Drugi wjazd do Lasu Bielańskiego

Moderator: Wiliam

Kostek

Post autor: Kostek » 21 sty 2009, 17:40

Domino2001 pisze:Lindleya to jest w innym miejscu Warszawy.
oczywiście - chodziło mi o Lindego:)

ale zapominamy, że Dewajtis nie leży w centrum, jak np. UW czy SGH, gdzie jest wspaniały dojazd.
Na Dewajtis trzeba jakoś dojechać. Owszem jest metro w pobliżu, ale od metra jest jeszcze około 5 przystanków tramwajowych. Po drodze jest szpital bielański, AWF, wiele osiedli mieszkaniowych - w sumie dużo ludzi. No i teraz chciałem się zapytać, jak tutaj ograniczyć dojazd samochodem prywatnym na uczelnie? Czyli dojechać w ścisku tramwajem/ autobusem i dalej prawie kilometr dreptać dróżką leśną do szkoły? Przepraszam, ale to są brednie. Ktoś kto o tym mówi chyba nigdy tamtędy w zimie nie chadzał...

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 22 sty 2009, 9:35

Alternatywnym rozwiązaniem dojścia z Dewajtis do metra jest spacer kilkuminutowy wzdłuż Lindego do metra Wawrzyszew :)
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

pjok-79

Post autor: pjok-79 » 26 sty 2009, 8:09

Kostek pisze:
Domino2001 pisze:Lindleya to jest w innym miejscu Warszawy.
oczywiście - chodziło mi o Lindego:)

ale zapominamy, że Dewajtis nie leży w centrum, jak np. UW czy SGH, gdzie jest wspaniały dojazd.
Na Dewajtis trzeba jakoś dojechać. Owszem jest metro w pobliżu, ale od metra jest jeszcze około 5 przystanków tramwajowych. Po drodze jest szpital bielański, AWF, wiele osiedli mieszkaniowych - w sumie dużo ludzi. No i teraz chciałem się zapytać, jak tutaj ograniczyć dojazd samochodem prywatnym na uczelnie? Czyli dojechać w ścisku tramwajem/ autobusem i dalej prawie kilometr dreptać dróżką leśną do szkoły? Przepraszam, ale to są brednie. Ktoś kto o tym mówi chyba nigdy tamtędy w zimie nie chadzał...
Ścisk w tramwaju na Marymonckiej? A w którym?
"Żyj!- krzyknęła nadzieja...bez Ciebie nie potrafię - odparło cicho życie..."

ODPOWIEDZ