Zbiorkom w Białołęce, sugestie mieszkańców i.......

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 17 mar 2009, 18:34

Brak wiary w gminę i Z.T.M. Już wyjaśniam o co chodzi:- obsługując sobie linię 204, usłyszałem takową rozmowę między dwoma niewiastami mieszkającymi w osiedlu "DERBY" : Jedna Pani do drugiej "Muszę sprawdzić jak mam dojechać do gminy , bo muszę tam załatwić sprawę i tu jest problem bo trzeba jechać na około, przydałby się jakiś bezpośredni autobus". Na to odezwałem się ,że trzeba napisać pismo do gminy i zebrać podpisy mieszkańców,a najlepiej to załatwić to przez tamtejszą radę osiedla. Na co jedna z kobiet odpowiedziała , że nawet jak to się wszystko zrobi to i tak z Z.T.M-u będzie taka odpowiedź w dwóch słowach "niedasię". A w gminie nic nie mogą z tym zrobić, bo nawet zorganizować spotkanie z przedstawicielami z.t.m-u i to kompetentnymi jest trudno zorganizować. Sory cytuję tylko.

prosper5250

Post autor: prosper5250 » 17 mar 2009, 19:05

Kiedy napisałem, że przydała by się lepsza dowózka do Ratusza z okolic krańca 527, to użytkownicy tego forum próbowali mnie zakrzyczeć i podawali śmieszne alternatywy przesiadkowe... Wszytko w ostatnich dziesięciu stronach tematu Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach...

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 17 mar 2009, 19:14

Jeden przypadek o niczym nie świadczy.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

prosper5250

Post autor: prosper5250 » 17 mar 2009, 19:21

Mój nie był zmyślony... Więc śmiało można przypuszczać, że jest ich znacznie więcej...

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 17 mar 2009, 19:47

gregory5576 pisze: obsługując sobie linię 204, usłyszałem takową rozmowę między dwoma niewiastami mieszkającymi w osiedlu "DERBY" : Jedna Pani do drugiej "Muszę sprawdzić jak mam dojechać do gminy , bo muszę tam załatwić sprawę i tu jest problem bo trzeba jechać na około, przydałby się jakiś bezpośredni autobus".
Akurat wiekszośc mieszkanców tego osiedla niewie, jak ma dojechać gdziekolwiek i wychodząc z domu zabieraja plan Warszawy :D Wczoraj jezdzilem na 132 i u kilku osob widziałem w ręku globus Warszawy :D
Co im po bezpośrednim połączeniu z Ratuszem, jak i tak meldunki mają daleko, daleko :idea:

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 17 mar 2009, 20:02

jacek pisze:Akurat wiekszośc mieszkanców tego osiedla niewie, jak ma dojechać gdziekolwiek i wychodząc z domu zabieraja plan Warszawy :D Wczoraj jezdzilem na 132 i u kilku osob widziałem w ręku globus Warszawy :D
Co im po bezpośrednim połączeniu z Ratuszem, jak i tak meldunki mają daleko, daleko :idea:
:arrow: Nie mnie się pytaj tylko tubylców, Ja tylko piszę co słyszałem. :D

[ Dodano: Wto 17 Mar, 2009 20:13 ]
prosper5250 pisze:Kiedy napisałem, że przydała by się lepsza dowózka do Ratusza z okolic krańca 527, to użytkownicy tego forum próbowali mnie zakrzyczeć i podawali śmieszne alternatywy przesiadkowe... Wszytko w ostatnich dziesięciu stronach tematu Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach...
:arrow: Mam pewien zamysł ale nie będę się pucował.Zresztą ludzie narzekają ,że tylko wszystko na jedno kopyto czyli bródno a w drugą stronę to nic, jakby była granica i teren wawy do osiedla derby, a mańki i olesin to już nie warszawa. A tam też ludzie mieszkają i bryndza, bo tylkojeden bus i to raz na godzinę. Taka sytuacja do nie dawna była w osiedlu marywilska. :D I tu znowu sytuacja taka na Bródno "skolko godno" busa , a na metro to każą się przesiadać, ao centrum to nie wspomnę. Ja rozumiem ,że do samego centrum bus to lekka przesada ,ale chociaż do metra BEZPOŚREDNIO to chociaż by się zdało. ludziom o takiego busa chodzi, czyli jaknajmniej przesiadek. Ot co.

[ Dodano: Wto 17 Mar, 2009 20:20 ]
MeWa pisze:Jeden przypadek o niczym nie świadczy.
:arrow: Nawet gdyby to już jest sygnał do myślenia a nie do olania. Sory ,że tak piszę ale trudno nie słuchać, co ludzie mówią a raczej psiczą na zbiorkom . Należało by zatrudnić sluchaczy i powsadzać ich do tramów i busów i tu jest dopiero pełne źródło informacji. To był oczywiście żart. :D

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 17 mar 2009, 20:32

Podstawową byłyby zwielokrotnione wnioski...

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 17 mar 2009, 20:46

MeWa pisze:Podstawową byłyby zwielokrotnione wnioski...
:arrow: Tak zgadza się ale ludzie stracili już zaufanie do władzy i Z.T.M-u i nie widzą efektów swoich działań,"bo i tak to nic nie da" więc po co się trudzić. Pogadać sobie można tylko. Nie stety ale takie przekonanie panuje w śród ludzi, już nawet społeczna władza przestała się zajmować tymi sprawami. :D

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 17 mar 2009, 20:47

gregory5576 pisze:Nie mnie się pytaj tylko tubylców, Ja tylko piszę co słyszałem.
Przeciez widzieli gdzie kupowali mieszkania.
Na co liczyli, na tramy, na metro, na kilka lini autobusowych?
Widziały galy co braly, teraz kwekanie

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 17 mar 2009, 20:52

gregory5576 pisze:nie widzą efektów swoich działań
albo może z lenistwa ich nie podejmowali, tylko od razu narzekali?

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 17 mar 2009, 21:01

jacek pisze:Przeciez widzieli gdzie kupowali mieszkania.
Na co liczyli, na tramy, na metro, na kilka lini autobusowych?
Widziały galy co braly, teraz kwekanie
:arrow: I to jest chore podejście nie tylko Twoje, to Z.T.M powinien nadążać za rozbudową miasta i planować na zaś. A przynajmniej słuchać sygnałów napływających z gmin na potrzeby zbiorkomowe i w miarę możliwości przewoźników planować zbiorkom. A nie z wielkiej łachy rzucać ochłapy, tam gdzie to jest zbędne i w takcie co 30-40 minut, co skutkuję tym,że z braku frekwencji na linii i linia idzie do piachu,i stwierdzenie następnie no przecież był bus ale jeździł pusty więc do kasacji.
:arrow: A po co N14 robi tylko Brzeziny jak tam nikt prawie nie jeździ, a Białołęka Dworska nie ma żadnego nocnika. Wiem jaka jest frekwencja na N14, zawrotka w szczerym polu, gdzie wrony są już po nawrocie. :D

[ Dodano: Wto 17 Mar, 2009 21:04 ]
MeWa pisze:albo może z lenistwa ich nie podejmowali, tylko od razu narzekali?
:arrow: Nie wykluczone, że tak nie jest.

jgas

Post autor: jgas » 17 mar 2009, 21:51

Gregory, ZTM choćby nie wiem jak chciał, nie poszerzy dróg dojazdowych na Derby 17, czy inny białołęcki Mordor. Planowanie tras, budowa pętli wymagają uzgodnień z dzielnicą, a na Białołęce jest to śmiem twierdzić trudniejsze niż gdzie indziej. Wystarczy posłuchać burmistrza tej dzielnicy - zmienia zdanie częściej niż ZTM koryguje rozkład linii 114 (ostatnio 4 razy na półrocze), a co gorsza - jaśnie pan bur... wypiera się własnych słów.

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 17 mar 2009, 22:33

Mają wielki problem, 132 do Żerania i potem dogodna przesiadka na pętli, naprawdę nie wiem z czego tu robić problem, kiedyś za przeproszeniem to zad***e nie miało nic poza 132, potem doszło 407 i teraz jak widzą, że mają jakąś linię do cywilizacji i jeździ to przez cały tydzień to już za mało. Standard, chyba każda dzielnica kiedyś tak miała, a na pewno każdy chciałby mieć autobus spod domu do pracy i do każdego miejsca, które go (ją) interesuje.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 17 mar 2009, 23:28

W sytuacji, gdy do Żerania jest 132 w szczycie co kilkanaście minut, a stamtąd coś bez mała co chwila (choćby 516 z samej pętli), komu opłaci się czekać na jakiś bezpośredni bus co godzinę? Bo na więcej, to się pasażerów w takiej relacji raczej nie nazbiera. Widać było choćby po frekwencji w dawnym 104.

A w ogóle to całe te Derby, Olesiny, Grodziski i inne Lewandowy powinny tworzyć dzielnicę z Bródnem, a nie z Tarchominem...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 18 mar 2009, 0:03

gregory5576 pisze:Brak wiary w gminę i Z.T.M. Już wyjaśniam o co chodzi:- obsługując sobie linię 204, usłyszałem takową rozmowę między dwoma niewiastami mieszkającymi w osiedlu "DERBY" : Jedna Pani do drugiej "Muszę sprawdzić jak mam dojechać do gminy , bo muszę tam załatwić sprawę i tu jest problem bo trzeba jechać na około, przydałby się jakiś bezpośredni autobus".
Której gminy? Cała Warszawa jest jedna gminą na prawach powiatu. Moze chodziło paniom o urząd nadzorczy na placu Starynkiewicza?
prosper5250 pisze:Kiedy napisałem, że przydała by się lepsza dowózka do Ratusza z okolic krańca 527, to użytkownicy tego forum próbowali mnie zakrzyczeć i podawali śmieszne alternatywy przesiadkowe... Wszytko w ostatnich dziesięciu stronach tematu Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach...
Obojętnie co fascynującego jeszcze napiszesz, to zapewniam ciebie, że taka linia świeciłaby pustkami. 132+516 wystarczająco zapewniają połaczenie, a tłumy między tymi autobusami nie biegają.
Bastian pisze:A w ogóle to całe te Derby, Olesiny, Grodziski i inne Lewandowy powinny tworzyć dzielnicę z Bródnem, a nie z Tarchominem...
Absolutnie się nie zgodzę... :P
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

ODPOWIEDZ