Planowe zmiany tymczasowe w funkcjonowaniu metra
Moderator: JacekM
Na Ratuszu-Arsenale będzie wykorzystywany peron zachodni ?
I gdzie tam pętla Z-2, po skręcie w prawo z Pl.Bankowego o kółeczko wokół Muzem Niepodległości ?
a Z-1 jaką trasą z metra Wilanowska - Puławską czy Wołoską - bo jeżeli ten pierwszy wariant to tak nieszczególnie blisko z trama do wejścia, bardziej sensowny wydaje mi się pomysł uruchomienia zastępczej linii busowej przez całą niedzielę.
Nie pamiętam czy windy na Politechnice są na głowicy północnej ?
I gdzie tam pętla Z-2, po skręcie w prawo z Pl.Bankowego o kółeczko wokół Muzem Niepodległości ?
a Z-1 jaką trasą z metra Wilanowska - Puławską czy Wołoską - bo jeżeli ten pierwszy wariant to tak nieszczególnie blisko z trama do wejścia, bardziej sensowny wydaje mi się pomysł uruchomienia zastępczej linii busowej przez całą niedzielę.
Nie pamiętam czy windy na Politechnice są na głowicy północnej ?
-
Odpowiedź w linku powyżej. Na Politechnice windy są od strony TŁ.
Wynika, że Z-2 jadąc od Centrum jedzie prosto przez Bankowy, wjeżdża na Andersa by na przystanku wysadzić ludzi do metra i tam będzie kraniec. W drogę powrotną zrobi kółko Nowolipki-Zamenhofa-Anielewicza-Andersa.
Z-1 z Wilanowskiej tak jak 4 do Ratuszowej ZOO.
Wynika, że Z-2 jadąc od Centrum jedzie prosto przez Bankowy, wjeżdża na Andersa by na przystanku wysadzić ludzi do metra i tam będzie kraniec. W drogę powrotną zrobi kółko Nowolipki-Zamenhofa-Anielewicza-Andersa.
Z-1 z Wilanowskiej tak jak 4 do Ratuszowej ZOO.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Dzięki za info.Domino2001 pisze:Odpowiedź w linku powyżej. Na Politechnice windy są od strony TŁ.
Widać, niestety ktoś nie pomyślał o osobach, które muszą korzystać z wind. Funduje się im "spacer" do tramów, do busa byłoby jednak trochę/sporo bliżej.
Podobnie z "nocnym" busem - naprawdę lepiej byłoby gdyby skręcił z Bankowego w prawo i potem nawrócił.
Ciekawe jaka będzie obsada i częstotliwość Z-2 ? Czy np. 2 x długi bus na każdy planowy kurs metra ?
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A po cóż pchać tyle tramwajów na pusto na Bródno?Domino2001 pisze: Czy nie lepiej wzmocnić 4?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
No to nawet skróconą trasę dodatkowych składów na linii 4 puścić na odcinku WYśCIGI - RATUSZOWA ZOO. Nikt jadący na Pragę nie zorientuje się od razu że Z-1 tam też pojedzie. Może jakieś inne oznaczenie:
4
RATUSZOWA ZOO
I tyle by wystarczyło.
[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 15:03 ]
A swoją drogą, to czy będzie koordynacja Z-1 z 4 w niedzielę?
4
RATUSZOWA ZOO
I tyle by wystarczyło.
[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 15:03 ]
A swoją drogą, to czy będzie koordynacja Z-1 z 4 w niedzielę?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Tylko wtedy były jeszcze linie bezpośrednie Andersa, dużo lepsze połączenie z Traktem, teraz wszystko "wisi" na metrze.Domino2001 pisze:Myślę, że częstotliwość będzie taka sama jaka była gdy przełączali tory na Marymoncie w kierunku Bielan. Wtedy zastępczy jeździł od Bielańskiej do pl. Wilsona. Były tramy i to wystarczyło. Podobnie będzie i teraz.
Ja i tak w weekend jeźdżę autem więc mało mnie to dotyczy.
Polecam:
ZTM - http://www.ztm.waw.pl/metro_prace.php
MW - http://www.metro.waw.pl/news.php?id=624 (tu także ulotka)
ZTM - http://www.ztm.waw.pl/metro_prace.php
MW - http://www.metro.waw.pl/news.php?id=624 (tu także ulotka)
Myślałem o torze, pisałem peron.MeWa pisze:z uwagi na położenie toru łącznikowego przed A-17 wydaje się to jedyną sensowną opcją, aby pociągi jeździły po torze nr 2Kra pisze:Na Ratuszu-Arsenale będzie wykorzystywany peron zachodni ?
Czy w związku z tym, jakiej częstotliwości można się spodziewać na północnym odcinku w niedzielę? Da radę utrzymać 6 minut ?
[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 16:28 ]
A rozkład Z-2 to gdzieś jest?geograf pisze:Rozkłady weekendowe co najmniej od dwóch godzin są na stronie. Sam możesz sprawdzić i sobie odpowiedzieć na pytanie.
Tak, będzie koordynacja.
ps. poprawki literówek