Objazdy tramwajowe 2009
Moderator: Wiliam
Ups... przepraszam, pomyliło mi się od tych cyfr, spojrzałem przez pomyłkę na pierwszą kolumnę
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- R-9 Chełmska
- MeWa
- Cukiereczek
Dzinwe te manewry z 7/28/47 - no, chyba żeby wzmocnić dojazd z Wileńskiego do Centrum... takie 7 i 47 to nawet żadnego wspólnego przystanku nie będą miało
Jakoś nie spodziewam się, żeby 47 powlało frekwencją.
Czy na moście będą dostępne dwa pasy?
Czy na moście będą dostępne dwa pasy?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Dzulikiewicz
Ja się wyrwę i zacytuję swój post sprzed miesiąca:Fikander pisze:Zaproponuj trasę bez przesiadek...Lipa pisze:OJP, patrzę i oczom nie wierzę! Z tym Pozdzamczem to chyba jakaś farsa jest. Kto do ciężkiej cholery to wymyślił, żeby jadąc z Wileńskiego do metra trzeba było się jeszcze po drodze przesiadać! Ludzi to krew zaleje jak skumają co im ZTM chce zaserwować.
Oczywiście konieczna byłaby lekka korekta krawężników na Wisłostradzie.Dzulikiewicz pisze:1. Od mostu - pod prąd w dół Nowym Zjazdem, w lewo na Wisłostradę i w lewo na Grodzką.
2. Od tunelu - Nowym Zjazdem, w lewo Wisłostradą i w lewo Grodzką pod prąd na most.
Ok, ale tak jak mówię: 7 polepszy dojazd do centrum z Wileniaka oraz z Czynszowej (rekompensata za zabrane 23 i 32). A znowu takie brygadożerne 28 powinno mieć w miarę najkrótszą trasę i nie pchać go tam, gdzie nie jest potrzebna tak mocna linia. 26 z identyczną częstotliowścią też nie jeździło aż na Gocławek.mariow pisze:co do tramów to wciaz uwazam za niepotrzebne to mieszanie 7,28,47. wg mnie optymalnie by było:
- zostawic 7 w spokoju,
- wzmocnic 28 na trasie obecnej (zmiesci sie na Goclawku skoro 24 dostaje słabsza czestotliwosc) - wystarczyłoby tez i na Grochowskiej i za 26 i za 6
- wywalic 13 calkowicie bo bedzie blokowac przy Feminie i poza tym bedzie jezdzic pustawe. a ewentualnie wzmocnic 23 do 5' na Solidarnosci
- dac krótkie 47 (całotygodniowe) Czynszowa - Kaweczynska za 13 i 32
mysle ze mniejszym kosztem byłby lepszy efekt
z Wileniaka mamy 21 i 25 - a zwieksza sie czestotliwosc tramow. poza tym nawet 28 do Goclawka co 5' i krótkie 47 plus reszta jak napisalem zuzyje mniej brygad niz to co sie obecnie proponujeLipa pisze:Ok, ale tak jak mówię: 7 polepszy dojazd do centrum z Wileniaka oraz z Czynszowej (rekompensata za zabrane 23 i 32). A znowu takie brygadożerne 28 powinno mieć w miarę najkrótszą trasę i nie pchać go tam, gdzie nie jest aż tak potrzebna mocna linia. 26 z taką samą częstotliowścią też nie jeździło aż na Gocławek.mariow pisze:co do tramów to wciaz uwazam za niepotrzebne to mieszanie 7,28,47. wg mnie optymalnie by było:
- zostawic 7 w spokoju,
- wzmocnic 28 na trasie obecnej (zmiesci sie na Goclawku skoro 24 dostaje słabsza czestotliwosc) - wystarczyłoby tez i na Grochowskiej i za 26 i za 6
- wywalic 13 calkowicie bo bedzie blokowac przy Feminie i poza tym bedzie jezdzic pustawe. a ewentualnie wzmocnic 23 do 5' na Solidarnosci
- dac krótkie 47 (całotygodniowe) Czynszowa - Kaweczynska za 13 i 32
mysle ze mniejszym kosztem byłby lepszy efekt
PURA VIDA!
No własnie o to chodzi 21 i 25, a założę się, że to by nie wystarczyło. Przyda się tu jeszcze jedna linia. Zobaczysz, że przy tak kombinowanym dojeździe do Ratusza gro osób zacznie jeździć do Centrum przez Poniatowski. A zważ jeszcze na Czynszową: nie dość że taki kocioł będą mieli "tuż za rogiem" to jeszcze chcesz im zabrać jakiekolwiek połączenie z Centrum. Przypominam: było tam 32, A Ty co im proponujesz?: linię na Kawęczyńską.mariow pisze:z Wileniaka mamy 21 i 25 - a zwieksza sie czestotliwosc tramow. poza tym nawet 28 do Goclawka co 5' i krótkie 47 plus reszta jak napisalem zuzyje mniej brygad niz to co sie obecnie proponuje
Poprawiłem się co do 23.
Te notoryczne zmiany jednak już dają się we znaki, przez tyle lat nie miałem problemów z lokalizowaniem krańców poszczególnych linii. Co za dużo to niezdrowo.
Fakt: Kawęczyńska traci, ale ma nadal 2 linie. Pomijając już tą Czynszową, to wzmocnienie Wileniaka w relacji do Centrum moim zdaniem jest potrzebne i to głównie przemawia za wydłużeniem 7. IMHO Twoje 47 na Wileniaku generowałoby tylko dodatkowych przesiadkowiczów, których i tak będą tłumy. Pozdrawiam.
Fakt: Kawęczyńska traci, ale ma nadal 2 linie. Pomijając już tą Czynszową, to wzmocnienie Wileniaka w relacji do Centrum moim zdaniem jest potrzebne i to głównie przemawia za wydłużeniem 7. IMHO Twoje 47 na Wileniaku generowałoby tylko dodatkowych przesiadkowiczów, których i tak będą tłumy. Pozdrawiam.
- Petroniusz