TVN Warszawa
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- kulikowski
-
prosper5250
Zaraz zaraz: istota DVB-T polega na tym, że można władować tysiące stacji z czego każda może jeszcze oferować gigabity dodatkowych informacji czy usług... Dlaczego więc stacja nie została dodana tylko podmieniona? I dlaczego w ogóle nie ma informacji jakie stacje znajdują się obecnie w cyfrowym przekazie naziemnym? Ostatnio kiedy robiłem test na telewizorze z MPEG-4 wyłapałem TVP i Polsat...
-
prosper5250
Od kilku dni TVN24 emitowany jest w 16:9. Wreszcie! Na dodatek mam wrażenie, że przy okazji rozpoczęli emisję z przeplotem. Nie jest to co prawda nawet minimalne HD, czyli 720p, ale spokojnie wygląda na 576p a może i więcej! TVN Warszawa to w porywach 576i, jeśli nie 480i...
Od dzisiaj pojawiła się nowa kamerka w "Ulicach". Zamontowana została na Grójeckiej i obejmuje swoim polem widzenia skrzyżowanie z Bitwy Warszawskiej 1920r. Dość często z niej korzystają.
Oprócz tego mniej widoczna nowość. Górny pasek po lewej stronie ekranu, na którym często jest napisane "Na żywo", potrafi się bezbłędnie i szybko przemieniać. Na przykład: dzisiaj w trakcie relacji z Muranowa, było na przemian: Muranów,
Na żywo
Muranów, itd. a potem momentalnie "Archiwum". To się nazywa jakość, a nie TVP Warszawa, gdzie nawet z podpisami mają duże problemy.
I jeszcze jedna sprawa. Nie wiem jak według Was, ale moim zdaniem wydań "Stolicy", które prowadzi Natasza Łysiak, nie ogląda się przyjemnie, prezenterka ciągle się zacina i dość często myli zdania. Przynajmniej dobrze, że nie prowadzi głównych wydań. Według mnie chyba najlepiej prowadzi Igor Sokołowski oraz Janusz Zadura (Witaj Warszawo), którzy nie popełniają błędów, mają poczucie humoru i potrafią coś powiedzieć sami z siebie, a nie tylko czytać z monitora... Wtedy ogląda się dużo przyjemniej
Oprócz tego mniej widoczna nowość. Górny pasek po lewej stronie ekranu, na którym często jest napisane "Na żywo", potrafi się bezbłędnie i szybko przemieniać. Na przykład: dzisiaj w trakcie relacji z Muranowa, było na przemian: Muranów,
I jeszcze jedna sprawa. Nie wiem jak według Was, ale moim zdaniem wydań "Stolicy", które prowadzi Natasza Łysiak, nie ogląda się przyjemnie, prezenterka ciągle się zacina i dość często myli zdania. Przynajmniej dobrze, że nie prowadzi głównych wydań. Według mnie chyba najlepiej prowadzi Igor Sokołowski oraz Janusz Zadura (Witaj Warszawo), którzy nie popełniają błędów, mają poczucie humoru i potrafią coś powiedzieć sami z siebie, a nie tylko czytać z monitora... Wtedy ogląda się dużo przyjemniej
Pozdrawiam.
No nic dziwnego.. muszą się pochwalić.8917 pisze:Dość często z niej korzystają.
Aczkolwiek z tego co widziałem raz kątem oka to ona jest w kiepskim miejscu ustawiona.
W końcu TVN... generalnie TVN jeśli chodzi o takie nowinki wyprzedza TVP... zresztą korzystają z techniki TVN 24.8917 pisze:To się nazywa jakość, a nie TVP Warszawa, gdzie nawet z podpisami mają duże problemy.
Owszem. Janusz Zadura jest zawsze optymistycznie nastawiony, że jak się go rano ogląda aż chce się wstawać. Więcej takich ludzi!8917 pisze:Według mnie chyba najlepiej prowadzi Igor Sokołowski oraz Janusz Zadura (Witaj Warszawo), którzy nie popełniają błędów, mają poczucie humoru i potrafią coś powiedzieć sami z siebie, a nie tylko czytać z monitora... Wtedy ogląda się dużo przyjemniej
Na dzień dzisiejszy TVP jest bardziej zaawansowana technicznie niż TVN. Problem w tym, że nie są wykorzystywane te nowinki...
http://www.youtube.com/watch?v=4iSwjKupCO0
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
-
prosper5250
Tak trochę z offtopu ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że w TVN Warszawa prezenterami/prezenterkami są same paszczury... Twarzowo to jakby same odrzuty z innych stacji czy audycji...