a ten ikarus jeszcze jeździ, czy tak jak w grudniu padł, tak do dzisiaj stoi?
Tabor KMŁ
nic nie pomyliłem, tylko nazwałem sprawę po imieniu...A te tak opluwane w innych przetsiębiorstwach Jelcze w KMŁ się jakoś dobrze sprawdzają
Również opluwane przez różne szmatławce typu Fuckt, czy SE ikarusy się jakoś od ponad 30 lat w różnych przedsiębiorstwach dobrze sprawdzają... Dlatego nie do końca rozumiem skąd wątpliwości co do stuprocentowej 'autobusowości'Filipinho pisze:A te tak opluwane w innych przetsiębiorstwach Jelcze w KMŁ się jakoś dobrze sprawdzają
blam blam blam
Nie, nie, nie, nie pozwole tak nazywać Jelcza, co by nie mówić o awaryjności daleko mu do prawdziwych "produktów autobusopodobnych" czyli białoruskiego i ukraińskiego shitu w temacie MAZ, LAZ, Bohdan czy jakoś tak.gemba pisze:W gwarze tematycznej odnosi się wyłącznie do niskowejściowych produktów spod bandery JZS
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Filip7370 pisze:Nie, nie, nie, nie pozwole tak nazywać Jelcza, co by nie mówić o awaryjności daleko mu do prawdziwych "produktów autobusopodobnych" czyli białoruskiego i ukraińskiego shitu w temacie MAZ, LAZ, Bohdan czy jakoś tak.gemba pisze:W gwarze tematycznej odnosi się wyłącznie do niskowejściowych produktów spod bandery JZS
całkowicie Cie popieram
oczywiście jechałeś nimi nieraz i dlatego możesz się o nich tak wypowiadać?Filip7370 pisze:Nie, nie, nie, nie pozwole tak nazywać Jelcza, co by nie mówić o awaryjności daleko mu do prawdziwych "produktów autobusopodobnych" czyli białoruskiego i ukraińskiego shitu w temacie MAZ, LAZ, Bohdan czy jakoś tak.
noidea
MAZ nie jeździ...on się toczy z bożą pomocą po polskich drogach... 
Jakbym był tramlogiem, to bym dawał +6 za takie puste posty-bobki oparte na zerowej wiedzy, niskim intelekcie i uprzedzeniach.MAZ nie jeździ...on się toczy z bożą pomocą po polskich drogach...
[ Dodano: 2009-02-25, 21:48 ]
13 lat temu.Premo pisze:Czy 10 lat temu robili pseudoniskopodłogowe autobusy?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Po co ta akademicka debata o Jelczu w kontekście KMŁ, wyższości nad MAZem itd.
Łomianki postawiły po prostu na unifikację pod kątem Jelcza i dużo czasu minie, zanim im się odmieni. Będą pewnie nadal kupowali gnioty po NG, może z czasem przerzucą się na miejskie Autosany, o ile takie powstaną. Epizod z trzema kilkunastoletnimi MANami raczej im nie wyszedł (dużo stoją, problem z częściami).
Łomianki postawiły po prostu na unifikację pod kątem Jelcza i dużo czasu minie, zanim im się odmieni. Będą pewnie nadal kupowali gnioty po NG, może z czasem przerzucą się na miejskie Autosany, o ile takie powstaną. Epizod z trzema kilkunastoletnimi MANami raczej im nie wyszedł (dużo stoją, problem z częściami).
Aktualny stan taboru
http://www.kmlomianki.info/index.php?bo ... busy_wykaz
http://www.kmlomianki.info/index.php?bo ... busy_wykaz