(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 19 lut 2009, 22:57

Aha, dzięki. Trochę mało czasu im jednak zostało. Niezbyt jednak jestem w stanie sobie ten kraniec wyobrazić, ale nic to...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 lut 2009, 22:59

Tor zawrotkowy będzie robiony w jeden dzień. Dużo go do zrobienia nie ma.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 lut 2009, 23:01

Po remoncie go zdemontują czy zostanie na wszelki wypadek :?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lut 2009, 23:01

pawcio pisze:
Glonojad pisze:o dzięki Ci, dyretkorze R., żeś nam przesunął remont z września, żeby go można było zrobić w maju...
Harmonogram jest nieco zmieniony. Femina będzie koniec czerwca i lipiec, w maju/czerwcu będzie Pl. Bankowy (zamienił stryjek siekierkę na kijek). A Kercelak od sierpnia do października.
Dlaczego ja się tego dowiaduję z forum internetowego?
PS. remontu Feminy w zeszłym roku to wywalił przez przypadek inż. Galas?
Nie. Galas się stawiał po jednej stronie, ale Witek był po drugiej. Równowagę wywalił właśnie Ruta. A potem radośnie wymienił siekierkę na kiljek. Nie widzę tu miejsca na Okopową.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 lut 2009, 23:02

Ma być na dwa miesiące.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lut 2009, 23:02

pawcio pisze:Tor zawrotkowy będzie robiony w jeden dzień. Dużo go do zrobienia nie ma.
Raczej będzie robiony dłużej, a podłączany w jeden dzień.

[ Dodano: Czw 19 Lut, 2009 23:02 ]
R-11 Kleszczowa pisze:Po remoncie go zdemontują czy zostanie na wszelki wypadek :?:
Żartujesz sobie? Bez decyzji środowiskowej, pozwolenia na budowę?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

adaszko

Post autor: adaszko » 19 lut 2009, 23:02

R-9 Chełmska pisze:Trochę mało czasu im jednak zostało.
Raczej bardzo mało ;-) .
pawcio pisze:Harmonogram jest nieco zmieniony. Femina będzie koniec czerwca i lipiec, w maju/czerwcu będzie Pl. Bankowy (zamienił stryjek siekierkę na kijek). A Kercelak od sierpnia do października.
Żeby tylko nie było jakiegoś nieoczekiwanego przesunięcia :-k

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 lut 2009, 23:03

pawcio pisze:Ma być na dwa miesiące.
To szkoda - przydałaby się tam zawrotka na stałe :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 lut 2009, 23:03

Glonojad pisze:Dlaczego ja się tego dowiaduję z forum internetowego?
Nie wiem, ale ustalenia zapadły przynajmniej trzy tygodnie temu.
Glonojad pisze:Nie widzę tu miejsca na Okopową.
Nie po to etapowany Kercelak będzie trwał do 17 X, by nie zdążyć zrobić Okopowej.

adaszko

Post autor: adaszko » 19 lut 2009, 23:05

Glonojad pisze:Żartujesz sobie? Bez decyzji środowiskowej, pozwolenia na budowę?
A tymczasowo można budować bez decyzji środowiskowej :?:

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lut 2009, 23:09

Nawet bez zgłoszenia.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 19 lut 2009, 23:10

N to może by tak zgłosić i żeby to zostało na stałe ? :> Czy niedododi ? :>

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 lut 2009, 23:10

Chyba nie ma przede wszystkim sensu.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lut 2009, 23:15

SławekM pisze:N to może by tak zgłosić i żeby to zostało na stałe ? :> Czy niedododi ? :>
Na razie TW czekają na projekt budowlany od PKP żeby zgłosić budowę na stałe toru objazdowego na Żabie. I czekają. I czekają... :p.

Załatwienie procedury na ten tor to jest około roku czasu. Nowa inwestycja. Pomijam tutaj jej uzgadnialność.

Natomiast sensu trochę ma, ale przy obecnym podejściu niektórych łebków w ZTM, koniecznie chcących wykorzystywać liniowo każdą możliwą pętlę i jeździć przez każdy możliwy rozjazd, mam wielkie opory. I nie chodzi mi o rezystory hamowania.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 19 lut 2009, 23:21

Glonojad pisze:Na razie TW czekają na projekt budowlany od PKP żeby zgłosić budowę na stałe toru objazdowego na Żabie. I czekają. I czekają... :p .
I się nie doczekają... Czasem nie wiem czy prościej go nie nie zdemontować...

ODPOWIEDZ