisze:Ja głosowałem na lata 05 - 08, ponieważ w 2007 stworzyli mi twór pt. 407, który we wrześniu zamienił się 527.Teraz korzystam z w/w dzień w dzień.
Jeśli chodzi o mnie to lata 2001 - 2003 ze względu na to, że:
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
201 ? linia zbędna. Zamiast niej można było wprowadzić 149 po drobnej korekcie.Bastian pisze:Tia... 109, 113, 128, 143. Cztery numery do obsadzenia 201, 202, 203, 204, 206, 207, 208, 210, 211 i 220, nie licząc przyszłych kolejnych..arsenian pisze:...a teraz to jest kilka dziennych 2xx, a można przecież upchać do końca 1xx, jest kilka niewykorzystanych numerów
202 ? linia zbędna. Co najwyżej powinna to być linia typu 3xx kursująca w dni nauki szkolnej.
203 ? linia zbędna. Zamiast niej mozna było skierowac do Fortu 106. Po co dwie linie (106 i 114) do UKSW ?
204 ? linia zbędna. Zamiast niej mozna było wprowadzić do Derbów i na Juranda ze Spychowa 132 dwukierunkowo.
206 ? linia zbędna. Zwłaszcza o tak wysokiej częstości na odolany. Poprzednie 177 na Odolanach sprawdzało sie bardziej niz obecny muchowóz 206.
207 ? linia zbędna. Zamiast niej dobrze prosperowałaby przedłuzona 194 (wycofana z Gołabek, w jej zamian na Gołąbki 149).
208 ? linia zbędna. Zamiast niej trzeba było skierowaś od skrzyzowania Dickensa z Grójecką 157 jednokierunkowo przez Włodarzewską, Jerozolimskie, Bitwy Warszawskiej, Grójecka do Dickena i dalej z powrotem porzez Rakowiec na Gwiaździstą.
210 ? linia zbędna. Do całkowitego odstrzału.
211 ? linia zbedna. Należało po prostu wprowadzić od Nowodworów do Dąbrówki Wiślanej 516.
220 ? linia zbędna. Trzeba było wydłużyć 154. Tylko to, nic więcej.
222 ? linia zbędna. Trzeba było połączyć ja w jeden twór ze 160. (Targówek i tak ma dwa bezpośrednie połączenia z Centrum 512 i 517).
Tu akurat mamy REMIS.Bastian pisze: Rozumu nie gratuluję.
Ja o twoim a ty o moim mamy jednakowe zdanie.
Jak czytam niektóre twoje wypiski to mam wrażenie ze jesteś głupiomądry.
A oto kilka przykładów twojej głupiomądroty:
TGM pisze:Co za bzdury... Co niby dubluje 130?
Jak ty to nazywasz dublem 130 to zadaj sobie pytanie czyim ty jestes dublem ?Bastian pisze:517, 127, 19, 167, 172, 116. Mało?
Według ciebie pawcio napisał o "nibach" ?Bastian pisze:Jakie niby?pawcio pisze:Szamot ma zdanie nieco odmienne na temat rezerw przepustowości na DWC.
Wariata z siebie strugasz ?Bastian pisze:Stojącego?Łukasz pisze:Ilekroć nie jadę do Arkadii z Pragi, to nie ma wolnego miejsca.
Stojącego?Łukasz pisze:Ilekroć nie wracam z Ronda Radosława, to nie ma wolnego miejsca.
I tak mógłbym jeszcze mnożyć.
Ale tymczasem wystarczy.
-
desert_eag
Abstrahując od sensowności 106 na Młocinach, zwłaszcza z nową częstotliwością, to takie 106 nie obsłużyłoby Bemowa. A wiesz, po co ma (miała) być ta linia?arsenian pisze:skierowac do Fortu 106. Po co dwie linie (106 i 114) do UKSW ?
Normalnej szerokości tabor nie przejedzie po Włodarzewskiej. Byłeś tam kiedyś?arsenian pisze:208 ? linia zbędna.
Jak wyżej.arsenian pisze:211 ? linia zbedna.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!